Op 26 mei houden we onze voorjaarsproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam. Je weet misschien al hoe het gaat: veel open wijnen, mooie verhalen van de makers, alleen maar leuke mensen (juist, dat bent u). Wijnboeren Valentin Valles, David Teyssier, Frances Garcia (Mas Zenitude), Charles Soulier, Stéfana Nicolascu (Andrea Calek)Ron Langeveld zijn erbij.

Kom ook, je bent van harte welkom, bijzonder wordt het zeker!

Zondag 26 mei, 14:30 tot 18 uur.
Graag even aanmelden via mail of whatsapp.

Entree €10, retour bij aankoop vanaf 6 flessen.

Hotel De Goudfazant
Aambeeldstraat 10
1021 KB Amsterdam-Noord
Reservaties diner tel +31206365170

 

 


Ook afgelopen zondag 12 mei was er gedonder in de glazen. Samen met collega-importeurs Bolomey, Bruut, Pieksman, Vinatura, Vinoblesse, Vleck en Wilde Wijnen organiseerden we het wijnfestival SOIF, in en met Hotel de Goudfazant. Zo’n 200 natuurwijnen open en ruim 20 wijnboeren aanwezig. Heidi en Hubert Hausherr, onze sterren uit de Elzas, waren erbij. Met de kazen van Kef, hoe fijn kan het zijn. Volgend jaar graag weer, en groter 🙂 – soif-amsterdam.nl.

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.
    (nu met korting bij bestelling van een doosje à 6 fles)

  • Cépagewijn van gamay uit de zuidelijke Beaujolais. Het kruis, ‘Croix’ slaat op het kruisbeeld in het wijnveld. Dit veld gamay ligt tussen de vinificatiekelder en het woonhuis van Nicolas. De gamay-stokken die hier staan zijn ruim 70 jaar oud. Houtgerijpt.

  • Fruitige rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc. Hanami is de Japanse feestdag waarop iedereen de kersenbloesem bewondert om de lente te vieren. Dat past uitstekend bij het lente-achtige, fruitige karakter van de wijn.

    Ook in magnum, zie: hanami-magnum

    En in jéroboam (3 liter): hanami-jeroboam

  • Terroirwijn van biodynamische sauvignon blanc en een klein beetje semillon. Ongefilterd, mooie spannende geur van vuursteen die vaak zo kenmerkend is voor de betere witte wijnen uit de noordelijke Bourgogne. En toch komt deze uit de Cotes de Duras. Een beetje geheimzinnigheid, pourquoi pas.

  • Touraine-rood uit Amboise van 60% cabernet franc en 40% côt (malbec). Oude stokken, gerijpt op houten vat. Drink nu tot.. 2030? Veel structuur, heel mooie wijn.

    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)
    Ook in Magnum, zie: clef-de-sol-rouge-magnum

  • Natuurlijke merlot-syrah-viognier blend uit de Ardèche

    50% merlot, 40% syrah 10% viognier

    30 dagen schilinweking & fermentatie voor de pers. Daarna 18 maanden op (vier wijnen eerder) gebruikte vaten van 228 liter.

    13,5% alc.

     

  • Cépagewijn gemaakt van côt (malbec) geplant in 1905.
    Drink nu tot 2035

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms zelfs een (zeer) lichte mousse. Stoere geur, enorme precisie.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Kracht, elegantie, lengte.
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Échalier is ook gemaakt in oogstjaar 2014. Vraag ernaar via info@daxivin.nl.

    Ook verkrijgbaar in magnum.

    Zie ook deze post van Domaine Bobinet over de Échalier op insta