Marnix en Niels op beurs La Dive in Saumur (F), met de wijnmakers Yann Durieux en Jean-François Ganevat

Daxivin importeert en verkoopt vin nature en biologische en biodynamische wijnen aan horeca en particulieren.

Neven Marnix Rombaut en Niels Huijbregts zijn wild van wijn, vooral als die van niets anders dan druiven gemaakt is. Graag zonder kunstmatige toevoegingen dus!

Onze wijnen staan bijvoorbeeld op de kaart bij Hotel de Goudfazant, Glouglou en Skate Café in Amsterdam, of bijvoorbeeld bij De Kade en Portfolio in Den Haag. Ken je die plekken, dan weet je wat we ongeveer bedoelen. Zo niet: ga er gerust eens heen, want in de vin nature zijn vrolijke avonturen te beleven.

Daxivin is in 2005 begonnen door vriendin Dagmar (Daxi), als importeur van Johan Reyneke, de goeroe van biodynamische wijn in Zuid-Afrika. Marnix begon direct als klant en ambassadeur en werd in 2009 zakelijk partner. Sinds ruim 5 jaar vijf zijn het alleen nog Niels & Marnix die de zaak runnen, met een gestage uitbreiding van het portfolio en een specialisatie in Franse natuurwijnen. We kopen onze wijnen in bij kleinschalige wijnmakers die er net zo over denken als wij: wijn moet spannend en levend zijn, gemaakt van supergezonde druiven, zonder chemische hulpmiddelen.

Daxivin heeft geen fysieke winkel, maar als je even belt, appt of mailt ben je welkom in onze loods in Amsterdam-Westerpark.

Natuurlijk is onze webwinkel 24 uur per dag open!