• Chardonnay van de kalk-kleihellingen van de Bugey. Zeer natuurlijk en zeer precies, zoals Florie het zelf ook verwoordt. De wijn heeft een uitgesproken frisheid en bijzondere mineraliteit, met een neus van citrus en peer. Heel zacht.

     

  • Fizzy rosé gemaakt van de druivensoort sankt laurent – een pinot noir-achtige. Direct geperst, gerijpt in betonnen ei. Über-fruitig, complex. Frisse wijn met laag alcoholpercentage: 10,5%.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • Oranje wijn gemaakt van biodynamische grüner veltliner (oude stokken), 15 dagen macération, gerijpt in betonnen ei. Zuiver, rond, complex. Indrukwekkende wijn met laag alcoholpercentage: 10,5%.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • De oranje wijn van Hubert & Heidi Hausherr uit Eguisheim (Elzas).

    De Copains comme Raisins hebben gezelschap gekregen van de Copines. Een droge, frisse, spannende wijn van witte en rode druiven die met de schillen gefermenteerd zijn. Qua stijl een oranje wijn, qua kleur meer een rosé. Moeilijk te plaatsen misschien, dus niet teveel in hokjes denken en gewoon van genieten!

    Gewurztraminer 53%, pinot gris 19%, riesling 11%, pinot noir 8%, chasselas 5%, sylvaner 4%

    Demeter gecertificeerd, geen sulfieten toegevoegd, geen tractor in de wijngaard, wel paard- of mankracht, druiven handmatig geperst en langzaam, natuurlijk, gefermenteerd.

    14,5% alc.

  • Fijn fruitig rood van 100% pinot noir. Handgeplukt, spontaan vergist, 15 dagen met de schillen & pitten in het vat. Gerijpt in RVS vaten gedurende 6 maanden. Vin vivant.

  • Zoete, rode dessertwijn van zeer laat geoogste carignan-druiven van zeer oude stokken. De fijne tannines houden het zoet goed in balans. Tikkeltje volatiel, mooi spannend, vin vivant.

    Fles van 0,5l.

  • C’est arrivé près de chez vous (het is dichtbij u gebeurd) een beroemde Belgische film noir / mockumentary uit 1992 die vooral faam maakte als cultfilm onder de Engelse titel man bites dog. Het is een satire op de media.

    De naam (‘siroter’ betekent een ‘slokje nemen’) en het etiket van deze wijn vonden er hun inspiratie.

    Kruidig, fruitig rood van grenache noir, syrah, carignan noir, lledoner pelut en mourvèdre. Vin trés vivant.

  • Zachtfris jong natuurwit van 100% semillon, geoogst in september 2020.

    Gemaakt door vriendinnen, ofwel wijffies (‘nénettes’), onder leiding van Léa Bireaud, vandaar de naam en het vrolijke etiket.

    Mooie wijn, zal wegens de zuren, en net als de meeste witte wijnen van dit domein, beter worden met een jaartje flesrijping. Gelukkig is er in de tussentijd ook nog, bijvoorbeeld, Amourette 2019 en Orchis 2018 🙂

  • Donkere, complexe en wat troebele rosé pétillant naturel (petnat) van grenache en cabernet sauvignon. Van de hand van de Vlaamse Luc & Trees Lybaert die al zo’n 20 jaar hun pure natuurwijnen maken in de Cévennen.
    Het etiket voor deze vrolijke wijn is gemaakt door de Vlaamse absurde cartoonist Kamagurka.

  • Nieuwe jaargang van deze donkere, complexe rosé van grenache en cabernet sauvignon, pressurage direct, zonder schilinweking. Beetje restzoet, net als de 2018, maar aangenaam. Ongefilterd gebotteld met een kroonkurk. Op de fles het vrolijke etiket van vriend Kamagurka.

  • De druiven voor deze wijn groeien in Le Clos, een oude ommuurde wijngaard op Domaine Milan. De muren beschermen de druiven oa tegen nachtvorst in het voorjaar en tegen de soms straffe wind (mistral). Vanwege de soms ondoorgrondelijke Franse wijnwetgeving mag net woord ‘Clos’ alleen op een etiket staan van een wijn die binnen de locale appellatie valt. Nu is Henri Milan daar al meer dan 20 jar geleden om zeer goede redenen uitgestapt – dus dat ‘gaat hem niet worden’.

    Vandaar dat het zo geschreven wordt, met de puntjes: C.L.O.S.

