• Sappige, volle rode van 100% grenache noir d’elite. Handgeplukt (natuurlijk), spontane gisting (vanzelfsprekend), de druiven gisten 5 dagen met de schillen, en worden daarna zachtjes geperst. Het sap gist daarna rustig door. 1 jaar op hout gerijpt. Gastronomische volle rode wijn.

    En die naam? De wijnmaker heet Sébastien Xavier.

  • Magnum feestelijke, lichte, ongefilterde, rode wijn met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • Feestelijke, lichte, ongefilterde, rode wijn met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • Levendige, licht zilte wijn van 100% chenin uit de Loire. Spontane gisting, low intervention, ongefilterd. Vin vivant!

  • L’Oume 2020, levendig rood van grenache, syrah en cinsault. Van Les Frères Soulier, ook wel de ‘Avant-GARDe’ uit de Gard.

    Handgeplukt, hele trossen, macération carbonique, 9 maanden op gebruikte houten barriques. 4 maanden flesrijping voor transport. Geen sulfiet toegevoegd. Oude stokken (1954), op noorden gelegen. Bio & biodynamie.

  • In 2017 begonnen we met de Ceci n’est pas un orange bij Wijngaard Dassemus. Sindsdien is wijnmaker Ron Langeveld in snel tempo meer wijnen op natuurlijke wijze gaan maken. Dat wil zeggen: zonder toevoegingen als sulfiet, gist of suiker. En ongefilterd gebotteld. Een Wilde Witte, Wilde Rode en nu deze Wilde Rosé zijn het gevolg. Het etiket is ontworpen door ‘onze’ Niels, we gebruikten het eerder voor de tweede jaargang van de Ceci, de 2018 (zie hier). In dat jaar kwam de wijn ineens met een sterk aan rosé denkende kleur uit het vat – waar we op oranje hadden gerekend. Vandaar dat we toen voor dit etiket kozen. Nu past het bij deze natuurlijk gemaakte rosé. Cabernet jura, monarch en cabernet cantor zijn de druivensoorten. En als je die niet kent: geen probleem, zo bekend zijn ze ook nog niet. Maar als er zoiets moois van gemaakt kan worden – en ze ook nog resistent zijn tegen meeldauw –  voorspellen wij ze een prachtige toekomst.

    Cheers!

  • Vrolijk & licht nazomers-rood van Bobinet om lichtgekoeld te drinken. Grolleau 🍇

  • Geconcentreerde, natuurlijke rosé van 100% grenache met stoere geuren en een spannend volatiel randje uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier.

    SAINT LAURENT DE CARNOLS

     

  • Natuurlijke blend van grenache & cinsaut uit de Gard. Ongefilterd, zonder toegevoegde zwavel. Van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

  • Sappig, spannend lichtrood van grenache en macération en syrah presse-direct uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

    Best te drinken op een temperatuur van rond de 14 graden.

  • De vierde jaargang van Ceci n’est pas un orange. Handgeplukt, spontane gisting, de pitten en schillen van de druiven mochten 25 dagen meegisten. Een deel gerijpt in gebruikt eiken barrique, een deel op amfoor, het grootste deel in staal.

    Mooie frisse, aromatische vin orange van de druiven souvignier gris, solaris en muscaris van Wijngaard Dassemus uit Chaam, Noord-Brabant.

    Samenwerking van Dassemus en Daxivin

    ‘Ceci’ instagram:
    2019

    2020

     

  • Carignan-stokken die onder de hete Zuid-Franse zon 100 jaar mogen worden hebben niet alleen karakter, maar ook een verhaal. Wijnmaker Erik Gabrielson luistert ernaar – en begeleidt het mooie fruit jaarlijks naar zijn kelder, een paar honderd meter verderop. Zo ook in 2016.
    Hij laat het spontaan vergisten op beton, voegt niks toe (waarom zou je) en mag trots zijn op het resultaat. Dat zijn wij ook. Een feest om mee te mogen werken.

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale zes-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele methusalems van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 6 liter, gelijk aan acht ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2020, in magnum (1,5l).

