Lisanne van Son

Lisanne groeide op in Nederland, werkte jarenlang als sommelier bij restaurant Podium in Utrecht en bij Dôme in Antwerpen, en besloot naar de Loire te gaan om wijn te leren maken. Na haar opleiding aan het Lycée Agricole Viticulture et Oenologie in Amboise vond ze een prachtige, oeroude mergelgrot langs de rivier de Loire, waar ze wijnen maakt van biologische druiven die ze koopt van bevriende wijnboeren.

Die druiven behandelt ze alsof ze van haar eigen wijngaarden komen: ze is dan ook zeer nauw betrokken bij de groei en de oogst. Ze plukt uiteraard met de hand en maakt natuurwijn zonder toevoegingen. Ze laat de wijn ‘zichzelf maken’ en stuurt slechts bij als dat nodig is. Het resultaat is geweldig: uitbundige wijnen die spetteren van de energie die we (het zal u niet verbazen) ook met veel plezier zelf drinken 🙂

Het werken met gekochte druiven is een tussenstap: Lisanne hoopt snel haar eigen wijngaarden te bezitten. We steunen haar graag!