Domaine d’Ici Là

Florie groeide op in het noorden van de Elzas, raakte door een oom geïnteresseerd in wijn en deed een opleiding viticulture- oenologie aan de landbouwhogeschool in . Tijdens de praktijkstage in de Coteaux du Lyonnais ontmoette ze Adrien, die al eerder had gewerkt in de noordelijke Rhône (oa Condrieu). Het was liefde op het eerste gezicht.
Samen gingen ze van de gebaande paden af – en vonden 5,5 hectare op de kalkrijke hellingen van de Bugey – een gebied aan de uitlopers van de Jura, grofweg tussen Lyon en Genève. Patrick Charlin, een gerenommeerd wijnmaker, met buitengewoon talent voor mousserende wijnen, wilde zijn wijngaarden én zijn ervaring graag aan Florie en Adrien overdoen dus een overeenkomst was spoedig beklonken.
Het terroir – de kalkbodem, de ligging nabij de hier nog rustig meanderende Rhône en de berglucht geven de wijnen een uitgesproken frisse, tintelende kracht. Dat ze gemaakt worden door vrolijke, enthousiaste mensen is helemaal geweldig en gaf, samen met de duidelijke kwaliteit van de wijnen, voor ons de doorslag om de samenwerking aan te gaan.

domainedicila.fr