Lisanne groeide op in Nederland, werkte jarenlang als sommelier bij restaurant Podium in Utrecht en bij Dôme in Antwerpen, en besloot naar de Loire te gaan om wijn te leren maken. Na haar opleiding aan het Lycée Agricole Viticulture et Oenologie in Amboise vond ze een prachtige, oeroude mergelgrot langs de rivier de Loire, waar ze wijnen maakt van biologische druiven die ze koopt van bevriende wijnboeren.

Die druiven behandelt ze alsof ze van haar eigen wijngaarden komen: ze is dan ook zeer nauw betrokken bij de groei en de oogst. Ze plukt uiteraard met de hand en maakt natuurwijn zonder toevoegingen. Ze laat de wijn ‘zichzelf maken’ en stuurt slechts bij als dat nodig is. Het resultaat is geweldig: uitbundige wijnen die spetteren van de energie die we (het zal u niet verbazen) ook met veel plezier zelf drinken 🙂

Het werken met gekochte druiven is een tussenstap: Lisanne hoopt snel haar eigen wijngaarden te bezitten. We steunen haar graag!

  • Levendige, frisse wijn van 100% colombard druiven uit de Gers (Zuidwest Frankrijk) van de wijngaard van Domaine Sebastien Fezas. Lisanne plukt de druiven zelf, perst ze ter plekke en vervoert het sap naar haar wijnmakerij in Noizay. Spontane gisting, low intervention, ongefilterd. Vin nature.

  • Feestelijke, rode Tour de France: deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, met 6 dagen maceratie (schilinweking). De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte, ongefilterde, rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • Pet nat van riesling, pinot blanc en pinot gris uit de Elzas, van Domaine Luc Faller. Hand geplukt in Itterswiller, gevinifieerd in de Elzas. Dit is een pétillant naturel: de wijn gaat de fles in voordat de gisting helemaal is afgerond. Doordat de wijn door gaat met gisten in de fles ontstaan de belletjes in de wijn. Levendig, fris, feestelijk. Vin nature.

  • Sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar mag rijpen in houten vaten. Inmiddels 9 maanden op fles vind deze wijn zijn plek aan de mooiste tafels. Wat een wijn!

  • Magnum van deze feestelijke, rode Tour de France. Deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, 6 dagen maceratie. De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin nature.

  • Magnum sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar rijpt in houten vaten. Vin nature.