poster-najaarsproeverij-voor-nieuwsbriefOp zondag 27 november organiseren we onze jaarlijkse najaarsproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. Vrijwel al onze biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen gaan open.
Naast vertrouwde klassiekers als Gressac en Reyneke (de nieuwe Cornerstone is binnen) ook veel nieuws in ons assortiment: onweerstaanbare vins naturels van onder andere La Grange Tiphaine (Loire), Les Hauts de Riquets (Duras) en Meinklang (Oostenrijk). Loepzuivere, ongefilterde wijnen zonder sulfiet en andere kunstmatigheden. Wijn waar je in alle opzichten vrolijk van wordt.

De entree bedraagt €10, maar die schelden we natuurlijk graag kwijt bij een bestelling van 6 flessen of meer. Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook.

Goed beslagen ten ijs: download alvast het proefformulier!

  • Fantastisch avontuurlijke, rode wijn van eigenzinnige, biologisch werkende wijnmaker Edmund Oettle. Ongefilterd en ongezwaveld. Lage opbrengst, lage productie. Kruidig (laurier) en naar onze smaak erg lekker (anders verkochten we hem niet).
    Won begin 2015 een gouden medaille (93 punten) bij de PAR Wine Competitie in Duitsland.
    Harold Hamersma: ‘wijn zonder kopzorgen’: Hamersma over de Upland 2009 op NRC.nl

    Platter’s South African Wine Guido 2016: ‘Another year in the bottle has benefitted the 09 with suppler structure, mature dark-berry fruit.’

  • Zachte rosé, ongefilterde vin nature van grenache, clairette rosé en cinsault. Dit is de rosé die zo lekker is dat-ie ook graag buiten de bekende seizoenen gedronken wordt. Let op: klein domein, kleine voorraad.

  • Ongefilterde chenin uit Saumur. In heerlijke magnum.

  • Droge witte wijn van 100% gewürztraminer. handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Kan een lichte mousse geven bij opening, zie het als een cadeautje van moeder natuur.

     

     

  • Aromatische vin orange van 100% biodynamisch geteelde chardonnay uit het hart van Rheinessen. Acht weken schilinweking, daarna 12 maanden op houten vaten en een jaar op fles gerijpt. Oranje voor een breed publiek.  Biodynamisch, vin nature, en dus, onder andere ungeschweifelt

    2017 courant

    Klik hier voor meer vin nature!