    De druiven gaan als hele trossen een maand het vat in en worden dan heel voorzichtig geperst. Daarna 24 maanden rijping in oude houten vaten.

    Een geconcentreerde, zeer elegante licht-rode wijn van grenache en syrah.

  • Hèt standaardwerk over oranje wijn, door Simon J. Woolf.

    Uitgebreide uitleg, prachtige foto’s en een overzicht van belangrijke producenten en regio’s.

    ‘Onze’ oranje wijn Ceci n’est pas un orange, een samenwerking tussen Wijngaard Dassemus, Daxivin en Simon J. Woolf, staat er ook in, evenals de Portugese Moon Lagar 2016, de eerste wijn waarbij Simon direct betrokken was bij het maken.

    Aanbieding!
  • Eindelijk: Loire-rosé bij Daxivin. Voorgaande jaren waren we telkens net te laat met het bestellen / reserveren van deze wijn. Dit jaar stonden we gelukkig vooraan 🙂

    Côt (malbec), gamay, cabernet franc en grolleau zorgt in de handen van Coralie en Damien voor een stevige, fruitige (framboise d’Amboise..) én betaalbare Loire-rosé uit 2020. Santé!

  • Opus is een assemblage van de verschillende witte druiven die rond het dorpje Gueberschwihr groeien: riesling, sylvaner, pinot gris, pinot auxerrois, chasselas en gewurztraminer. Vin vivant, zonder toevoegingen, in een literfles!

  • Frisse oranje wijn van riesling, sylvaner en pinot gris. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 20 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt ongefilterd gebotteld.

    Diep oranje kleur, bijna rosé (vanwege de pinot gris), lekker volle neus waarin bloesems en rijp en ook gedroogd fruit. Mooie tannines.

  • Pétillant naturel van pinot noir, pinot gris en sylvaner. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. Geen toevoegingen. Nieuw, eerste jaargang.

  • Pétillant naturel van 100% muscat. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. 100% muscaat geeft een heerlijk aromatische, bloemige pet nat. Een feestje!

    Geen toevoegingen.

  • Biodynamische pinot noir, handgeplukt, in de Elzas, een paar honderd meter ten zuiden van  het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. 30 dagen macératie, gerijpt op gebruikte houten vaten. Droog gevinifieerd, 0,2 gram restsuiker.

    Het etiket van dochter Tina (instagram.com/arts.tina).

  • Biodynamische riesling en gewurztraminer, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

  • Spannende riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

    Deze 2018 nog wat jong, wel te koop maar we adviseren nog een jaartje of twee te laten (tot ’22 / ’23) liggen alvorens te openen.

     

  • Op het etiket staat ‘Blonde’, maar dat is het niet, want het is een rosé pétillant naturel.

    Gemaakt van  handgeplukte, bio-syrah en -chardonnay van eigen wijngaard uit 2018. Er zijn slechts 180 flessen gemaakt. Op is op..

    En een weekje in de aanbieding.. Santé!

     

     

  • Delicate ‘gamay de Bourgogne’. Ongefilterd, zonder sulfiet gebotteld. Prachtige zuren, mooie lengte. Tegen pinot-noir aan, als een Bojo-cru.

    En die naam van deze cuvée? In 2016 was er flinke nachtvorst in de Bourgogne met als resultaat 70% minder opbrengst. Die zomer is besloten om jaarlijks goed bio-fruit te gaan inkopen in de Beaujolais. Van minder ❄️ naar meer Celsius 🍇

    Nieuw bij daxivin, met introductiekorting.

    Aanbieding!
  • 100% aligoté, de ‘andere’ witte druif uit de bourgogne. Verdwijnt meestal als aperitief in de kir, deze druif staat niet erg hoog in aanzien in Frankrijk. Maar in de handen van een meesterlijke wijnmaker is het een topdruif (zie ook Love & Pif van die andere meesterlijke wijnmaker). Alleen in magnum. Dubbel feest!

  • 100% Bourgogne chardonnay van de vriendelijke en energieke Isabelle & Jean-Yves Vantey uit de wijngaarden van het idyllische Saint-Jean de Narosse / Santenay. Houtgerijpt, hoge kwaliteit witte natuurlijke Bourgogne met veel karakter.
    Uitstekende begeleider van diverse visgerechten.
    Jaargang 2018 is inmiddels goed op dronk en zal het komend decennium met ieder jaar flesrijping in de kelder nieuwe dimensies bereiken.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.