  • Oranje wijn van 100% pinot gris. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen en pitten 25 dagen meegisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

     

     

  • Magnum natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma. 

    Cépagewijn van cabernet franc van ruim 50 jaar oude stokken. De druiven groeien op een bodem van rode klei, vuursteen en kalk. Zeer geconcentreerde wijn. De wijn rijpt 18 maanden in gebruikte houten vaten in de kalkstenen grot aan de linkeroever van de Loire iets ten oosten van Saumur.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Chenin blanc uit Anjou met 20 gram restsuiker. Da’s een beetje zoet. Biologisch. Spontaan vergist, ongefilterd.

     

     

  • Mondeuse op witte kleigrond in de bergen van de Bugey. De druiven worden met de hand geplukt, de helft gaat als hele trossen het vat in, de andere helft wordt ontsteeld. De schillen weken drie weken mee tijdens de spontane gisting, de wijn rijpt een jaar in grote aardewerken amfora. Ongefilterd, zonder sulfiet.

    Volle, kruidige rode wijn.

    Mag wel nog een poosje liggen.. al verkopen we hem wel. Dus voor wie een kelder wil opbouwen: drink deze parel tussen 2023 en ….?

  • Een primeur, magnums van Calek!

    Natuurlijke syrah, van de tovernaar uit de Ardèche, gerijpt op oude houten vaten. 2018, gebotteld in 2019 en nog steeds aan de jonge kant. Prachtig om rustig te laten rijpen in de kelder en over een jaartje (of twee, drie) open te kunnen trekken. Ook al valt er nu ook al heel veel plezier aan deze fles te beleven! Duidelijke tannines, véél geur en smaak. ‘Een bek vol’, om het maar eens een tikje oneerbiedig te zeggen.

    Volle tafel, vrienden, stevig eten en deze wijn. Go!

  • Subtiel lichtrood van de druiven mourvèdre en rousanne met zeer korte schilinweking, grenache die lang met de schillen in het vat is geweest, plus presse direct van carignan. Best lichtgekoeld te drinken. Vin vivant!

  • Nieuw experiment van de broers Soulier. Het idee was de witte grenache de behandelen als rode (dus zonder te persen, met schillen het vat in) – en de rode grenache als witte (dus persen direct na het plukken en zonder schillen het vat in). Het resultaat is een elegante oranje wijn, die zes maanden heeft gerijpt in halfvolle eiken vaten. Volop contact met de lucht levert een oxidatieve wijn.

    Mag zeker nog even rijpen. Koel serveren, rond 14 graden.

     

  • Spannend, experimenteel rood van 100% syrah, van Les Frères Soulier, ook wel de ‘Avant-GARDe’ uit de Gard. Met voyou experimenteren ze verder met oxydatieve vinificatie van hun syrah.

    Handgeplukt, hele trossen, macération semi-carbonique, de gisting vindt plaats in half gevulde, gebruikte houten barriques, dus volop zuurstof in het vat. Minimaal sulfiet toegevoegd.

    We bieden de wijn nu te koop aan – en probeer deze alvast gerust, maar we denken dat deze wijn (nog) mooiere vergezichten gaat tonen met een maandje of wat flesrijping. Ofwel: drink vanaf augustus 2021 tot 2030. Schaarse wijn, het is een zeer gewild, dus wacht bij twijfel niet te lang. Het kan zo weer verdwenen zijn.

    Aanbevolen serveertemperatuur rond 15 graden Celsius.

    De foto op het etiket is van de mystieke Johann Fournier.

     

     

  • Counoise is een vergeten druivensoort uit de Rhône. De broers Soulier hebben in 2015, toen ze hun domein begonnen, deze druivenstokken aangeplant, van selection massale uit Châteauneuf du Pape. Vorig jaar was de Counoise een rosé, nu zijn de druiven direct na de oogst geperst en is er een frisse witte wijn van gemaakt. Slechts 11% alcohol, 6 maanden in eiken vaten gerijpt zonder bij te vullen.
    Alleen in magnum.

  • Magnum licht troebele witte wijn van het mooie jaar 2019 met een randje volatiliteit. 100% macabeu. Vin vivant.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.