Biologische, biodynamische en natuurlijke rode wijn.

  • een blend van meerdere jaargangen tinta barocca en cinsaut van de Paardeberg, Swartland.

    Aanbieding!
  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

    Aanbieding!
  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    Heerlijke wijn, laatste flessen in de aanbieding.

     

     

    Aanbieding!
  • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch.

    98% syrah, 2% cabernet sauvignon

  • Cépagewijn van gamay uit de zuidelijke Beaujolais. Het kruis, ‘Croix’ slaat op het kruisbeeld in het wijnveld. Dit veld gamay ligt tussen de vinificatiekelder en het woonhuis van Nicolas. De gamay-stokken die hier staan zijn ruim 70 jaar oud. Houtgerijpt.

  • 50% cabernet, 50% merlot. Een derde van de druiven komt van de eigen Reyneke-wijngaard in Stellenbosch, de rest van bevriende hoogstaande bio-gecertificeerde wijngaarden uit de Westkaap.

    De druiven worden gesorteerd en ontsteeld, vergisting vindt plaats in betonnen en stalen fermentatievaten. Rijping daarna zo 10 maanden op gebruikte houten vaten en foudres, waarna de assemblage en botteling plaatsvindt.

    Soepel en toegankelijke rode, met lichte tannines. Heel mooi in balans.

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit ooit druivensap getransformeerd in een spannende, ronde, zachte  rode wijn.

  • Côt, Cabernet Franc, Gamay uit Touraine-Amboise

    ‘20 had een warme, lange zomer, het fruit mooi rijp geplukt. En zo komt deze nog steeds zeer goed drinkbare jaargang ineens aan de 14% alcohol. Allez 🍷

    Perswijn over de ’18: bramen, bosgrond, peper, veel (vers) fruit, puur, gezonde tannine ****(*) zou je zo ook over de ’19 en de ’20 kunnen schrijven 🙂

  • Biologische ‘rouzé’: tussen lichtrood en donkere rosé in.  50 % grolleau noir 50 grolleau gris %.
    Deel direct geperst, deel maceration carbonique. Afzonderlijk gevinifieerd en in februari (2021) geblend en gebotteld. Snelle macération carbonique (een week) om de aroma’s te behouden en lichte tannines te creëren. De direct geperste wijn geeft veel fruitaroma’s met licht vegetale tonen.

    Het idee: fles gekoeld op tafel als aperitief, om zo tijdens de maaltijd, te mogen blijven staan, met iets meer structuur. Het doordrinken zal vanzelf gaan.

    1 gram sulfiet in het vat bij botteling om de ‘souris‘ te vermijden.

    Et voilà: grolleau rouzé nature 🍷

     

  • Vrolijke rode natuurwijn van zweigelt en st. laurent uit het Burgenland op de grens Oostenrijk & Hongarije.

    We hebben allemaal weinig tijd… maar ga voor deze recensie gerust eens goed zitten: https://www.jancisrobinson.com/articles/meinklang-roter-mulatschak-2018-osterreich

    en zoek het woord ‘krumping’ 🙂

    Enige detail dat onbesproken blijft in de verder prachtige recensie is een verklaring van de naam ‘mulatschak’. Welnu, als we het goed hebben begrepen is dat het ‘dansje’ dat de koeien doen zodra ze na een lange winter op stal voor het eerst weer de weide in mogen. Zie ook de bewegende koe op het etiket: très vivant!

    Cheers,

  • Carignan-stokken die onder de hete Zuid-Franse zon 100 jaar mogen worden hebben niet alleen karakter, maar ook een verhaal. Wijnmaker Erik Gabrielson luistert ernaar – en begeleidt het mooie fruit jaarlijks naar zijn kelder, een paar honderd meter verderop. Zo ook in 2016.
    Hij laat het spontaan vergisten op beton, voegt niks toe (waarom zou je) en mag trots zijn op het resultaat. Dat zijn wij ook. Een feest om mee te mogen werken.

  • Sappig, spannend lichtrood van grenache en macération en syrah presse-direct uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

    Best te drinken op een temperatuur van rond de 14 graden.

  • Natuurlijke blend van grenache & cinsaut uit de Gard. Ongefilterd, zonder toegevoegde zwavel. Van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

  • Het rode vlaggenschip van Waterkloof Wines uit Somerset-West (SA). Gelaagd, complex, rijk. Drink nu tot 2025.

    Zie voor meer informatie & factsheets:
    http://www.waterkloofwines.co.za/wines/circle-of-life/red/2015-2/

  • Sappig rood van grenache en cinsault uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

  • Kruidige rode vin nature van grenache en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Stoere geuren van de ‘garrigues’, de bossages met rozemarijn, olijfbomen, pijnbomen (hars!). Je hoort de krekels.. Très glouglou – heel fijne wijn.

