Frankrijk

Resultaat 1–12 van de 138 resultaten wordt getoond

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk, aan de voet van de Mont Ventoux. Die indrukwekkende berg, ook wel ‘De reus van de Provence genoemd, zie je dan ook op het etiket, althans de wat kale, want bijna 2000 meter hoge, top ervan.

    Gemaakt van 100% clairette, ofwel clairette blanche, van een klein perceel witte klei op het noorden. Hand geplukt, spontane gisting. Gerijpt op grote honderd jaar oude amforen. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een een piepklein beetje toegevoegd enkele dagen voor de botteling.

    Het resultaat: een prachtige witte natuurwijn met verrassend mooie zuren. De laatste flessen van deze jaargang mogen in de aanbieding, omdat het lente is. Santé!

    Aanbieding!
  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  1/3 vermentino, 1/3 roussanne en 1/3 grenache blanc. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

    Aanbieding!
  • Fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

  • Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.
    (nu met korting bij bestelling van een doosje à 6 fles)

  • Pinot blanc is een bescheiden druif die prettige, fruitige wijnen geeft. Deze heeft frisse citrus in de neus, wat honing, duidelijke mineraliteit. De goede proever ontwaart een tikkeltje restzoet (heus een droge wijn verder..!) Een biodynamische witte parel – voor een zachte prijs.

  • Sappig rood van grenache en cinsault uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

    Aanbieding!
  • Natuurlijke grenache-syrah blend uit de Ardèche.

     

  • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

    14% alcohol

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah en merlot voor deze zachte 2019.

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit een volle, ronde wijn voor bij een stevige maaltijd.

Resultaat 1–12 van de 138 resultaten wordt getoond