Frankrijk

Resultaat 1–12 van de 146 resultaten wordt getoond

  • Dé rosé van Aline Hock uit de Roussillon.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

    Aanbieding!
  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.
    (nu met korting bij bestelling van een doosje à 6 fles)

  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

  • Natuurlijke grenache-syrah blend uit de Ardèche.

     

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah en merlot voor deze zachte 2019.

    ook in magnum.

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit ooit druivensap getransformeerd in een spannende, ronde, zachte  rode wijn.

  • Natuurlijke syrah-grenache blend uit de Ardèche.
    Spontaan vergist, geen toegevoegde sulfieten, ongefilterd. Soepel en spannend, aards en fruit met mooie zuren.

  • Opus is een assemblage van de verschillende witte druiven die rond het dorpje Gueberschwihr groeien: riesling, sylvaner, pinot gris, pinot auxerrois, chasselas en gewurztraminer. Vin vivant, zonder toevoegingen, in een literfles!

    We leveren 2019 uit en gaan daarna direct door met de vers gebottelde 2020 (1 juli 2021).

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • Biologische ‘rouzé’: tussen lichtrood en donkere rosé in.  50 % grolleau noir 50 grolleau gris %.
    Deel direct geperst, deel maceration carbonique. Afzonderlijk gevinifieerd en in februari (2021) geblend en gebotteld. Snelle macération carbonique (een week) om de aroma’s te behouden en lichte tannines te creëren. De direct geperste wijn geeft veel fruitaroma’s met licht vegetale tonen.

    Het idee: fles gekoeld op tafel als aperitief, om zo tijdens de maaltijd, te mogen blijven staan, met iets meer structuur. Het doordrinken zal vanzelf gaan.

    1 gram sulfiet in het vat bij botteling om de ‘souris‘ te vermijden.

    Et voilà: grolleau rouzé nature 🍷

     

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

Resultaat 1–12 van de 146 resultaten wordt getoond

🏖️ Daxivin is tijdelijk gesloten 🏖️

We zijn op reis, op 1 augustus zijn we er weer. Tot die tijd kun je even geen wijn bestellen.

Daxivin is closed for holidays. We'll be back to take your orders on August 1st