Biologische, biodynamische en natuurlijke mousserende wijn.

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • Pétillant naturel van 100% muscat. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. 100% muscaat geeft een heerlijk aromatische, bloemige pet nat. Een feestje!

    Geen toevoegingen.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel van chenin uit Montlouis-sur-Loire. Oogstjaar 2018 wederom prachtig  (en vliegt eruit, dus wees er snel bij…).
    Ook in magnum van 1,5 liter.

  • Pet nat van riesling, pinot blanc en pinot gris uit de Elzas, van Domaine Luc Faller. Hand geplukt in Itterswiller, gevinifieerd in de Elzas. Dit is een pétillant naturel: de wijn gaat de fles in voordat de gisting helemaal is afgerond. Doordat de wijn door gaat met gisten in de fles ontstaan de belletjes in de wijn. Levendig, fris, feestelijk. Vin nature.

  • Rosé mousserend uit de Provence. Vrolijk, gul, feestelijk. Zonder sulfiet, vin nature.

  • Mousserende oranje natuurwijn van 100% grauburgunder.

  • Half flesje champagne. 55% meunier, 30% pinot noir, 15% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Geoogst in 2016, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2017, dosage 4g suiker per liter. Dégorge in 2019.

    Rijke, frisse champagne, goede balans tussen fruit en zuren.

  • Mousserende witte wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven(>85% solaris) uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

  • Frisse, licht florale biologische champagne van 100% chardonnay. Stokken van zo’n 35 jaar oud van een premier cru wijngaard op klei- kalk- en zandgrond in het dorp Vrigny, AOC Champagne. Deze wijn is uniek omdat de bij de dosage honing is gebruik uit eigen bijenkorven in de wijngaard. Dat mag niet van de Champagne-wetten, dus clandestiene champagne 🙂

    Geoogst in 2013 plus reserve wijnen, gebotteld in 2014, dégorgé in oktober 2019. Dosage 3 g/l, extra brut.

  • 55% meunier, 30% pinot noir, 15% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Geoogst in 2016, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2017, dosage 4g suiker per liter. Dégorge in 2019.

    Rijke, frisse champagne, goede balans tussen fruit en zuren.

  • Levendige, biologische champagne van 100% pinot meunier, stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru.

    Geoogst in 2013, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2014, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • 50% pinot noir, 50% chardonnay van stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru.

    Geoogst in 2015, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks en eiken vaten. Gebotteld in 2016, zonder toevoegingen: geen dosage, geen sulfiet. Dégorge in 2019.

    Vin nature champagne!

  • Frisse, strak-droge biologische champagne van 70% pinot meunier, 25% pinot noir. Stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond in het dorp Gueux, AOC Champagne.

    Geoogst in 2015, spontane gisting, 12 maanden gerijpt, deels in roestvrijstalen tanks en deels in eiken vaten. Gebotteld in 2016, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • Magnum (1,5l) 55% meunier, 30% pinot noir, 15% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Geoogst in 2016, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2017, dosage 4g suiker per liter. Dégorge in 2019.

    Rijke, frisse champagne, goede balans tussen fruit en zuren.