Hubert en Heidi Hausherr bewerken samen een aantal kleine wijngaarden in Eguisheim, in de Elzas dichtbij Colmar. Ze werken biodynamisch, alle wijngaarden zijn demeter-gecertificeerd. De grond wordt bewerkt met hun paarden Skippy en Doux in plaats van met tractor. Dit heeft grote voordelen voor de bodemgesteldheid. De bodem wordt minder belast en blijft op die manier levendiger. Ook zie je meer fruit- en andere bomen, oa acacia, zodoende is er geen druif monocultuur, zoals je helaas steeds vaker ziet. Zo blijft de biodiversiteit intact, wat een grotere vitaliteit en goede resistentie tot gevolg heeft.
Ook bij het wijnmaken gaat alles zo natuurlijk mogelijk: de druiven worden met de hand geplukt en de vinificatie gebeurt met eigen, wilde gisten, zonder toevoegingen. De persen zijn een verhaal apart. Ze hebben we twee, prachtig versierd met mozaïeken – beiden geheel handmatig. De wijnen gaan zonder filtering de fles in. Meestal helemaal zonder toegevoegde zwavel, maar bij de oudere cuvées nog met een klein beetje sulfiet bij het bottelen. De originele etiketten zijn van de hand van de dochters.

 • Vin orange van Hubert & Heidi Hausherr uit Equisheim (Elzas).

  pinot gris, sylvaner, auxerrois

  Demeter gecertificeerd, geen sulfieten toegevoegd.

 • Complexe, zeer aromatische vin orange van 100% gewurztraminer. Droog, fijne structuur. Ongefilterd, zonder sulfiet.

 • Licht zoete (11 g/l restsuiker) witte wijn van auxerrois, sylvaner en pinot gris uit de Elzas. Vergist in houten vaten. Vin nature: zonder sulfiet, ongefilterd.

 • Vivement l’année prochaine! – Was het maar vast volgend jaar! De oogst van 2016 viel tegen in de Elzas. Vorst en hagel hadden het grootste deel van de oogts vernietigd. Wat overbleef was van goede kwaliteit, maar zo weinig dat Heidi en Hubert besloten niet alle cuvées te maken die ze gewoonlijk maken, maar druiven van verschillende wijngaarden samen te voegen tot één wijn van sylvaner, auxerrois, pinot gris, riesling, gewurztraminer en pinot noir. Handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

   

   

 • Biodynamische gewurztraminer enriesling, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

  Klik hier voor meervin nature!

 • Biodynamische riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

 • Biodynamische riesling en gewurztraminer, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

 • Biodynamische frisse feestwijn van pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

  Klik hier voor meervin nature!