Biologische, biodynamische en natuurlijke mousserende wijn.

  • Frisse boerencider van diverse appelsoorten uit Noord-Brabant.

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • Fris & fruitige pétillant naturel rosé van Lisanne van Son uit de Loire.
    100% grolleau van de wijngaarden van haar vrienden Toby & Julie Bainbridge in de Anjou.

    Actiewijn voor sosfemmes49, een organisatie in Angers (F) die vrouwen helpt die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

  • Pétillant naturel van pinot noir, pinot gris en sylvaner. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. Geen toevoegingen. Nieuw, eerste jaargang.

  • Zuid-Afrikaanse mousserende wijn van eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle. MCC – Methode Cap Classique: deze wijn wordt volgens de klassieke champagne-methode gemaakt. Van chenin blanc en pinot noir. Geen sulfiet toegevoegd.
    Mooi rauw randje, tikkeltje restzoet, spannende wijn!

    Aanbieding!
  • Pet nat van riesling, pinot blanc en pinot gris uit de Elzas, van Domaine Luc Faller. Hand geplukt in Itterswiller, gevinifieerd in de Elzas. Dit is een pétillant naturel: de wijn gaat de fles in voordat de gisting helemaal is afgerond. Doordat de wijn door gaat met gisten in de fles ontstaan de belletjes in de wijn. Levendig, fris, feestelijk. Vin très vivant!

     

    Oh en de naam? ‘Visla’ is het ras van de hond van Lisanne: een nobele jachthond met een zacht karakter, zie ook het plaatje op het etiket.

  • Op het etiket staat ‘Blonde’, maar dat is het niet, want het is een rosé pétillant naturel.

    Gemaakt van  handgeplukte, bio-syrah en -chardonnay van eigen wijngaard uit 2018. Er zijn slechts 180 flessen gemaakt. Op is op..

     

     

  • De Pétillant naturel van chardonnay en chenin uit Saumur (Loire)

  • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

  • Mousserende witte wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven(>85% solaris) uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Mousserende rode wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • 55% meunier, 30% pinot noir, 15% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Geoogst in 2016, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2017, dosage 4g suiker per liter. Dégorge in 2019.

    Rijke, frisse champagne, goede balans tussen fruit en zuren.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit Montlouis-sur-Loire, gemaakt van biodynamisch geteelde chenin blanc. In Magnum (1,5l)!

  • Levendige, biologische champagne van 100% pinot meunier, stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru.

    Geoogst in 2013, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2014, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • Rijke stijl bio-champagne van 70% pinot meunier, 25% pinot noir. Stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond in het dorp Gueux, AOC Champagne.

    Geoogst in 2015, spontane gisting, 12 maanden gerijpt, deels in roestvrijstalen tanks en deels in eiken vaten. Gebotteld in 2016, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • Jéroboam (3l) 34% meunier, 33% pinot noir, 33% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Spontane vergisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks en foudres, grote houten vaten. Oogstjaar 2017 (vintage), gebotteld in juli 2018, 30 maanden flesrijping ‘sur lie’. Dégorge oktober 2020.

    Deze Jéroboam wordt geleverd in een speciale houten kist.

    Er zijn totaal slechts 50 jeroboams gebotteld.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.