Stéphane Rocher zegde een veeleisende baan als marketeer in Parijs op en keerde terug naar zijn roots in Faye-d’Anjou, Loire. Hier heeft hij een kleine biologische wijngaard op grijze en paarse schist waar hij sinds 2008 bijzondere wijnen maakt in harmonie met de omgeving waar bijvoorbeeld ook buurman en inspirator Richard Leroy zijn zeer gewilde wijnen maakt.

  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cabernet franc en grolleau: Kabernet Grolleau Blanc. Biologisch, met een knipoog naar de Russen. Nastrovja!

     

     

  • Chenin blanc uit Anjou met 20 gram restsuiker. Da’s een beetje zoet.

    Biologisch. Spontaan vergist, ongefilterd.

    12% alcohol, deze ‘19

     

     

  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cab franc. Biologisch Loire wit.

     

     

  • Biologische blend van grolleau en cabernet franc uit Anjou, Loire.

    Grolleau – cabernet franc uit Anjou. Vin naturel.

    Mûrier is de Franse naam voor de boom ‘zwarte moerbei’, een boom die veel voorkomt in de streek Anjou. Zo’n 200 jaar geleden was er een kleinschalige zijde-productie in de regio. De bladeren van de zwarte moerbei werden gebruikt om de zijderupsen te voeren.
    De grolleau en cabernet franc voor deze cuvée komen van een wijngaard genaamd ‘Clos de Mûriers’.

     

     

  • 100% oude chenin blanc die mocht groeien op de Mont Benault in de Anjou-streek, linkeroever van de Loire. Lichte houtrijping. Nu mooi zacht, wordt nog mooier met de jaren (wie niet zult u zeggen – maar da’s een ander verhaal).