Sebastien Bobinet en Emeline Calvez maken vin naturel van een aantal kleine wijngaarden in Saumur (Loire). Ze werken biologisch en zoeken naar een zuivere weergave van het terroir, door wijnen te maken zonder enige toevoeging. Druiven, de gisten die van nature in de wijngaard en in de wijnmakerij voorkomen, en verder niks. De wijnen rijpen in een prachtige mergelgrot die al sinds de 17e eeuw in de familie is. De temperatuur in de grot is winter en zomer constant, de ideale omstandigheden om wijn te laten rijpen.

www.domaine-bobinet.com

  • Frisse, vrolijke doordrinkwijn van 100% pinot d’aunis (ook chenin noir genoemd). Deze druif geeft echt een totaal andere rode wijn dan de cabernet francs uit Saumur. Laat je verrassen door deze vin nature!

    De druiven zijn aangeplant in 2014 in een wijngaard genaamd Le Chatelet. Ook zijn er voor deze cuvée nog wat pineau d’aunis druiven aangekocht van een bevriende boer die zijn eveneens bio-gecertificeerde wijngaard ook vlakbij La Chatelet heeft liggen. De naam: La Ferme d’Aunis 🍇 🍇 🍇

  • Fruitige rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc.

    Ook in magnum, zie: www.daxivin.nl/product/hanami-magnum/.

  • Ongefilterde lichte chenin uit Saumur – vol spanning. Uit foudre, lichte toast en slechts 3 maanden, in die kalkstenen kelder / grot aan de Loire, 2 km stroomopwaarts van Saumur.

  • Wie zei dat cabernet franc groen en hard moest zijn? De ‘Ruben’ van Bobinet heeft 12 maanden gerijpt op oude barriques in een kalkstenen grot langs de Loire.  2018 was een mooi jaar met een lange zomer, het rijpe fruit zorgt voor een gulle wijn.

    Perswijn: ‘kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****’
    Proefschrift (Jan van Lissum), maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • Zachte, ronde cabernet franc van zeer oude stokken (50 jaar+). Deze wijn heeft in alle rust kunnen groepen: langezame gisting, twee jaar gerijpt in eikenhout, daarna nog jaren op fles. Delicate tannines, delicate wijn.

  • Fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Magnum fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc.

  • Natuurwijn uit Saumur-Champigny. Cabernet franc van kleine, oude wijngaard.

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2019, in magnum (1,5l).

  • Magnum fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    Drink over 2-20 jaar

    Op magnum (1,5 liter)

    AOC Saumur blanc

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale drie-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele jéroboams van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 3 liter, gelijk aan vier ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.