Reyneke Wines

Johan Reyneke
In 2005 was er voor de wijnen van Reyneke nog geen importeur in Nederland. Dé reden om Daxivin op te richten en aan de slag te gaan. Een beslissing waar we nu, ruim 12 jaar later, nog dagelijks plezier van beleven.
De wijngaarden van Johan Reyneke kijken uit over Stellenbosch en False Bay. Het landgoed werd in 1863 gesticht onder de naam Uitzicht en Reyneke maakt zijn wijnen zoals het toen ook ging. Zonder chemicaliën of technologische hoogstandjes. “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.

Reyneke is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in Zuid-Afrika. Hij gebruikt mest van eigen koeien en eenden, en geen enkele herbicide, pesticide of fungicide. Dat levert een supergezonde wijngaard op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijn kan worden gemaakt. Zonder commercieel gekweekte gisten of bacteriën of andere onnatuurlijke toevoegingen. De wijnen van Reyneke scoren keer op keer zeer hoog in de Zuid-Afrikaanse Platter’s Guide en op proeverijen over de hele wereld.

www.reynekewines.co.za