La Grange Tiphaine is het domein van Coralie en Damien Delechenau in Amboise, met wijngaarden in Montlouis-sur-Loire en Touraine.

De 14 hectares wijngaard zijn al vier generaties lang in de familie van Damien en worden volgens de principes van de biologisch-dynamische landbouw beheerd (gecertificeerd door Biodyvin). Alle druiven worden met de hand geplukt en uitgezocht en ondergaan geen enkele chemische behandeling. Alle wijn is spontaan vergist, wordt soms licht gefilterd en met zeer lage dosis sulfiet gebotteld.

 

  • Klassieke 100% sauvignon blanc met mooie structuur van Damien & Coralie Delecheneau uit Amboise (Loire). Enige probleem van zo’n mooie wijn met dito prijs-kwaliteitverhouding is dat-ie elk half jaar uitverkocht is. We werken aan onze (jullie) allocatie.

  • Côt, Cabernet Franc, Gamay uit Touraine-Amboise

    ‘19 had een warme, lange zomer, het fruit mooi rijp geplukt. En zo komt deze nog steeds zeer goed drinkbare jaargang ineens aan de 14% alcohol. Allez 🍷

    Perswijn: bramen, bosgrond, peper, veel (vers) fruit, puur, gezonde tannine ****(*)

  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist – zoals alle wijnen van Coralie & Damien.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel van chenin uit Montlouis-sur-Loire. Oogstjaar 2018 wederom prachtig  (en vliegt eruit, dus wees er snel bij…).
    Ook in magnum van 1,5 liter.

  • Touraine – cab franc met bewaarpotentieel. Biodynamisch, handgeplukt, natuurlijk vergist.

    Klik hier voor meer vin nature !

  • Touraine-rood uit Amboise.
    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)
    Ook in Magnum, zie: clef-de-sol-rouge-magnum

  • Verfijnde chenin blanc van 80 (!) jaar oude stokken uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Lange alcoholische vergisting in gebruikte eiken barrigues.

    Verkrijgbaar in fles en in magnum van 1,5 liter.

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • Prachtige terroir-sauvignon van silex bodem. Verfijnd, wordt de komende 8 jaar alleen maar beter. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist.

  • Fraaie Loire chenin van oude stokken. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist.

  • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit Montlouis-sur-Loire, gemaakt van biodynamisch geteelde chenin blanc. In Magnum (1,5l)!

  • Magnum Touraine-rood uit Amboise.
    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)

  • Verfijnde, droge, licht houtgerijpte chenin uit Montlouis-sur-Loire. In Magnum (1,5l).

  • Al het moois van La Grange Tiphaine, het biodynamische wijndomein van Coralie en Damien Delecheneau uit Amboise & Montlouis-sur-Loire.

    Van €244 voor €220,- inclusief levering

    Trinq’âmes 2019 – Klassieke 100% sauvignon blanc met mooie structuur. Ideale aperitiefwijn, zo een die mee mag eten.
    Ad Libitum 2019 – Côt, cabernet franc, gamay. Fruitig rood van de drie typische blauwe druiven van Touraine-Amboise. 2019 was een lange warme zomer en dat pakt goed uit: het is een prachtige volle wijn geworden.
    Bel Air 2019 – Zachte, frisse Loire-chenin uit Amboise met die lichte geur van bloemenhoning.
    Rosa Rosé Rosam 2019 – Feestelijke rosé pétillant naturel uit de Loire, gemaakt van hand-geplukte grolleau, côt, cabernet franc en gamay. Met een kroonkurk-sluiting.
    Nouveau Nez 2018– Verfijnde & feestelijke pétillant naturel, gedegorgeerd en met champagne-kurk. Uit Montlouis-sur-Loire, dus 100% chenin blanc. Van oude stokken.
    Bécarre 2018 – Touraine – cab franc in de klassieke zin. Donker, de bekende ‘groene paprika’, heel mooi in balans.
    Clef de Sol rouge 2018 – Hartverwarmende assemblage van: cabernet franc (60%) en côt (40%) van gemiddeld 60 jaar oude stokken. Spontaan vergist op beton, gerijpt op houten vaten van 225 en 400 liter.
    Clef de Sol chenin blanc 2018 – Montlouis-sur-Loire is chenin blanc-terroir bij uitstek. In deze wijn stuwen terroir en druif de wijn naar grote hoogte. Verfijnd, elegant, mineraal. En ’18 had een lange warme zomer het levert nog meer structuur op.
    Côt Vieilles Vignes 2015 – 100% Côt (malbec) van wijnstokken die omstreeks het jaar 1905 zijn geplant. Om vervolgens als wijn rustig nog eens jaren te ouderen. Drink nu tot 2060.
    Les Grenouillères 2017 – Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren.  Is in Frankrijk meer gewoonte om zo’n wijn ook voor het eten te drinken. Wij raden het van harte aan.
    Quatre Mains 2017 – Prachtige terroir-sauvignon van silex bodem. Verfijnd, wordt de komende 8 jaar alleen maar beter. Voor verzamelaars. In Frankrijk vind je alleen de 2018 – wij doen het rustig aan.
    Les Epinays – Fraaie, complexe chenin van zeer oude stokken van een van de beste wijngaarden van Montlouis-sur-Loire. Zeer geconcentreerd – ineens begrijp je waarom de Franse koningen hun kastelen juist in dié streek lieten bouwen.