proeverijposterGraag nodigen we u uit voor onze zomerproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord.

Speciale gasten:
Candice Stephanou & Josef Lazarus van Lazanou Organic Vineyards
David Teyssier van Domaine de Gressac
Monique & Ron Langeveld van Wijngaard Dassemus

Een ruime selectie biologische en biodynamische wijnen en vins naturels uit Zuid-Afrika, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Nederland.

26 juni 2016, 15 – 18 uur
Hotel de Goudfazant
Aambeeldstraat 10, Amsterdam-Noord

Entree €10, of gratis bij bestelling vanaf 6 flessen.

Aansluitend gelegenheid tot diner.

Aanmelden:
info@daxivin.nl of
via facebook.

  • Van biologisch geteelde syrah. Directe persing. Ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet (11 mg/l, vrije SO2 6 mg/l). Spontaan vergist. Opgevoed zonder hout: goede, sappige rode wijn.

  • Vin nature van syrah en grenache. Biologisch geproduceerd, ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet. Drink nu tot 2023.

    Perswijn mei 2016 (15,5 pnt): ‘zwoel, fruit, pruimen en kersen, krentjes, kruiden, olijven, zacht en intens, aards, rijpe tannine’

  • Volle witte vin nature van bourboulenc en clairette. Doet denken aan witte Chateauneuf-du-Pape. Mogelijk wat losse deeltjes in het glas. Niet van schrikken, komt gewoon van dat supergezonde fruit uit die paradijselijke wijngaard op die heuvel in de Gard. Waarom zou je dat wegfilteren? Dan was deze wijn net een tikkeltje minder lekker geweest. En da’s zonde.

     

  • Grenache op z’n best. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

    2015 was een warm jaar. Dus: lage opbrengst, kleine besjes en veel smaak. Slechts 9 dagen schilinweking, daarna 8 maanden op barrique. 2 jaar op fles in de koele kelder voor export naar ons kikkerland.

    Ook enkele magnums van 2016 op voorraad.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms een lichte mousse.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • top pinot noir voor fijnproevers, van 40 jaar oude stokken. Vin nature, zonder toevoegingen, 100% op eigen gist, ongefilterd. Deze wijn van oogstjaar 2014 is prachtig, enkele jaren flesrijping maakt de wijn nóg zachter, de tannines ronder.
    Kopen, wegleggen, naar kijken, aaien, en heel soms een fles openen en serveren op een temperatuur van een graad of 15 in een fijn, groot bourgogne glas.

  • 100% aligoté. Op de schillen vergist na inweking van enkele weken, waardoor de mooie oranje kleur ontstaat.  Vin nature: zonder toevoegingen, geen filter bij botteling.

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

  • Stoere rode vin nature van grenache, syrah en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Specerijen, leer, garrigue.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd en minimaal toegevoegd sulfiet (alleen bij botteling).

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel van chenin uit Montlouis-sur-Loire. Oogstjaar 2017 is prachtig  (en vliegt eruit, dus wees er snel bij…).

  • Elegante rode vin nature van grenache en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Fijn, ingetogen fruit. Elegante dinerwijn.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd, minder dan 20 mg sulfiet/liter toegevoegd