Dit zijn de nieuwste aanwinsten van Daxivin

 • Mousserende chardonnay volgens de methode traditionnelle. De druiven worden heel langzaam en heel zachtjes geperst, rijpen na de gisting gedurende vier maanden in cuves en daarna nog 9 maanden op fles. Ronde, zacht bruisende wijn met geuren van witte bloesems.

 • Bijzondere oranje wijn van 100% chardonnay van de hellingen van de Bugey. De druiven gaan een maand lang met hun schilletjes het vat in en worden daarna pas geperst. Dit langdurige contact met de schillen zorgt voor aromatische complexiteit en tannines die je meestal niet vindt in chardonnays. Ongefilterd, zonder sulfiet.

 • Altesse is een lokale druivensoort in de Bugey. De druiven groeien op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Ze worden zeer zachtjes geperst, gisten en rijpen 9 maanden in betonnen cuve op de fijne lies. Delicate wijn waarin je ingemaakte peren en kweeperen kunt ontdekken, en de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.

 • Prachtig zuivere chardonnay van de kalk-kleihellingen van de Bugey. Zeer natuurlijk en zeer precies, zoals Florie het verwoordt. De wijn heeft een uitgesproken frisheid en bijzondere mineraliteit, en ruikt zeer aangenaam naar citrus en ananas.

 • Wit van blauwe druiven – deze heerlijk ongefilterde, troebele natuurwijn is een blanc de noir van 100% cabernet franc. Serieuze wijn, maar vooral een zeer smakelijke doordrinkwijn. De naam slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft 🙂

 • Rosé mousserend uit de Provence. Vrolijk, gul, feestelijk. Zonder sulfiet, vin nature.

 • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

 • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature.

 • Verbluffend goede rosé. Haru betekent Lente, en die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept. Puur sap, serieus goede wijn. Om het feest compleet te maken: in magnum!

 • Verbluffend goede rosé. Haru betekent Lente, en die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept. Puur sap, serieus goede wijn.

 • Gemaakt van chardonnay van een veld oude stokken op een bijzondere plek daarvoor op de Hautes-Côtes de Nuits (zie hier op google maps).  24 maanden gerijpt op gebruikte eiken vaten. Deze cuvée is vernoemd naar de dochter van Yann & Christela: Manon.

 • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Bij uitstek de begeleider van foie gras, of als aperitief.

 • Spetterend levendig diodynamisch fris rood van 100% pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

  Klik hier voor meer vin nature!

 • Zeer complexe witte wijn van auxerrois, sylvaner en pinot gris van onze lievelingswijnmakers uit de Elzas. Vergist in houten vaten. Deze wijn heeft heel veel te ontdekken: kumquat, iets groens, stenige mineraliteit, ingemaakte citroen, heerlijk. Hij bruist licht door natuurlijk CO2 dat de wijn beschermt tegen oxidatie. Lekker als je ervan houdt, en als niet dan verdwijnt het snel als je de wijn overgiet in een karaf. Vin nature: zonder sulfiet, ongefilterd.

 • Zachte, ronde cabernet franc van zeer oude stokken (50 jaar+). Deze wijn heeft in alle rust kunnen groepen: langezame gisting, twee jaar gerijpt in eikenhout, daarna nog jaren op fles. Delicate tannines, delicate wijn.

 • Levendige, sprankelend frisse champagne van oude stokken (30 jaar+) van vhardonnay 78% en pinot meunier 22%. Extra brut: zeer droog, maar fruitig met heerlijke tonen van grapefruit en rode aalbessen.

 • Diep rood van 100% grenache van de oudste wijnstokken van de broers Soulier. De naam Coulure slaat op het vallen van de bloemetjes voordat de druiven gevormd zijn. Als dat gebeurt heb je een zeer lage opbrengst (maar 7hl/ha). Dat levert een diepe, complexe wijn op met kruidigheid en en hint bittere sinaasappel. 10 maanden gerijpt in houten vaten, daarna 14 maanden op fles.

   

   

 • Magnum van deze volle, donkere rosé van oude grenache (geplant in 1964). Fruit, eucalyptus en laurier, krachtig. Wat een wijn! Biologische natuurwijn uit de Gard.

   

 • Counoise is een vergeten druivensoort uit de Rhône. De broers Soulier hebben in 2015, toen ze hun domein begonnen, deze druivenstokken aangeplant, van selection massale uit Châteauneuf du Pape. Semi-carbonische gisting, daarna tien maanden gerijpt in aardewerken en oude houten vaten, zonder bij te vullen. Spannende, licht oxidatieve vin naturel met stevige kruidigheid. Alleen in magnums!

 • Côtes du Rhône, maar dan anders. Guillaume en Charles zochten de grenzen op van de regels die gelden voor officiële Côtes du Rhône: semi-carbonique vergisting van syrah en grenache. Aangevuld met wat picardan, een vergeten witte druif uit de buurt. De wijn heeft 10 maanden gerijpt in drie verschillende vaten: rvs, eikenhout en in aardewerken vat. Daarna geblend. Vin naturel extraordinaire.

 • Spannende primeur 2019, zeer licht rood supersap van rode en witte druiven van David. Cinsault, clairette blanche en clairette rose. Die zijn door de Souliers apart gevinifieerd, en geblend direct na de gisting.

  Unieke samenwerking tussen de Soulier-broers en David Teyssier. Biologische natuurwijn uit de Gard.

   

 • Magnum merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

 • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

 • Een hele magnum oranje wijn van chardonnay en nog een heleboel druiven die 10 dagen met hun schilletjes in het vat hebben gezeten. Het resultaat is een frisse oranje wijn waarin je heel veel kunt ontdekken.