Overal in Europa wordt nu volop wijn gemaakt: de laatste druiven worden geoogst en de gistende wijn borrelt in de vaten. Het is herfst. Er is volop fruit en verse paddenstoelen. Dat vraagt om hartverwarmende, aardse rode wijn: Beaujolais!

Nicolas Dubost maakt eerlijke, biodynamische wijn zonder toevoegingen. Hij is zelfs zo’n purist dat hij uit de appellation controlée stapte: de meeste Beaujolais vindt hij fabriekswijn waar hij niks mee te maken wil hebben.

Dus heet zijn wijn vin de France in plaats van Beaujolais. En wat een geweldige vin de France! Je proeft kersen, ruikt bospaadjes en een beetje boerenerf. Zo zou alle Beaujolais moeten zijn.

Deze wijn nodigt uit tot koken: een geurige stoofpot voor de hele familie.

Croix Haty, Nicolas Dubost €13,50

Ben je op zoek naar je persoonlijk wijnadvies? We helpen je graag. Zie hier onze gegevens.

Santé!

Marnix 🥂 Niels

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Sauvignon blanc mét karakter, uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Grootvader Pierre richtte de appellatie Côtes de Duras bijna een eeuw geleden op.

  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Klassieke 100% sauvignon blanc met mooie structuur van Damien & Coralie Delecheneau uit Amboise (Loire). Enige probleem van zo’n mooie wijn met dito prijs-kwaliteitverhouding is dat-ie elk half jaar uitverkocht is. We werken aan onze (jullie) allocatie.

    12,5% alcohol

  • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

    14% alcohol

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah en merlot voor deze zachte 2019.

  • Côt, Cabernet Franc, Gamay uit Touraine-Amboise

    ‘19 had een warme, lange zomer, het fruit mooi rijp geplukt. En zo komt deze nog steeds zeer goed drinkbare jaargang ineens aan de 14% alcohol. Allez 🍷

    Perswijn over de ’18: bramen, bosgrond, peper, veel (vers) fruit, puur, gezonde tannine ****(*) zou je zo ook over de ’19 kunnen schrijven.

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • Spaanse natuurwijn van 100% garnacha blanca (grenache blanc), spontane gisting met 5 dagen schilinweking. Gerijpt op amfoor. Aromatische wijn vol spanning & comfort. 11,5% alcohol.
    2019

    laatste flessen mogen met korting verkocht.

    Aanbieding!
  • Feestelijke rosé pétillant naturel uit de Loire, gemaakt van hand-geplukte grolleau, côt, cabernet franc en gamay.
    Door wijnmaker Damien Delecheneau in 3 woorden vrolijk samengevat: vin de piscine.

  • Vrolijke troebele oranje natuurwijn van pinot gris, gewürztraminer, welschriesling. Neus van rozen, mooie frisse zuren.
    Ongefilterd gebotteld met een kroonkurk.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist – zoals alle wijnen van Coralie & Damien.

  • Altesse (ook ‘rousette’) is een lokale druivensoort in de Bugey. De druiven groeien op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Ze worden zeer zachtjes geperst, gisten en rijpen 9 maanden in betonnen cuve op de fijne lies. Delicate wijn waarin je ingemaakte peren en kweeperen kunt ontdekken, en de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.
    AOC Rousette de Bugey

    Aanbieding!
  • Frisse, vrolijke doordrinkwijn van 100% pinot d’aunis (ook chenin noir genoemd). Deze druif geeft echt een totaal andere rode wijn dan de cabernet francs uit Saumur. Laat je verrassen door deze vin nature!

    De druiven zijn aangeplant in 2014 in een wijngaard genaamd Le Chatelet. Ook zijn er voor deze cuvée nog wat pineau d’aunis druiven aangekocht van een bevriende boer die zijn eveneens bio-gecertificeerde wijngaard ook vlakbij La Chatelet heeft liggen. De naam: La Ferme d’Aunis 🍇 🍇 🍇

  • In 1999 werden de stokken geplant voor deze cuveé, op Le Vallon: een wijngaard van Domaine Milan met een bodem van kalksteen met blauwe mergel. De grenache, syrah & cinsault voor deze wijn zijn samen gefermenteerd. De wijn mocht 12 maanden rijpen in oude vaten, in de kelder in St-Remy-de-Provence. De wijn is al mooi op dronk met veel fruit en vrij uitgesproken tannines. Over de jaren zal dit versoepelen. We verheugen ons op deze ontwikkeling. Drink nu tot 2030.

  • De 2019 Chenin Blanc is een combinatie van druiven uit twee aangrenzende blokken. De ene wijngaard werd begin jaren 70 aangeplant en bevindt zich nu in het derde jaar van de biologische conversie. De andere wijngaard werd geplant halverwege de jaren 60 en is het oorspronkelijke biodynamische ‘block’. De twee wijnvelden worden identiek gekweekt, zowel biologisch als volgens de biodynamische principes. De wijn is gemaakt met dezelfde minimale interventionistische manier, als met alle andere gecertificeerde wijnen. De druiven worden met de hele tros geperst. Na een lichte bezinking vindt natuurlijke gisting plaats in een combinatie van 300 l tweede vulling Franse eiken vaten en twee 2500 l foudre. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op zijn droesem met nog eens twee maanden rijping in roestvrijstalen tank vóór het bottelen.

    Proefnotities
    Deze wijn heeft een bleke stro-tint met een mooi boeket wit fruit. Geur van witte perzik en peer. In de mond een mooie frisheid met hints van kweepeer, kruiden en dunne tonen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

    Over de 2019 schrijft Perswijn in augustus 2020: ‘zuiver, puur, wit fruit, kruidig, zeer verfijnd, zilte zuren, lang, prachtig’ (17 pnt)

  • Zachte, ronde cabernet franc van zeer oude stokken (50 jaar+). Deze wijn heeft in alle rust kunnen groepen: langezame gisting, twee jaar gerijpt in eikenhout, daarna nog jaren op fles. Delicate tannines, delicate wijn.

  • Mousserende chardonnay volgens de méthode traditionnelle. De druiven worden langzaam en zachtjes geperst, rijpen na de gisting gedurende vier maanden in cuves en daarna nog 9 maanden op fles.

    Met advies van Patrick Charlin, de beroemde vorige eigenaar an de wijnstokken. Hij volgde zijn opleiding in de champagne en blijft betrokken om zijn in vele jaren opgebouwde kennis aan Florie en Adrien over te dragen.

  • Zoete wijn van 100% syrah, versterkt met zelf gestookte alcohol om de fermentatie te stoppen voordat alle suiker is vergist. 16,5% alcohol.

  • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • Spetterend levendig diodynamisch fris rood van 100% pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Klik hier voor meer vin nature!

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.