Reyneke Wines

In 2005 was er voor de wijnen van Reyneke nog geen importeur in Nederland. DĂ© reden om Daxivin op te richten en aan de slag te gaan. Een beslissing waar we nu, vele jaren later, nog dagelijks plezier van beleven.
De wijngaarden van Johan Reyneke kijken uit over Stellenbosch en False Bay. Het landgoed werd in 1863 gesticht onder de naam Uitzicht en Reyneke maakt zijn wijnen zoals het toen ook ging. Zonder chemicaliĂ«n of technologische hoogstandjes. “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.

Reyneke is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in Zuid-Afrika. Hij gebruikt mest van eigen koeien en eenden, en geen enkele herbicide, pesticide of fungicide. Dat levert een supergezonde wijngaard op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijn kan worden gemaakt. Zonder commercieel gekweekte gisten of bacteriĂ«n of andere onnatuurlijke toevoegingen. De wijnen van Reyneke scoren keer op keer zeer hoog in de Zuid-Afrikaanse Platter’s Guide en op proeverijen over de hele wereld. En dit is de korte versie. We vinden het altijd leuk om meer te vertellen over dit bijzondere wijnhuis en zijn inspirerende oprichter Johan Reyneke. Mail ons, bel ons op, nodig ons uit voor een presentatie, we doen het graag.

Kijk in de tussentijd ook eens op

www.reynekewines.co.za