Hubert en Heidi Hausherr bewerken samen een aantal kleine wijngaarden in Eguisheim, in de Elzas dichtbij Colmar. Ze werken biodynamisch, alle wijngaarden zijn demeter-gecertificeerd. De grond wordt bewerkt met hun paarden Skippy en Doux in plaats van met tractor. Dit heeft grote voordelen voor de bodemgesteldheid. De bodem wordt minder belast en blijft op die manier levendiger. Ook zie je meer fruit- en andere bomen, oa acacia, zodoende is er geen druif monocultuur, zoals je helaas steeds vaker ziet. Zo blijft de biodiversiteit intact, wat een grotere vitaliteit en goede resistentie tot gevolg heeft.
Ook bij het wijnmaken gaat alles zo natuurlijk mogelijk: de druiven worden met de hand geplukt en de vinificatie gebeurt met eigen, wilde gisten, zonder toevoegingen. De persen zijn een verhaal apart. Ze hebben we twee, prachtig versierd met mozaïeken – beiden geheel handmatig. De wijnen gaan zonder filtering de fles in. Meestal helemaal zonder toegevoegde zwavel, maar bij de oudere cuvées nog met een klein beetje sulfiet bij het bottelen. De originele etiketten zijn van de hand van de dochters.