Domaine de Gressac

Davidteyssier
Wijnmaker David Teyssier van Domaine de Gressac

In de Département Gard, op zo’n 30 km ten noorden van Uzès, ligt Domaine de Gressac. De rivier de Cèze stroomt er aan de voet van een heuvel waarop het domein is gelegen. Het landgoed profiteert van een mediterraan klimaat en heeft een uitzonderlijke locatie met zijn 115 hectare aaneengesloten landerijen, bossen en wijngaarden middenin de ongerepte natuur (Natura 2000).

De 12 hectares wijngaard worden al sinds 1970 volgens de principes van de biologische landbouw beheerd. Druiven worden met de hand geplukt en uitgezocht en ondergaan geen enkele chemische behandeling. Alle wijn is spontaan vergist, uniek in deze contreien. De wijnen van Gressac worden bovendien ongefilterd gebotteld, zonder toegevoegd sulfiet. Ze kunnen daarom licht troebel zijn, een kenmerk van vin nature.

Reto & Laurence Michelet namen het domein in 2010 over van de vorige eigenaren. Naast de wijngaard is er een manege met ruim 20 paarden en er worden enkele gites verhuurd (aanrader!).

Sinds 2011 is wijnmaker David Teyssier aan het domein verbonden. Misschien kent u hem al: hij was al vaak bij ons op de proeverijen in Amsterdam. Inmiddels maakt hij onder de vlag ‘Ferme du Cade’ ook natuurwijn met druiven van zijn eigen wijngaarden. Zie daxivin.nl/la-ferme-du-cade/

Wijnschrijfster Karin Leeuwenhoek bezocht het domein ook. Hier leest u haar bijzondere verslag, met mooie foto’s.