Dit zijn de nieuwste aanwinsten van Daxivin

  • Magnum van deze feestelijke, rode Tour de France. Deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, 6 dagen maceratie. De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin nature.

  • Feestelijke, rode Tour de France: deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, 6 dagen maceratie. De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin nature.

  • Magnum sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar rijpt in houten vaten. Vin nature.

  • Sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar rijpt in houten vaten. Vin nature.

  • Pet nat van riesling, pinot blanc en pinot gris uit de Elzas, van Domaine Luc Faller. Hand geplukt in Itterswiller, gevinifieerd in de Elzas. Dit is een pétillant naturel: de wijn gaat de fles in voordat de gisting helemaal is afgerond. Doordat de wijn door gaat met gisten in de fles ontstaan de belletjes in de wijn. Levendig, fris, feestelijk. Vin nature.

  • Levendige, frisse wijn van 100% colombard druiven uit de Gers (Zuidwest Frankrijk) van de wijngaard van Domaine Sebastien Fezas. Lisanne plukt de druiven zelf, perst ze ter plekke en vervoert het sap naar haar wijnmakerij in Noizay. Spontane gisting, low intervention, ongefilterd. Vin nature.

  • Een proefdoos met de wijnen van ons nieuwe wijnhuis La Combe au Mas, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Alle wijnen rijpen in honderd jaar oude amfora’s. Dat geeft ze een frisse mineraliteit.

    Bouquier – Fris wit van  1/3 vermentino, 1/3 roussanne en 1/3 grenache blanc
    Clairette – Iets voller wit van 100% clairette
    Roumille – Fijne nazomer-rosé van veel grenache en een beetje syrah
    Rigaou – Zeer sappige rode doordrinkwijn van grenache en carignan
    Peirardié – Volle rode wijn van 30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan
    Souvage – Exclusieve wijn van wilde wijngaard met zeer lage opbrengst. Cinsault, syrah en carignan

    Samen 87,50 inclusief bezorging in Nederland

  • Daxivin-pakket #7

    1. Combe au Mas – Bouqier 2019  Fris wit van de voet van Mont Ventoux (normaal €11,75)
    2. Vincent Gross –  Crémant d’Alsace Mooie strakke bubbels uit de Elzas (€14)
    3. Ferme du Cade – Coup de Pouce 2019  Top rosé van onze vriend David Teyssier uit de Gard (€15)
    4. Meinklang – Roter Mulatschak  Vrolijk biodynamisch doordrink-rood uit Burgenland, Oostenrijk. (€15)
    5. Ferme du Cade – Toujours Plus 2019 Gewoon nog eentje van David Teyssier omdat zijn wijnen dit jaar zo geweldig zijn. (€15)
    6. Domaine d’Ici Là – En Messieurs 2019  Volle, stevige gamay uit de bergen van Bugey. (€17)
    Samen €85,- inclusief levering
  • Zachte rosé, vin nature van 100% grenache.

    2019 weer een heel goed jaar.

    Let op: klein domein, kleine voorraad.

  • Gastronomische rosé van 100% syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin nature.

  • Zonnig, vol rood van grenache, cinsault, syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin nature.

  • Zeer voordelige 5 liter ‘bagnum’ 😄 van deze sappige, ongecompliceerde rode uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  30% carignan, 70% grenache. Deels maceration carbonique, waardoor de wijn veel fruit heeft. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Zeer voordelige 5 liter BiB van deze fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Indrukwekkend rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  Kan zich meten met een goede Chateauneuf-du-Pape. Cinsault, syrah en carignan. De druiven groeien volledig wild: de grond wordt niet bewerkt of bemest en de druivenplanten zijn al jaren niet gesnoeid waardoor het echte lianen zijn geworden. Zeer laag rendement (5 hl/hectare) Hand geplukt, met de voeten geplet, spontane gisting. Opgevoed op beton. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Sappig, ongecompliceerd uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  30% carignan, 70% grenache. Deels maceration carbonique, waardoor de wijn veel fruit heeft. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  100% clairette van een klein perceel witte klei op het noorden. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  1/3 vermentino, 1/3 roussanne en 1/3 grenache blanc. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Mousserende oranje natuurwijn van 100% grauburgunder.

  • Rode natuurwijn van zweigelt en st. Laurent

  • Oranje natuurwijn van pinot gris, gewürztraminer, welschriesling.

  • Rosé natuurwijn uit Nederland. Handgeplukte cabernet jura en cabernet cantor van een prachtige wijngaard in Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie. Spontaan vergist, zonder sulfiet gebotteld. Frisse, zuivere rosé

  • Rode natuurwijn uit Nederland. Handgeplukt fruit van een prachtige wijngaard in Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie. Spontaan vergist, zonder sulfiet gebotteld. Fris, licht, zuiver. Wat een heerlijke verrassing!

  • Witte wijn van 60% viognier, 30% roussanne, 10% chardonnay, de chardonnay met 3 maanden schilinweking. Het etiket is van de Gentse vriend van Luc & Trees: Kamagurka.

  • Petillant Naturel van 100% muscat. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. 100% muscaat geeft een heerlijk aromatische, bloemige pet nat. Een feestje!

  • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.