Druivensap van La Grange Tiphaine! 100% gamay noir à jus noir, ook wel ‘gamay teinturier‘. Gamay met donker sap – een druif waar van de Institut national des appellations d’origine (INAO) in de Loire geen wijn van gemaakt mag worden.
Inhoud fles: 1 liter.
Geen toevoegingen en ongefilterd. Het sap is kort verhit voor botteling, zodat de gistcellen geen kans krijgen.
Fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk. 80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.
Sappig, ongecompliceerd uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk. 30% carignan, 70% grenache. Deels maceration carbonique, waardoor de wijn veel fruit heeft. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.
Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk. 1/3 vermentino, 1/3 roussanne en 1/3 grenache blanc. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.
Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.
Pinot blanc is een bescheiden druif die prettige, fruitige wijnen geeft. Deze heeft frisse citrus in de neus, wat honing, duidelijke mineraliteit. De goede proever ontwaart een tikkeltje restzoet (heus een droge wijn verder..!) Een biodynamische witte parel – voor een zachte prijs.
Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
Puur sap van grenache, syrah en merlot voor de 2019 en cabernet sauvignon mouvrèdre voor oogstjaar 2018.
Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit een volle, ronde wijn voor bij een stevige maaltijd.
Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles. Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.