Lous Grezes is het domein van Luc en Trees Lybaert in de Piémont Cévenol, de voet van de Cevennen. Hun wijnstokken, gemiddeld zo’n 40 jaar oud, staan op arme kalk-kleigronden die alleen mechanisch bewerkt worden en geen bemesting krijgen. ’s Zomers in de Zuid-Franse hitte, ’s winters in de barre koude. Dat klinkt niet gemakkelijk – en dat is het ook niet – maar het dwingt de druivenstokken hun wortels diep de bodem in te laten groeien. En dat zorgt voor geweldige, diep-geconcentreerde wijnen. Luc en Trees zijn lid van de vereniging SAINS –  wijnen zonder enige toevoeging en zonder sulfiet. Loepzuivere wijnen met herkenbare zweem eucalyptus die als rode draad door al hun wijnen voert.

  • Vrolijke rode vin nature van Domaine Lous Grèzes –  Luc & Trees Lybaert uit de Zuid-Franse Cevennen.
    De wijn is gemaakt van de druiven syrah, grenache, merlot, tempranillo, gerijpt op gebruikte houten vaten. Er is tijdens de vinificatie noch voorafgaand aan de botteling iets aan deze wijn toegevoegd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Luc & Trees behoren tot de kleine club van Vins S.A.I.N.S. Zie voor meer informatie daarover: https://vins-sains.org.

    Het etiket is van Kamagurka, een Gentse vriend van de wijnmakers.

     

  • 100% Syrah, geconcentreerd en fris. Kenmerkende tonen van eucalyptus van Lous Grezes. Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • 100% Syrah, fluwelen zachtheid en precieze kracht. Kenmerkende tonen van eucalyptus van Lous Grezes.  Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • Witte wijn van 60% viognier, 30% roussanne, 10% chardonnay, de chardonnay met 3 maanden schilinweking. Het etiket is van de Gentse vriend van Luc & Trees: Kamagurka.

  • Bijzondere, oude dessertwijn van 100% grenache. Heeft zich vele jaren in een houten vat ontwikkeld tot iets bijzonders. Vol, zoet, notig. Voor bij blauwe kaas. Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.