    Bio, spontaan vergist (nogal wiedes), ongefilterd. Van die fijne heuvel die verscholen in de Zuid-Franse bossen, genaamd Gressac.

  • Vrolijk & licht nazomers-rood van Bobinet om lichtgekoeld te drinken. Grolleau 🍇

  • Zoete, rode dessertwijn van zeer laat geoogste carignan-druiven van zeer oude stokken. De fijne tannines houden het zoet goed in balans. Tikkeltje volatiel, mooi spannend, vin vivant.

    Fles van 0,5l.

  • Super jonge, fruitige wijn. 100% Mourvèdre van een prachtige kleine wijngaard, gelegen recht voor het huis van Théophile en zijn vrouw Natalie. Eind augustus (2021) geplukt.  Toen Théophile enkele jaren geleden het wijnmaken begon over te nemen van zijn vader Henri wilde hij ook een Nouveau maken – in de traditie van de gelijknamige wijn uit de Beaujolais, met macération carbonique. De naam Milan Nouveau slaat zodoende ook op zoon Théophile, de ‘nieuwe’ Milan die het wijnmaken overneemt van de ‘oude’, vader Henri. Hoe het ook zij: een ongecompliceerde maar goede, zeer drinkbare, sappige rode wijn,

  • Zachte, fluwelige rode wijn van 60 jaar oude stokken carignan. Evenwichtig en verkwikkend rood. Vin vivant.

  • Subtiel lichtrood van de druiven mourvèdre en rousanne met zeer korte schilinweking, grenache die lang met de schillen in het vat is geweest, plus presse direct van carignan. Best lichtgekoeld te drinken. Vin vivant!

  • Vrolijke rode vin nature van Domaine Lous Grèzes –  Luc & Trees Lybaert uit de Zuid-Franse Cevennen.
    De wijn is gemaakt van de druiven syrah, grenache, merlot, tempranillo, gerijpt op gebruikte houten vaten. Er is tijdens de vinificatie noch voorafgaand aan de botteling iets aan deze wijn toegevoegd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Luc & Trees behoren tot de kleine club van Vins S.A.I.N.S. Zie voor meer informatie daarover: https://vins-sains.org.

    Het etiket is van Kamagurka, een Gentse vriend van de wijnmakers.

     

  • Les Noirettes, Gamay

    Wijnstokken geplant in 1979 op gletsjermoraines in Lhuis, op een plaats genaamd “les Noirettes” die een plaats aanduidt omgeven door walnotenbomen. Macération carbonique van 4-5 dagen, spontane gisting, hele trossen, zeer lichte kneuzing. Ongefilterd gebotteld.
    In de neus: aardbeien en verse kersen. Zachte tannines.

    Aanbieding!
  • Elegante biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Drink nu tot 2028.

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten, natuurlijke vergisting en de afwezigheid van een filter bij het bottelen gerust naturel  te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

     

  • Fruitige rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc. Hanami is de Japanse feestdag waarop iedereen de kersenbloesem bewondert om de lente te vieren. Dat past uitstekend bij het lente-achtige, fruitige karakter van de wijn.

    Ook in magnum, zie: hanami-magnum,

    in jéroboam (3 liter): hanami-jeroboam

    en in Methusalem (6 liter): op aanvraag.

  • Fijn fruitig rood van 100% pinot noir. Handgeplukt, spontaan vergist, 15 dagen met de schillen & pitten in het vat. Gerijpt in RVS vaten gedurende 6 maanden. Vin vivant.

     

  • Feestelijke, lichte, ongefilterde, rode wijn met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • C’est arrivé près de chez vous (het is dichtbij u gebeurd) een beroemde Belgische film noir / mockumentary uit 1992 die vooral faam maakte als cultfilm onder de Engelse titel man bites dog. Het is een satire op de media.

    De naam (‘siroter’ betekent een ‘slokje nemen’) en het etiket van deze wijn vonden er hun inspiratie.

    Kruidig, fruitig rood van grenache noir, syrah, carignan noir, lledoner pelut en mourvèdre. Vin trés vivant.

  • Touraine – cab franc met bewaarpotentieel. Biodynamisch, handgeplukt, natuurlijk vergist.

    Klik hier voor meer vin nature !

  • Natuurlijke syrah uit de Ardèche

    21 dagen schilinweking. Gerijpt op vaak* gebruikte eiken vaten van 228 liter.

    *vaak: 4 tot 15 wijnen

  • Zachte rode wijn van 95% merlot en 5% cabernet franc uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en laag sulfiet-niveau en ongefilterd: vin vivant 🙂

  • Carignan-stokken die onder de hete Zuid-Franse zon 100 jaar mogen worden hebben niet alleen karakter, maar ook een verhaal. Wijnmaker Erik Gabrielson luistert ernaar – en begeleidt het mooie fruit jaarlijks naar zijn kelder, een paar honderd meter verderop. Zo ook in 2016.
    Hij laat het spontaan vergisten op beton, voegt niks toe (waarom zou je) en mag trots zijn op het resultaat. Dat zijn wij ook. Een feest om mee te mogen werken.

