• Oranje wijn van Portugese druiven siria, gouveio & viosinho, in 2016 gemaakt door Simon J. Woolf samen met Oscar Quevedo in de Douro vallei in Portugal. Simon is geen wijnmaker maar een schrijver, en Oscar vroeg hem of hij het wijnmaken niet eens zelf wilde proberen. Hoe dat ging is uitgebreid beschreven op The Morning Claret. En in Simon’s boek: The Amber Revolution.

    Naar aanleiding van deze ervaring in 2016 vroegen wij Simon in het voorjaar van 2017 te helpen bij de eerste jaargang van de oranje wijn die we wilden maken bij Wijngaard Dassemus, Ceci n’est pas un orange.
    The rest is history zeggen de Engelsen dan.

  • Zachte, fluwelige rode wijn van oeroude stokken carignan (geplant in 1905). Lage opbrengst, hoge concentratie. De handgeplukte trossen gaan in hun geheel het vat in en worden zacht met voeten gekneusd. Ze blijven 10 dagen in het vat, waarna de wijn geperst wordt. 24 maanden opvoeding in houten vaten. Vin vivant, elegant en kruidig, zachte tannines. Kan nog rustig enkele jaren rijpen. Alleen in magnum (1,5 liter).

  • Dé rosé van Aline Hock.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

  • Zachte, fluwelige rode wijn van 60 jaar oude stokken carignan. Evenwichtig en verkwikkend rood. Vin vivant.

  • Licht troebele witte wijn met een klein randje volatiliteit. 100% macabeu. Vin vivant.

  • Aromatische witte natuurwijn van Aline au Pays des Merveilles (Aline in Wonderland). 70% Muscat Petits Grains, 10% Macabeu, 10% Grenache Gris en 10% Grenache. Sappig, heel licht volatiel, echt een doordrinkwijn om heerlijk van te genieten.

  • Mooi Zuid-Frans rood van 100% grenache noir. Niet ontsteeld, dus als hele trossen in het vat gegaan. Met de voeten gekneusd, 10 dagen gegist en toen geperst. Een jaar op oude eikenhouten vaten gerijpt. Neus en sap refereren aan volle pinot noir. Zonnig, mooie tannines. Vin vivant.

  • Spannende en oranje wijn met fijne structuur. Handgeplukte muscat à petits grains gaat in hele trossen 20 dagen in het vat om te gisten en wordt daarna pas geperst. De wijn heeft een jaar op grote houten vaten gerijpt. Bloemig (rozenblaadjes, geranium, vlierbloesem) en kruidig.

  • Zuid-Afrikaanse mousserende wijn van eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle. MCC – Methode Cap Classique: deze wijn wordt volgens de klassieke champagne-methode gemaakt. Van chenin blanc en pinot noir.

  • Unieke Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon van de eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle.

  • Zuid-Afrikaanse pinot noir van eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle.

  • Spannende oranje wijn van 100% clairette uit de Hérault. De schilletjes van de witte druiven gisten 10 dagen mee, waardoor de wijn een prachtige koperen kleur en fijne structuur krijgt. Geen sulfieten toegevoegd.

  • Natural wine uit het Swartland, Zuid-Afrika, 100% chenin blanc

  • een blend van meerdere jaargangen tinta barocca en cinsaut van de Paardeberg, Swartland.

  • Mooie uitbreiding van de Organic range. Zachte chenin van Johan Reyneke & wijnmaakster Nuschka de Vos, van aangekocht biologisch fruit uit de nabije regio.

  • 50% cabernet, 50% merlot. Fijne volle rode wijn uit Zuid-Afrika.

  • Droom – witte wijn van Provence-tovenaar Henri Milan.
    100% Roussanne, aangeplant in 1991 door de meester zelf. Witte wijn uit de Provence..? Nou en of. De blauwe klei plus de beschutte ligging te noorden van de Alpilles zijn de ideale omstandigheden. We vertellen er graag meer over. Maar vooral.. proef.. deze wijn spreekt eigenlijk voor zich. Een rijkere stijl wit komen we eigenlijk zelden tegen. Deze 2016 is nu fantastisch – maar een extra jaar of tien in de juiste kelder zal alleen maar extra finesse geven aan deze zeer bijzondere wijn.

  • Provencaals wit van grenache blanc, rolle, roussanne en marsanne. Zonder toegevoegd sulfiet. Vin vivant!

  • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature. In dubbele dosis: magnum!

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit een volle, ronde wijn voor bij een stevige maaltijd.

  • Daxivin-pakket #8.
    Het achtste Daxivin-pakket van dit bizarre jaar 2020.
    Tweemaal wit, vier rode wijnen.

    Om de moed erin te houden, het leven zonnig te zien, zonder onze proeverijen toch weer eens iets nieuws in het glas.

     €95,- inclusief levering 

    #stayoptimistic #🍷

     

  • ‘Hey Marnix, you want a noir de blanc?’
    Alleen ‘Catouille’ kan zo’n vraag stellen. ‘You mean an orange wine?’ zeg ik nog. Maar nee. Het is sauvignon blanc. Maar dan geperst door de pers waar nog syrah in zat. of zoiets 🙂

    De helft van de sauvignon wordt direct na de pluk geperst, de andere helft gaat met schil en al vijf dagen het vat in om extra aroma’s aan de wijn te geven. Vlak voor het persen voegt Seb presse direct van syrah toe (zonder schilinweking dus). Het resultaat is uniek.  Dit fantastische nummer van The Alarm Clocks heeft zeker een rol gespeeld – waarmee naam en label van de wijn ook meteen zijn verklaard.

    Wijn moest even bijkomen van de reis en de botteling. Heeft zodoende het hele rosé-seizoen gemist. Nu met stip een van onze parels. Enjoy, Yeah!

  • Rode natuurwijn uit Nederland. Handgeplukte rondo en baron druiven uit Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie (demeter). Spontaan vergist, jaar gerijpt op gebruikte eiken barriques. Zonder sulfiet gebotteld. Montere, sappige rode wijn.

    Het diertje op het etiket is een wants, een onschuldig insect dat in de wijngaard leeft. Hij heet pyjamawants, vandaar de pyjamastreepjes op het etiket.

     

  • Pinot blanc is een bescheiden druif die prettige, fruitige wijnen geeft. Deze heeft frisse citrus in de neus, wat honing, duidelijke mineraliteit. De goede proever ontwaart een tikkeltje restzoet (heus een droge wijn verder..!) Een biodynamische witte parel – voor een zachte prijs.

  • Fijne, frisse biodynamische riesling van onze nieuwe producenten Remy & Vincent (vader & zoon) Gross, uit het Middeleeuwse dorpje Gueberschwihr, in de zuidelijke Elzas. Met in de neus groene appels, wat citrus en een likje honing, fijne mineraliteit en mooie zuren.

  • Zachte witte vin nature van 100% bourboulenc.

    2019 weer een heel goed jaar.

    Let op: klein domein, kleine voorraad.

  • Mondeuse van een steile helling van kalksteenpuin. De druiven worden met de hand geplukt, 1/3 gaat als hele trossen het vat in, 2/3 wordt ontsteeld. De schillen weken 9 dagen mee tijdens de spontane gisting. Ongefilterd, zonder sulfiet.

    Sappige, soepele en kruidige rode wijn.