• Pinot noir uit Irancy (Bourgogne), handgeplukt, half ontsteeld, spontane gisting in betonnen vaten. De wijn rijpt een jaar in oud eikenhout.

    Samenwerkingsproject van vrienden Damien Delecheneau (La Grange Tiphaine, Loire), Thomas Pico (Pattes Loup, Chablis), Bruno Verret (Domaine Verret, Irancy), Fabien Espana (Restaurant Au Fil du Zinc Chablis).

  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    Grenache noir, grenache blanc, syrah.

     

     

  • Magnum vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Een nieuwe Daxi-box!

    Drie witte en drie rode wijnen, met zorg uitgekozen.

    Meer info: zie hieronder ⬇️


    €95,- inclusief gratis levering in NL en België

    #stayoptimistic #🍷

     

  • Rode primeurwijn (2020) van Rafaël Raybois, van oude syrahstokken uit de Gard, dichtbij de fameuze watervallen (‘cascades’) van La Roque-sur-Cèze. Tuti naturale: handgeplukte biodruiven, spontaan vergist, ongefilterd en zonder toevoegingen. Allez Rafaël!

  • Rosé primeurwijn 2020 van Rafaël Raybois, van jonge grenache, cinsault en viognier uit de Gard

  • Mousserende rode wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Tikkeltje zoete en zeer licht bruisende rosé uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en   en natuurlijk vergisting. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

    Categorie crazy, funky & snel op.

  • Cabernet franc uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux – en ten westen van Bergerac. Biodynamisch, handgeplukt, gerijpt in amfora. Laag sulfiet-niveau en ongefilterd. Stoere geuren, tikkie ‘bret’ oftewel paardenstal… Vin vivant 🙂

    Aanbieding!
  • Pinot noir uit de Provence. Dat is op zich al bijzonder genoeg. En dan is er het genummerde etiket, ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Jamie Beck die als artist-in-residence regelmatig op Domaine Milan verblijft. https://jamiebeck.co/collections/domaine-milan

    2019 was een erg warme zomer in de Provence, daar hielpen zelfs de nabije bergen niet tegen. Vandaar dat de druiven voor deze wijn zeer vroeg zijn geplukt, in augustus al, om nog een ‘backbone’ van zuren te behouden. En dat is gelukt 🍷

  • Magnum feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

  • Les Frères Soulier – Kayak 2020

    Gard, Frankrijk.

    Een collaboratie tussen de Freres Soulier en Valentin Valles (daxivin.nl/valentin-valles). Er is een kleine wijngaard van 1 hectare, waar ze samen voor zorgen. Gelegen op een heuvel, omgeven door bossen. De oogst, op een mooie nazomerse dag is een feest: ‘s ochtends plukken, ‘s middags drinken, eten, dansen.. en zwemmen, in de Gardon, de rivier die naast deze wijngaard ligt – op een steenworp van de Pont du Gard (wiki).

    De oogst, 100% grenache, wordt 50/50 verdeeld. De Frères Soulier maken hun wijn (de Kayak), Valentin maakt zijn wijn, de Canoë.

    Deze Kayak is licht floraal, een heel lichte rode wijn – of een stevige rosé, hoe je het maar wilt noemen. Geen filtering of klaring, geen SO2. De eerder gemaakte 2019 ligt nog te rijpen – deze verse 2020 is meteen klaar. BIM!

    Max 2 fles pp.

     

  • Vin nature van 100% gamay, van oude stokken, handgeplukt. Wijlen Marcel Lapierre – vader van huidige wijnmakers Matthieu en Camille – was één van de grondleggers van de vin naturel-beweging in Frankrijk. En dus: wijnen gemaakt van puur druivensap. Geen gisten toegevoegd, geen filtering. Jéroboam = vier keer zo lekker.

  • Sommige wijnen wil je eigenlijk niet verkopen. Die komen dan niet zo snel in de webshop. Die bewaar je voor een (kerst-)diner. Of voor de dorst, als er bijvoorbeeld ineens echt leuke vrienden langskomen. Dit is zo’n wijn. De laatste fles (magnum) zetten we nu toch online – we zijn hier immers ook om dingen te delen. Dus dan ook maar meteen in de aanbieding tot half maart.

    Vin naturel van de fantastische Isabelle & Jean-Yves Vantey uit Maranges, (100% chardonnay) in Magnum (1,5l). Iedere druppel een feest.

    Aanbieding!
  • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2019, in jéroboam (3 liter).

  • Ryan Mostert is een experimentele  natuurwijnmaker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden bijna de hoop opgegeven dat we nog iets zouden ontvangen, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Max 2 fles pp

    Spesiale is een orange wine van chenin blanc.

  • Ryan Mostert is een experimentele natuurwijnmaker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden de hoop dat we ze nog eens zouden binnenkrijgen bijna opgegeven, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Schizo is een bijzondere wijn: chenin blanc (wit) en syrah (rood) zijn samen het vat in gegaan.

  • Ryan Mostert is een experimentele natuurwijnmaker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden de hoop dat we ze nog eens zouden binnenkrijgen bijna opgegeven, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Deze box bevat:

    • Smiley chenin blanc v6
    • Smiley Schizo – chenin blanc / syrah co-ferment
    • Smiley dry red v5
    • Silwervis chenin blanc 2017
    • Terracura chenin blanc 2017
    • Terracura syrah 2016

      inclusief gratis verzending in NL & België

    Aanbieding!
  • Ryan Mostert is een experimentele natural wine maker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden bijna de hoop opgegeven dat we nog iets zouden ontvangen, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Deze box bevat

    • Smiley chenin blanc v6
    • Smiley Spesiale – orange wine van chenin blanc
    • Smiley dry red v5
    • Silwervis chenin blanc 2017
    • Terracura chenin blanc 2017
    • Terracura syrah 2016

      Nu tijdelijk €168 ipv €177,50 inclusief verzending in NL en België

  • Jéroboam (3l) 34% meunier, 33% pinot noir, 33% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Spontane vergisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks en foudres, grote houten vaten. Oogstjaar 2017 (vintage), gebotteld in juli 2018, 30 maanden flesrijping ‘sur lie’. Dégorge oktober 2020.

    Deze Jéroboam wordt geleverd in een speciale houten kist.

    Er zijn totaal slechts 50 jeroboams gebotteld.

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Dit is een magnum 2016.

  • Magnum 100% aligoté. Op de schillen vergist na inweking van enkele weken, waardoor de mooie oranje kleur ontstaat.  Vin nature: zonder toevoegingen, geen filter bij botteling.

  • Magnum Vin naturel, 100% pinot noir. Van een klein perceel Côte de Nuits Village vlakbij Nuits-Saint-Georges. Op het fruit gemaakt, zonder hout.

  • Oranje wijn van muscat (petits grains roses & blancs), riesling en gewurztraminer afkomstig uit de Grand Cru Goldert. De druiven worden zeer rijp geoogst en gaan heel het vat in, waar de schillen 35 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders.

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

  • Zoete dessertwijn uit de Jura. De druiven worden na de oogst in houten kistjes op stro gedroogd in de droogschuur. Zo worden de suikers en aroma’s van de druiven zeer geconcentreerd. Na drie maanden drogen worden ze uitgeperst en gist het kostbare sap tot een zoete wijn van zo’n 14,5% alcohol is ontstaan. De wijn rijpt dan nog 3 jaar in kleine vaten.

    Deze wijn is een bijzondere Jura-specialiteit met complexe geur van kweepeer, karamel en gekonfijte vruchten.

    Gebotteld in een kleine fles van 37,5 cl.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.