Johan Reyneke
In 2005 was er voor de wijnen van Reyneke nog geen importeur in Nederland. Dé reden om Daxivin op te richten en aan de slag te gaan. Een beslissing waar we nu, ruim 12 jaar later, nog dagelijks plezier van beleven.
De wijngaarden van Johan Reyneke kijken uit over Stellenbosch en False Bay. Het landgoed werd in 1863 gesticht onder de naam Uitzicht en Reyneke maakt zijn wijnen zoals het toen ook ging. Zonder chemicaliën of technologische hoogstandjes. “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.

Reyneke is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in Zuid-Afrika. Hij gebruikt mest van eigen koeien en eenden, en geen enkele herbicide, pesticide of fungicide. Dat levert een supergezonde wijngaard op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijn kan worden gemaakt. Zonder commercieel gekweekte gisten of bacteriën of andere onnatuurlijke toevoegingen. De wijnen van Reyneke scoren keer op keer zeer hoog in de Zuid-Afrikaanse Platter’s Guide en op proeverijen over de hele wereld.

www.reynekewines.co.za

 • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch. In januari 2015 noteerde Perswijn 4 sterren voor deze wijn. Uistekende prijskwaliteit-verhouding, niet voor niets al jaren onze rode best-seller.

 • Witte blend van sauvignon blanc en semillon, met een fijne geur van kruisbes, limoen. Lange, zuivere finish.
  Geblend & gebotteld op het domein van Johan Reyneke aan de Polkadraairoad in Stellenbosch.

 • De jaargang 2013 kreeg vijf sterren in Platter’s South African Wine Guide. Deze nieuwe is minstens even spectaculair. Elegante, volle biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Gecertificeerd biodynamisch. Drink nu tot 2022.

 • Volle witte estate-wijn van uitsluitend sauvignon blanc. Tonen van groene pruimen, kiezel en kruisbes.
  Bij Reyneke Wines worden alle druiven met de hand geplukt. Zo wordt er ook in de wijngaard goed geselecteerd. Gecertificeerd biodynamisch.

 • De chenin blanc van Reyneke, van wijnstokken geplant in de zestiger jaren. Opbrengst is erg laag, 3000 l/ha. Gecertificeerd biodynamisch. Complex, tonen van geel fruit, muskus en honing.

 • Klassieke Bordeaux-blend van biodynamisch geteelde cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, 18 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw. Cornerstone staat voor de hoeksteen van dit wijnhuis: de hechte gemeenschap van medewerkers van Johan Reyneke: de opbrengst van de wijn draagt bij aan het Cornerstone fonds, ter stimulering van het eigen woningbezit. Zie voor meer informatie: The Cornerstone Project

  Stevig rood, mooie tannines. Drink nu tot 2025.

 • Enige biodynamische pinotage ter wereld. En wat voor een! Diepe geur van kersen lichte toon van hout. Schaars, en héél goed. Maar da’s persoonlijk.
  Wat vindt u?
  Drink nu tot 2022.

 • Reyneke Reserve White 2015

  Aparte klasse. Alleen de beste trossen sauvignon blanc worden voor deze wijn gebruikt. Spontane vergisting in nieuwe vaten van Frans eiken. Vervolgens 12 maanden in het vat (foudre) gerijpt op de droesem, gevolgd door twee maanden in de tank. Gebotteld au domaine, met de meest grove filter (‘rock filter’) om zoveel mogelijk smaak te behouden.

 • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Vijf sterren in Platter’s Wine Guide 2017.
  Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
  Diepte, elegantie, complexiteit, lengte.
  Drink nu tot 2030.

 • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Jaargang 2012 beste syrah van Zuid-Afrika (Decanter, september 2015).
  Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
  Diepte, elegantie, complexiteit, lengte.
  97/100 punten (Decanter, aug 2015)
  Drink nu tot 2030.
  Wereldwijd uitverkocht, hier nog 6 fles op voorraad.