lazanou chenin viognier 2014

Harold Hamersma bespreekt Lazanou chenin blanc en viognier

Vandaag bespreekt wijnjournalist Harold Hamersma ‘onze’ Josef Lazarus in zijn rubriek Over de Tong.

Hamersma:
“kittig en pittig, geschild peertje dringt voor bij mandarijn, honingspat, limoenzest dirigeert richting frisse finale.”

Josef Lazarus heeft een van de kleinste wijngaarden in Zuid-Afrika. Hij werkt in Wellington volledig biologisch op een boerderij waar ook koeien en schapen rondlopen en groenten en fruit worden gekweekt. De wijngaard is volledig in harmonie met natuur en omgeving en Lazarus maakt er schitterende wijnen die eerder aan de Rhône doen denken dan aan Zuid-Afrika.

Lazanou Chenin blanc, € 13,50
Lazanou Viognier, € 20,75

Klik hier voor Hamersma’s hele artikel

  • Ideale witte wijn, van drie druivenrassen chenin, chardonnay en viognier. Rond met frisse tonen van witte perzik en dan het bloemige, aromatische van de viognier. Wegens haar vermaarde prijs/kwaliteitverhouding weet deze estate wine zijn weg naar de betere restaurants in Nederland te vinden.
    Op de kleine wijngaard van Lazanou wordt volledig biologisch, en zoveel mogelijk zelf-voorzienend gewerkt.

  • Prachtige witte wijn van Josef Lazarus uit Wellington, SA. De druivenstokken voor deze chenin blanc zijn aangeplant in 1987. Ze staan er dus al een poos en zijn mooi in balans met de natuurlijke omgeving. Ze geven een lagere opbrengst, mede door de zogeheten ‘groene oogst’. Daarbij worden minder rijpe of overtollige trossen verwijderd en zorgt het mooie dat via de diepe wortels naar boven komt voor extra rijpe druiven van hoge kwaliteit. Mooie zuren, licht romig mondgevoel. Geur van bijenhoning, geschilde peer, mandarijn, aldus H. Hamersma in NRCLUX van april ’15.

  • Zeer mooie, kruidige syrah mourvèdre van het 5,5 hectare kleine domein van Josef Lazarus & Candice Stephanou in Wellington, Zuid-Afrika. Geur van donker fruit, braam, maar ook kruidig en witte peper. De tannines zijn mooi aanwezig, deze worden in de loop der jaren ronder. Drink nu tot 2020.

  • Single vineyard syrah van het domein van Josef Lazarus uit Wellington, SA. Na fermentatie met eigen gisten 20 maanden gerijpt in – deels nieuwe – barriques, vervolgens enkele jaren onder echte kurk in de fles. Deze levendige wijn geeft een hint van pruim en verse peper: sappig, rokerig en elegant.

  • Single vineyard syrah van het domein van Josef Lazarus uit Wellington, SA. Na fermentatie met eigen gisten 20 maanden gerijpt in – deels nieuwe – barriques, vervolgens enkele jaren onder echte kurk in de fles. Deze levendige wijn geeft een hint van pruim en verse peper: sappig, rokerig en elegant.