• Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant.
    Licht, ook qua alcohol. Neus doet denken aan de sauvignon blanc. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2019 nu courant. Een zachte, biologische witte wijn van Brabantse bodem.

     

     

    Aanbieding!
  • Frisse, kraakheldere grüner veltliner uit Oostenrijk. Biodynamisch.

    Aanbieding!
  • Côt, Cabernet Franc, Gamay uit Touraine-Amboise

    ‘20 had een warme, lange zomer, het fruit mooi rijp geplukt. En zo komt deze nog steeds zeer goed drinkbare jaargang ineens aan de 14% alcohol. Allez 🍷

    Perswijn over de ’18: bramen, bosgrond, peper, veel (vers) fruit, puur, gezonde tannine ****(*) zou je zo ook over de ’19 en de ’20 kunnen schrijven 🙂

    Aanbieding!
  • Dé rosé van Aline Hock uit de Roussillon.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

    Aanbieding!
  • een blend van meerdere jaargangen tinta barocca en cinsaut van de Paardeberg, Swartland.

    Aanbieding!
  • Natural wine uit het Swartland, Zuid-Afrika, 100% chenin blanc

    Aanbieding!
  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

    Aanbieding!
  • Sappig rood van grenache en cinsault uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

    Aanbieding!
  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

    Aanbieding!
  • Pétillant naturel van pinot noir, pinot gris en sylvaner. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. Geen toevoegingen. Nieuw, eerste jaargang.

    Aanbieding!
  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cabernet franc en grolleau: Kabernet Grolleau Blanc. Biologisch, met een knipoog naar de Russen. Nastrovja!

     

     

    Aanbieding!
  • Fris & fruitige pétillant naturel rosé van Lisanne van Son uit de Loire.
    100% grolleau van de wijngaarden van haar vrienden Toby & Julie Bainbridge in de Anjou.

    Actiewijn voor sosfemmes49, een organisatie in Angers (F) die vrouwen helpt die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

    Aanbieding!
  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist – zoals alle wijnen van Coralie & Damien.

    Aanbieding!
  • Les Noirettes, Gamay

    Wijnstokken geplant in 1979 op gletsjermoraines in Lhuis, op een plaats genaamd “les Noirettes” die een plaats aanduidt omgeven door walnotenbomen. Macération carbonique van 4-5 dagen, spontane gisting, hele trossen, zeer lichte kneuzing. Ongefilterd gebotteld.
    In de neus: aardbeien en verse kersen. Zachte tannines.

    Aanbieding!
  • Zuid-Afrikaanse mousserende wijn van eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle. MCC – Methode Cap Classique: deze wijn wordt volgens de klassieke champagne-methode gemaakt. Van chenin blanc en pinot noir. Geen sulfiet toegevoegd.
    Mooi rauw randje, tikkeltje restzoet, spannende wijn!

    Aanbieding!
  • Hèt standaardwerk over oranje wijn, door Simon J. Woolf.

    Uitgebreide uitleg, prachtige foto’s en een overzicht van belangrijke producenten en regio’s.

    ‘Onze’ oranje wijn Ceci n’est pas un orange, een samenwerking tussen Wijngaard Dassemus, Daxivin en Simon J. Woolf, staat er ook in, evenals de Portugese Moon Lagar 2016, de eerste wijn waarbij Simon direct betrokken was bij het maken.

    Aanbieding!
  • Delicate ‘gamay de Bourgogne’. Ongefilterd, zonder sulfiet gebotteld. Prachtige zuren, mooie lengte. Tegen pinot-noir aan, als een Bojo-cru.

    En die naam van deze cuvée? In 2016 was er flinke nachtvorst in de Bourgogne met als resultaat 70% minder opbrengst. Die zomer is besloten om jaarlijks goed bio-fruit te gaan inkopen in de Beaujolais. Van minder ❄️ naar meer Celsius 🍇

    Nieuw bij daxivin, met introductiekorting.

    Aanbieding!
  • De Pétillant naturel van chardonnay en chenin uit Saumur (Loire)

    Aanbieding!
  • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

    Aanbieding!
  • Magnum volfrisse sauvignon blanc – semillon uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Grootvader Pierre Bireaud richtte de appellatie Côtes de Duras bijna een eeuw geleden op.

    Aanbieding!
  •  

    Zes echte daxi-wijnen, om de herfst te vieren met puur, vrolijk avontuur in het glas.

    €97,50 inc gratis levering in NL

    Voor meer info: zie hieronder ⬇️

    Aanbieding!
  • Ryan Mostert is een experimentele natuurwijnmaker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden de hoop dat we ze nog eens zouden binnenkrijgen bijna opgegeven, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Deze box bevat:

    • Smiley chenin blanc v6
    • Smiley Schizo – chenin blanc / syrah co-ferment
    • Smiley dry red v5
    • Silwervis chenin blanc 2017
    • Terracura chenin blanc 2017
    • Terracura syrah 2016

      inclusief gratis verzending in NL & België

    Aanbieding!