Florie groeide op in het noorden van de Elzas, raakte door een oom geïnteresseerd in wijn en deed een opleiding viticulture- oenologie aan de landbouwhogeschool in . Tijdens de praktijkstage in de Coteaux du Lyonnais ontmoette ze Adrien, die al eerder had gewerkt in de noordelijke Rhône (oa Condrieu). Het was liefde op het eerste gezicht.
Samen gingen ze van de gebaande paden af – en vonden 5,5 hectare op de kalkrijke hellingen van de Bugey – een gebied aan de uitlopers van de Jura, grofweg tussen Lyon en Genève. Patrick Charlin, een gerenommeerd wijnmaker, met buitengewoon talent voor mousserende wijnen, wilde zijn wijngaarden én zijn ervaring graag aan Florie en Adrien overdoen dus een overeenkomst was spoedig beklonken.
Het terroir – de kalkbodem, de ligging nabij de hier nog rustig meanderende Rhône en de berglucht geven de wijnen een uitgesproken frisse, tintelende kracht. Dat ze gemaakt worden door vrolijke, enthousiaste mensen is helemaal geweldig en gaf, samen met de duidelijke kwaliteit van de wijnen, voor ons de doorslag om de samenwerking aan te gaan.

Inmiddels is het eerste pallet wijn in Amsterdam aangekomen en zijn de voortekenen gunstig.

domainedicila.fr

  • Chardonnay van de kalk-kleihellingen van de Bugey. Zeer natuurlijk en zeer precies, zoals Florie het verwoordt. De wijn heeft een uitgesproken frisheid en bijzondere mineraliteit, met een neus van citrus en tropisch fruit.

     

  • Altesse (ook ‘rousette’) is een lokale druivensoort in de Bugey. De druiven groeien op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Ze worden zeer zachtjes geperst, gisten en rijpen 9 maanden in betonnen cuve op de fijne lies. Delicate wijn waarin je ingemaakte peren en kweeperen kunt ontdekken, en de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.
    AOC Rousette de Bugey

  • Mousserende chardonnay volgens de methode traditionnelle. De druiven worden heel langzaam en heel zachtjes geperst, rijpen na de gisting gedurende vier maanden in cuves en daarna nog 9 maanden op fles. Ronde, zacht bruisende wijn met geuren van witte bloesems.

    Met advies van Patrick Charlin, de beroemde vorige eigenaar an de wijnstokken. Hij volgde zijn opleiding in de champagne en blijft betrokken om zijn jarenlange kennis aan Florie en Adrien over te dragen.