Domaine de la Combe au Mas

Bij de amfora’s van La Combe au Mas met op de achtergrond de Mont Ventoux

Aan de voet van de Mont-Ventoux ligt wijndomein La Combe au Mas, waar Marie-Sophie Jullien en Thomas Ayoun sinds 2019 op 8 hectare wijn maken volgens hun eigen filosofie. Ze werken biologisch in polycultuur (niet alleen druiven maar ook kersen, kippen, olijven), ze grijpen bij het wijnmaken zo min mogelijk in en gebruiken minimaal sulfiet. Alle wijnen rijpen in enorme, honderd jaar oude amforen. Hun eerste jaargang 2019 levert al meteen zeer frisse, zuivere wijnen van typische streekdruiven. Grenache, carignan, clairette, syrah…

We ontmoetten Marie-Sophie en Thomas dit jaar in Saumur, op een kleine ‘off‘ van natuurwijnfestival La Dive, gehouden in de grot van Bobinet. We waren direct enthousiast: hartelijke, jonge, ambitieuze wijnmakers die het in zich hebben om prachtige wijnen te maken. En die dat in hun eerste jaargang ook meteen hebben gedaan.
Marnix ging afgelopen zomer bij ze langs in Zuid-Frankrijk (foto). Een ruime week later rolde het eerste pallet wijnen van Combe au Mas Amsterdam binnen. Santé!