Sebastien Bobinet en Emeline Calvez maken vin naturel van een aantal kleine wijngaarden in Saumur (Loire). Ze werken biologisch en zoeken naar een zuivere weergave van het terroir, door wijnen te maken zonder enige toevoeging. Druiven, de gisten die van nature in de wijngaard en in de wijnmakerij voorkomen, en verder niks. De wijnen rijpen in een prachtige mergelgrot die al sinds de 17e eeuw in de familie is. De temperatuur in de grot is winter en zomer constant, de ideale omstandigheden om wijn te laten rijpen.

www.domaine-bobinet.com

  • Super sappige, lichte rosé van chenin blanc en cabernet franc. De cabernet franc grotendeels direct geperst (blanc de noir), een klein deel met schilinweking, voor de rosé kleur en een beetje meer structuur.
    De naam PIAK! slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft. Of het geluid van een de klakkende tong – dat mag je er ook in horen. Ce sont des vins libres!

    Ook in magnum.

  • Fruitige rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc. Hanami is de Japanse feestdag waarop iedereen de kersenbloesem bewondert om de lente te vieren. Dat past uitstekend bij het lente-achtige, fruitige karakter van de wijn.

    Ook in magnum, zie: hanami-magnum

    En in jéroboam (3 liter): hanami-jeroboam

  • Frisse, vrolijke doordrinkwijn van 100% pinot d’aunis (ook chenin noir genoemd). Deze druif geeft echt een totaal andere rode wijn dan de cabernet francs uit Saumur. Laat je verrassen door deze vin nature!

    De druiven zijn aangeplant in 2014 in een wijngaard genaamd Le Chatelet. Ook zijn er voor deze cuvée nog wat pineau d’aunis druiven aangekocht van een bevriende boer die zijn eveneens bio-gecertificeerde wijngaard ook vlakbij La Chatelet heeft liggen. De naam: La Ferme d’Aunis 🍇 🍇 🍇

    Ook in magnum – op aanvraag via info@daxivin.nl

  • Wie zei dat cabernet franc groen en hard moest zijn? De ‘Ruben’ van Bobinet heeft 12 maanden gerijpt op oude barriques in een kalkstenen grot langs de Loire.  2018 was een mooi jaar met een lange zomer, het rijpe fruit zorgt voor een gulle wijn.

    Perswijn: ‘kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****’
    Proefschrift (Jan van Lissum), maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • Zachte, ronde cabernet franc van zeer oude stokken (50 jaar+). Deze wijn heeft in alle rust kunnen groepen: langezame gisting, twee jaar gerijpt in eikenhout, daarna nog jaren op fles. Delicate tannines, delicate wijn.

  • Fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • De Pétillant naturel van chardonnay en chenin uit Saumur (Loire)

  • Natuurwijn uit Saumur. Geconcentreerde cabernet franc in maceration carbonique: fruitig, sappig, ‘groen’ maar niet té.

  • Natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma.

    Cépagewijn van ruim 50 jaar oude cabernet franc. De druiven groeien op een bodem van rode klei, vuursteen en kalk. Zeer geconcentreerde wijn. De wijn rijpt 18 maanden in gebruikte houten vaten in de kalkstenen grot aan de linkeroever van de Loire iets ten oosten van Saumur.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Magnum rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, spontaan vergist en ongefilterd gebotteld, gemaakt ‘op het fruit’.

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2020, in magnum (1,5l).

  • Zachte, licht houtgerijpte natuurwijn uit Saumur van 100% cabernet franc – in magnum.

    Perswijn: kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****

    Proefschrift, maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • Oranje wijn van de mooiste chenin blanc van de Poil de Lièvre-wijngaard (Saumur). 18 maanden rijping op amphoor in de kalkstenen grot aan de Loire. Gebotteld zonder filtering, als alle wijnen van Bobinet.
    Gemaakt als hommage aan de grootmoeder van Sébastien Bobinet, Ida.

  • Magnum fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Échalier is ook gemaakt in oogstjaar 2014. Vraag ernaar via info@daxivin.nl.

    Ook verkrijgbaar in magnum.

    Zie ook deze post van Domaine Bobinet over de Échalier op insta

  • Magnum. Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Magnum natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma. 

    Cépagewijn van cabernet franc van ruim 50 jaar oude stokken. De druiven groeien op een bodem van rode klei, vuursteen en kalk. Zeer geconcentreerde wijn. De wijn rijpt 18 maanden in gebruikte houten vaten in de kalkstenen grot aan de linkeroever van de Loire iets ten oosten van Saumur.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale drie-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele jéroboams van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 3 liter, gelijk aan vier ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

  • Oranje wijn van de mooiste chenin blanc van de Poil de Lièvre-wijngaard (Saumur). 18 maanden rijping op amphoor, in de kalkstenen grot aan de Loire. Gebotteld zonder filtering, als alle wijnen van Domaine Bobinet.
    Gemaakt als hommage aan de grootmoeder van Sébastien Bobinet, Ida.
    Met de hand gebotteld in magnum, 1,5 liter.

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2020, in jéroboam (3 liter).

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Dit is een magnum 2016.

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale zes-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele methusalems van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 6 liter, gelijk aan acht ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2020, in methusalem (6 liter).