Het domein van de familie Milan in Saint-Remy-de-Provence werd in 1956 begonnen door Robert Milan. Zoon Henri Milan nam het over en maakte naam als producent van vin nature, en nu zijn zijn dochter Emanuelle en zoon Théophile de derde generatie Milan die wijn maken op de prachtige heuvels aan de voet van de Alpilles. Ze maken een uitgebreid gamma zeer eigenzinnige wijnen die internationaal hoog staan aangeschreven.

www.domaine-milan.com

 • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

 • In 1999 werden de stokken geplant voor deze cuveé, op Le Vallon: een wijngaard van Domaine Milan met een bodem van kalksteen met blauwe mergel. De grenache, syrah & cinsault voor deze wijn zijn samen gefermenteerd. De wijn mocht 12 maanden rijpen in oude vaten, in de kelder in St-Remy-de-Provence. Slechts 48 flessen bestemd voor de Nederlandse markt. De wijn is al mooi op dronk met veel fruit en vrij uitgesproken tannines. Over de jaren zal dit versoepelen. We verheugen ons op deze ontwikkeling. Drink nu tot 2030.

 • Rosé mousserend uit de Provence. Vrolijk, gul, feestelijk. Zonder sulfiet, vin nature.

 • Provencaals wit van grenache blanc, rolle, roussanne en marsanne. Zonder toegevoegd sulfiet. Vin vivant!

 • Oranje wijn van chardonnay en nog een heleboel druiven die 10 dagen met hun schilletjes in het vat hebben gezeten. Het resultaat is een frisse oranje wijn waarin je heel veel kunt ontdekken.

 • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature.

  Door NRC geselecteerd als ‘beste van het beste’ in de wijnspecial 2020!

 • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

 • Droom – witte wijn van Provence-tovenaar Henri Milan.
  100% Roussanne, aangeplant in 1991 door de meester zelf. Witte wijn uit de Provence..? Nou en of. De blauwe klei plus de beschutte ligging te noorden van de Alpilles zijn de ideale omstandigheden. We vertellen er graag meer over. Maar vooral.. proef.. deze wijn spreekt eigenlijk voor zich. Een rijkere stijl wit komen we eigenlijk zelden tegen. Deze 2016 is nu fantastisch – maar een extra jaar of tien in de juiste kelder zal alleen maar extra finesse geven aan deze zeer bijzondere wijn.

 • Een hele magnum oranje wijn van chardonnay en nog een heleboel druiven die 10 dagen met hun schilletjes in het vat hebben gezeten. Het resultaat is een frisse oranje wijn waarin je heel veel kunt ontdekken.

 • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature. In dubbele dosis: magnum!