Domaine des Rouges-Queues

Domaine des Rouques-Queues ligt in het dorpje Sampigny-les-Maranges, onder Beaune in de Bourgogne. Isabelle Ventey werkt biodynamisch met een paard in de wijngaarden rond Maranges en Santenay. In deze superklassieke streek – vlakbij Meursault, Pulligny-Montrachet en nog wat van die chique namen – is Isabelle een vertegenwoordiger van een nieuwe stijl: lichtvoetige wijn die gemaakt wordt in harmonie met de natuur, zonder bestrijdingsmiddelen

 te gebruiken in de wijngaard. Dat is een verademing want de klassieke Bourgogne is grootgebruiker van glyfosaat en andere narigheid. Het is onvoorstelbaar hoe wijnbouwers uit een streek met zo’n fantastische reputatie, hun bodem en hun omgeving zo kunnen mishandelen. Maar goed, niet bij les Rouges-Queues dus, daar leeft de bodem, vliegen de vlinders en zingen de vogels.

De druiven worden uiteraard met de hand geplukt en natuurlijk gevinifieerd. Isabelle past soms wel een lichte filtering toe. Haar wijnen zijn elegant zonder gepolijst te zijn, ze houden een klein, natuurlijk wild randje.