poster-najaarsproeverij-voor-nieuwsbriefOp zondag 27 november organiseren we onze jaarlijkse najaarsproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. Vrijwel al onze biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen gaan open.
Naast vertrouwde klassiekers als Gressac en Reyneke (de nieuwe Cornerstone is binnen) ook veel nieuws in ons assortiment: onweerstaanbare vins naturels van onder andere La Grange Tiphaine (Loire), Les Hauts de Riquets (Duras) en Meinklang (Oostenrijk). Loepzuivere, ongefilterde wijnen zonder sulfiet en andere kunstmatigheden. Wijn waar je in alle opzichten vrolijk van wordt.

De entree bedraagt €10, maar die schelden we natuurlijk graag kwijt bij een bestelling van 6 flessen of meer. Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook.

Goed beslagen ten ijs: download alvast het proefformulier!

  • Van biologisch geteelde syrah. Directe persing. Ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet (11 mg/l, vrije SO2 6 mg/l). Spontaan vergist. Opgevoed zonder hout: goede, sappige rode wijn.

  • Vin nature van syrah en grenache. Biologisch geproduceerd, ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet. Drink nu tot 2023.

    Perswijn mei 2016 (15,5 pnt): ‘zwoel, fruit, pruimen en kersen, krentjes, kruiden, olijven, zacht en intens, aards, rijpe tannine’

  • Volle witte vin nature van bourboulenc en clairette. Doet denken aan witte Chateauneuf-du-Pape. Mogelijk wat losse deeltjes in het glas. Niet van schrikken, komt gewoon van dat supergezonde fruit uit die paradijselijke wijngaard op die heuvel in de Gard. Waarom zou je dat wegfilteren? Dan was deze wijn net een tikkeltje minder lekker geweest. En da’s zonde.

     

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms een lichte mousse.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • top pinot noir voor fijnproevers, van 40 jaar oude stokken. Vin nature, zonder toevoegingen, 100% op eigen gist, ongefilterd. Deze wijn van oogstjaar 2014 is prachtig, enkele jaren flesrijping maakt de wijn nóg zachter, de tannines ronder.
    Kopen, wegleggen, naar kijken, aaien, en heel soms een fles openen en serveren op een temperatuur van een graad of 16 in een fijn, groot bourgogne glas.

  • 100% aligoté. Op de schillen vergist na inweking van enkele weken, waardoor de mooie oranje kleur ontstaat.  Vin nature: zonder toevoegingen, geen filter bij botteling.

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

  • Stoere rode vin nature van grenache, syrah en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Specerijen, leer, garrigue.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd en minimaal toegevoegd sulfiet (alleen bij botteling).

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit de Loire. Druiven komen dit jaar (2016) uit Vouvray wegens nachtvorst in Montlouis-sur-Loire. Mag de pret niet drukken, het is weer een echte & heel fijne ‘Nouveau-nez’!

  • Elegante rode vin nature van grenache en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Fijn, ingetogen fruit. Elegante dinerwijn.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd en sulfiet onder de 20 mg/liter.