Privacyverklaring Daxivin Wijnimport

Daxivin Wijnimport, gevestigd aan Van der Palmkade 62, 1051 RG Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens van klanten en bezoekers van onze website. In deze privacyverklaring staat uitgelegd welke gegevens we verwerken en waarom we dat doen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Daxivin verwerkt je persoonsgegevens wanneer je onze website bezoekt en als je een bestelling bij ons doet. We kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer
  • Bestelgegevens
  • Factuurgegevens

Bijzondere persoonsgegevens

We verwerken geen bijzondere persoonsgegevens (zoals afkomst, politieke voorkeur, etc.)

Gegevens van minderjarigen

Het is niet onze bedoeling om gegevens te verwerken van mensen jonger dan 18 jaar. Maar we kunnen de leeftijd van bezoekers van onze website niet controleren dus we weten niet zeker of alle gegevens die we verwerken echt van mensen ouder dan 18 zijn. Als je vermoedt dat we toch gegevens van jongeren hebben verwerkt (bijvoorbeeld omdat je zoon of dochter een fles wijn bij ons heeft besteld) dan kun je contact opnemen met niels@daxivin.nl. We zullen de betreffende gegevens dan verwijderen.

Met welke doelen verwerken we gegevens

Daxivin verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om bestellingen te kunnen leveren
  • Voor het afhandelen van betalingen
  • Voor verzenden van onze nieuwsbrief
  • Om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is, bijvoorbeeld om een leverafspraak te maken
  • Om een beeld te krijgen van welke wijnen je lekker vindt
  • Om te analyseren hoe bezoekers van onze website gebruikmaken, zodat we de website kunnen verbeteren
  • Voor het voeren van een bedrijfsadministratie

Dat doen we met de volgende rechtsgronden:

  • Sommige verwerkingen zijn noodzakelijk voor de overeenkomst (om je wijn thuis te kunnen afleveren hebben we je adres nodig)
  • Voor sommige verwerkingen vragen we toestemming (voor versturen van de nieuwsbrief bijvoorbeeld)
  • Sommige verwerkingen zijn wettelijke verplichtingen (zoals de fiscale bewaarplicht)
  • Voor sommige verwerkingen hebben we een gerechtvaardigd belang (voor het tellen van het aantal bezoekers aan onze website)

Geautomatiseerde besluitvorming

Daxivin maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

Hoe lang bewaren we gegevens

Daxivin bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor de doelen waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • Naam en adresgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Telefoonnummer
    • Bewaartermijn: Tot 5 jaar na je laatste bestelling
    • Reden: CRM (klantenbeheer)
  • E-mailadres
    • Bewaartermijn: Tot 5 jaar na je laatste bestelling
    • Reden: Voor zakelijke communicatie en voor verzenden van de nieuwsbrief
  • IP-adres
    • Bewaartermijn: 2 jaar
    • Reden: Voor website-statistieken, om het huidige jaar te vergelijken met vorig jaar
  • Internetbrowser en apparaat type
    • Bewaartermijn: 2 jaar
    • Reden: Voor website-statistieken, om het huidige jaar te vergelijken met vorig jaar
  • Bankrekeningnummer
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Bestelgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Factuurgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht

Delen van persoonsgegevens met derden

We verkopen geen persoonsgegevens aan derden. Wel besteden we sommige werkzaamheden uit aan andere bedrijven. We verstrekken persoonsgegevens van klanten aan die bedrijven als dat nodig is voor de werkzaamheden die ze voor ons uitvoeren. Die bedrijven zijn dan verwerker van de persoonsgegevens waarvoor Daxivin verantwoordelijke is. Met die bedrijven hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten, waarin we precies afspreken welke gegevens we delen, waarom we dat doen, en welke eisen we stellen met betrekking tot de privacy. Deze bedrijven zijn verplicht net zo zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens als wij zelf. Ze mogen de persoonsgegevens niet doorgeven aan anderen.

Cookies op onze website

Op onze website gebruiken we functionele cookies, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat het winkelmandje in onze webshop goed werkt. We gebruiken ook een cookie van Google Analytics. Daarmee worden statistieken gemaakt over bezoeken aan onze website, zodat we met die informatie onze website kunnen verbeteren en omdat we het leuk vinden om af en toe te kijken hoeveel mensen onze site eigenlijk bezoeken. Google Analytics is privacyvriendelijk ingesteld volgens de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens, zodat Google je bezoek aan onze website anoniem verwerkt.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Daxivin. Een verzoek tot inzage, correctie, of verwijdering van je persoonsgegevens kun je sturen naar niels@daxivin.nl.

Beveiliging van persoonsgegevens

We beschermen je persoonsgegevens zo goed mogelijk. Onze website is SSL-beveiligd: al het verkeer tussen jou en onze site is versleuteld (daarom staat er https:// in plaats van http:// in ons webadres). Onze administratie wordt versleuteld opgeslagen en ook het uitwisselen van gegevens met onze verwerkers gebeurt uitsluitend versleuteld.

Voor meer informatie en vragen over ons privacybeleid kun je contact opnemen met niels@daxivin.nl.