LazanoubergenLazanou ligt in de Welllingtonvallei, vlak bij Kaapstad op zo’n 120 meter boven zeeniveau. Het is een van de kleinste wijnboerderijen van Zuid-Afrika: 8,48 hectare land, waarvan 5,5 met druiven beplant. Er is weideland voor de koe genaamd Lazamoo, een olijfgaard, fruitbomen en een vogelreservaat. De boerderij heeft verschillende biodiversiteitszones.

Josef Lazarus en Candice Stephanou kochten de boerderij in 2002, het was toen een plantenkwekerij met een klein veld met wijnstokken. Deze chenin blanc stokken staan er al sinds 1987, wijn van deze druiven won in 2009 de titels Best White Wine en Best Wine Overall op de Nedbank Green Wine Awards.

  • Ideale witte wijn, van drie druivenrassen chenin, chardonnay en viognier. Rond met frisse tonen van witte perzik en dan het bloemige, aromatische van de viognier. Wegens haar vermaarde prijs/kwaliteitverhouding weet deze estate wine zijn weg naar de betere restaurants in Nederland te vinden.
    Op de kleine wijngaard van Lazanou wordt volledig biologisch, en zoveel mogelijk zelf-voorzienend gewerkt.

  • Prachtige witte wijn van Josef Lazarus uit Wellington, SA. De druivenstokken voor deze chenin blanc zijn aangeplant in 1987. Ze staan er dus al een poos en zijn mooi in balans met de natuurlijke omgeving. Ze geven een lagere opbrengst, mede door de zogeheten ‘groene oogst’. Daarbij worden minder rijpe of overtollige trossen verwijderd en zorgt het mooie dat via de diepe wortels naar boven komt voor extra rijpe druiven van hoge kwaliteit. Mooie zuren, licht romig mondgevoel. Geur van bijenhoning, geschilde peer, mandarijn, aldus H. Hamersma in NRCLUX van april ’15.

  • Zeer mooie, kruidige syrah mourvèdre van het 5,5 hectare kleine domein van Josef Lazarus & Candice Stephanou in Wellington, Zuid-Afrika. Geur van donker fruit, braam, maar ook kruidig en witte peper. De tannines zijn mooi aanwezig, deze worden in de loop der jaren ronder. Drink nu tot 2020.

  • Single vineyard syrah van het domein van Josef Lazarus uit Wellington, SA. Na fermentatie met eigen gisten 20 maanden gerijpt in – deels nieuwe – barriques, vervolgens enkele jaren onder echte kurk in de fles. Deze levendige wijn geeft een hint van pruim en verse peper: sappig, rokerig en elegant.

  • Single vineyard syrah van het domein van Josef Lazarus uit Wellington, SA. Na fermentatie met eigen gisten 20 maanden gerijpt in – deels nieuwe – barriques, vervolgens enkele jaren onder echte kurk in de fles. Deze levendige wijn geeft een hint van pruim en verse peper: sappig, rokerig en elegant.