Stéphane Rocher zegde een veeleisende baan als marketeer in Parijs op en keerde terug naar zijn roots in Faye-d’Anjou, Loire. Hier heeft hij een kleine biologische wijngaard op grijze en paarse schist waar hij sinds 2008 bijzondere wijnen maakt in harmonie met de omgeving waar bijvoorbeeld ook buurman en inspirator Richard Leroy zijn zeer gewilde wijnen maakt.

  • Biologische ‘rouzé’: tussen lichtrood en donkere rosé in.  50 % grolleau noir 50 grolleau gris %.
    Deel direct geperst, deel maceration carbonique. Afzonderlijk gevinifieerd en in februari (2021) geblend en gebotteld. Snelle macération carbonique (een week) om de aroma’s te behouden en lichte tannines te creëren. De direct geperste wijn geeft veel fruitaroma’s met licht vegetale tonen.

    Het idee: fles gekoeld op tafel als aperitief, om zo tijdens de maaltijd, te mogen blijven staan, met iets meer structuur. Het doordrinken zal vanzelf gaan.

    1 gram sulfiet in het vat bij botteling om de ‘souris‘ te vermijden.

    Et voilà: grolleau rouzé nature 🍷

     

  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cabernet franc en grolleau: Kabernet Grolleau Blanc. Biologisch, met een knipoog naar de Russen. Nastrovja!

     

     

  • Fijne, tikje funky witte Loirewijn gemaakt van de druiven grolleau gris (60%) en chenin. Levendig, fris, spanning.

     

  • Biologische ‘rouzé’: licht rood of donkere rosé van gamay, grolleau noir en cabernet franc .
    Deel direct geperst, deel carbonic maceratie. Afzonderlijk gevinifieerd en daarna geblend en gebotteld. Snelle macération carbonique (een week) om de aroma’s te behouden en lichte tannines te creëren. De direct geperste wijn geeft veel fruitaroma’s met licht vegetale tonen.

    Het idee: fles gekoeld op tafel als aperitief, om zo tijdens de maaltijd, iets opgewarmd te mogen blijven staan, met iets meer structuur.
    1 gram sulfiet in het vat bij botteling om de ‘souris‘ te vermijden.

    Et voilà: grolleau rouzé nature 🍷

  • Chenin blanc uit Anjou met 20 gram restsuiker. Da’s een beetje zoet. Biologisch. Spontaan vergist, ongefilterd.

     

     

  • Biologische blend van grolleau en cabernet franc uit Anjou, Loire.

    Grolleau – cabernet franc uit Anjou. Vin naturel.

    Mûrier is de Franse naam voor de boom ‘zwarte moerbei’, een boom die veel voorkomt in de streek Anjou. Zo’n 200 jaar geleden was er een kleinschalige zijde-productie in de regio. De bladeren van de zwarte moerbei werden gebruikt om de zijderupsen te voeren.
    De grolleau en cabernet franc voor deze cuvée komen van een wijngaard genaamd ‘Clos de Mûriers’.

     

     

  • 100% oude chenin blanc die mocht groeien op de Mont Benault in de Anjou-streek, linkeroever van de Loire. Lichte houtrijping. Nu mooi zacht, wordt nog mooier met de jaren (wie niet zult u zeggen – maar da’s een ander verhaal).