  • Vin vivant, libre et naturel du Gard

    100% syrah in lichte, elegante primeur-stijl. Van het onnavolgbare fenomeen Valentin Valles, uit St Quentin-la-Poterie, dichtbij Uzès, in de Gard (F).

    Beperkt beschikbaar, maximaal 3 fles pp

     

     

  • Sappig, fruitig rood van cabernet franc van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand (!), laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar mag rijpen in houten vaten. Inmiddels 9 maanden op fles vind deze wijn zijn plek aan de mooiste tafels. Wat een wijn!

  • Mooi Zuid-Frans rood van 100% grenache noir. Niet ontsteeld, dus als hele trossen in het vat gegaan. Met de voeten gekneusd, 10 dagen gegist en toen geperst. Een jaar op oude eikenhouten vaten gerijpt. Neus en sap refereren aan volle pinot noir. Zonnig, mooie tannines. Vin vivant.

  • Spannende rode wijn van 100% cinsault uit de Hérault. Oude stokken, lage opbrengst. Geen houtopvoeding, enkel beton, (o.a. ‘eieren’ van nomblot) en sinds 2018 ook amphora.

    Nu ook in magnum (1,5l).

  • Zuid-Afrikaanse ‘port’ van de eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle.

    De wijnoogst is 2010, het was een klein oogstjaar, opbrengst 1,2 ton per hectare. De wijngaard, cabernet sauvignon, is oud.
    Deze single vineyard-wijn is versterkt met een mix van brandy met organische alcohol. 80% één jaar, 20% zesjarig, gestookt van chenin blanc / crouchen. Gerijpt gedurende 3 jaar in kleine, eiken vaten, oud. Gebotteld zonder filtering en zonder sulfiet. Niet geklaard, het is een veganistische wijn.
    Niet te sterk, niet te zoet, mooi droog, precies goed!

  • Wie zei dat cabernet franc groen en hard moest zijn? De ‘Ruben’ van Bobinet heeft 12 maanden gerijpt op oude barriques in een kalkstenen grot langs de Loire.  2018 was een mooi jaar met een lange zomer, het rijpe fruit zorgt voor een gulle wijn.

    Perswijn: ‘kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****’
    Proefschrift (Jan van Lissum), maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • 100% Syrah, fluwelen zachtheid en precieze kracht. Kenmerkende tonen van eucalyptus van Lous Grezes.  Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • Mondeuse van een steile helling van kalksteenpuin. De druiven worden met de hand geplukt, 1/3 gaat als hele trossen het vat in, 2/3 wordt ontsteeld. De schillen weken 9 dagen mee tijdens de spontane gisting. Ongefilterd, zonder sulfiet.

    Sappige, soepele en kruidige rode wijn.

  • Klassieke Bordeaux-blend van biodynamisch geteelde cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, 18 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw. Cornerstone staat voor de hoeksteen van dit wijnhuis: de hechte gemeenschap van medewerkers van Johan Reyneke: de opbrengst van de wijn draagt bij aan het Cornerstone fonds, ter stimulering van het eigen woningbezit. Zie voor meer informatie: The Cornerstone Project

    Stevig rood, mooie tannines. Drink nu tot 2025.

  • Touraine-rood uit Amboise van 60% cabernet franc en 40% côt (malbec). Oude stokken, gerijpt op houten vat. Drink nu tot.. 2030? Veel structuur, heel mooie wijn.

    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)
    Ook in Magnum, zie: clef-de-sol-rouge-magnum

  • Delicate ‘gamay de Bourgogne’. Ongefilterd, zonder sulfiet gebotteld. Prachtige zuren, mooie lengte. Tegen pinot-noir aan, als een Bojo-cru.

    En die naam van deze cuvée? In 2016 was er flinke nachtvorst in de Bourgogne met als resultaat 70% minder opbrengst. Die zomer is besloten om jaarlijks goed bio-fruit te gaan inkopen in de Beaujolais. Van minder ❄️ naar meer Celsius 🍇

    Nieuw bij daxivin, met introductiekorting.

  • Mondeuse op witte kleigrond in de bergen van de Bugey. De druiven worden met de hand geplukt, de helft gaat als hele trossen het vat in, de andere helft wordt ontsteeld. De schillen weken drie weken mee tijdens de spontane gisting, de wijn rijpt een jaar in grote aardewerken amfora. Ongefilterd, zonder sulfiet.

    Volle, kruidige rode wijn.

    Mag wel nog een poosje liggen.. al verkopen we hem wel. Dus voor wie een kelder wil opbouwen: drink deze parel tussen 2023 en ….?

  • Fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Natuurlijke merlot-syrah-viognier blend uit de Ardèche

    50% merlot, 40% syrah 10% viognier

    30 dagen schilinweking & fermentatie voor de pers. Daarna 18 maanden op (vier wijnen eerder) gebruikte vaten van 228 liter.

    13,5% alc.

     

  • Natuurwijn uit Saumur. Geconcentreerde cabernet franc in maceration carbonique: fruitig, sappig, ‘groen’ maar niet té.

  • Cépagewijn gemaakt van côt (malbec) geplant in 1905.
    Drink nu tot 2035

  • Mousserende rode wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Spannend, experimenteel rood van 100% syrah, van Les Frères Soulier, ook wel de ‘Avant-GARDe’ uit de Gard. Met voyou experimenteren ze verder met oxydatieve vinificatie van hun syrah.

    Handgeplukt, hele trossen, macération semi-carbonique, de gisting vindt plaats in half gevulde, gebruikte houten barriques, dus volop zuurstof in het vat. Minimaal sulfiet toegevoegd.

    We bieden de wijn nu te koop aan – en probeer deze alvast gerust, maar we denken dat deze wijn (nog) mooiere vergezichten gaat tonen met een maandje of wat flesrijping. Ofwel: drink vanaf augustus 2021 tot 2030. Schaarse wijn, het is een zeer gewild, dus wacht bij twijfel niet te lang. Het kan zo weer verdwenen zijn.

    Aanbevolen serveertemperatuur rond 15 graden Celsius.

    De foto op het etiket is van de mystieke Johann Fournier.

     

     

  • Indrukwekkend rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  Kan zich meten met een goede Chateauneuf-du-Pape. Cinsault, syrah en carignan. De druiven groeien volledig wild: de grond wordt niet bewerkt of bemest en de druivenplanten zijn al jaren niet gesnoeid waardoor het echte lianen zijn geworden. Extreem laag rendement (5 hl/hectare!) Hand geplukt, met de voeten geplet, spontane gisting. Opgevoed op beton. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Rode parel van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Met de hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen in het vat. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Spetterend levendig diodynamisch fris rood van 100% pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Klik hier voor meer vin nature!

  • Biodynamische pinot noir, handgeplukt, in de Elzas, een paar honderd meter ten zuiden van  het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. 30 dagen macératie, gerijpt op gebruikte houten vaten. Droog gevinifieerd, 0,2 gram restsuiker.

    Het etiket van dochter Tina (instagram.com/arts.tina).

  • Natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma.

    Cépagewijn van ruim 50 jaar oude cabernet franc. De druiven groeien op een bodem van rode klei, vuursteen en kalk. Zeer geconcentreerde wijn. De wijn rijpt 18 maanden in gebruikte houten vaten in de kalkstenen grot aan de linkeroever van de Loire iets ten oosten van Saumur.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Diep rood van 100% grenache van de oudste wijnstokken van de broers Soulier. De naam Coulure slaat op het vallen van de bloemetjes voordat de druiven gevormd zijn. Als dat gebeurt heb je een zeer lage opbrengst (maar 7hl/ha). Dat levert een diepe, complexe wijn op met kruidigheid en en hint bittere sinaasappel. 10 maanden gerijpt in houten vaten, daarna 14 maanden op fles. Update: dat zijn er inmiddels iets meer. De flessen uitverkocht, nog enkele magnums op voorraad:

    Coulure magnum

     

     

  • Bijzondere, oude dessertwijn van 100% grenache. Heeft zich na ruim 10 jaar in een houten vat ontwikkeld tot iets bijzonders. Vol, zoet, notig. Voor bij blauwe kaas, bijvoorbeeld. Vin nature: volledig zonder sulfiet of welke andere toevoeging dan ook en ongefilterd gebotteld.

  • Magnum feestelijke, lichte, ongefilterde, rode wijn met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • Magnum rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, spontaan vergist en ongefilterd gebotteld, gemaakt ‘op het fruit’.

  • Een primeur, magnums van Calek!

    Natuurlijke syrah, van de tovernaar uit de Ardèche, gerijpt op oude houten vaten. 2018, gebotteld in 2019 en nog steeds aan de jonge kant. Prachtig om rustig te laten rijpen in de kelder en over een jaartje (of twee, drie) open te kunnen trekken. Ook al valt er nu ook al heel veel plezier aan deze fles te beleven! Duidelijke tannines, véél geur en smaak. ‘Een bek vol’, om het maar eens een tikje oneerbiedig te zeggen.

    Volle tafel, vrienden, stevig eten en deze wijn. Go!

  • Vin naturel van 100% pinot noir van de kleine 1er Cru wijngaard La Fussière (0,2 ha), gelegen op het zuiden. De bodem, bestaande uit grijszwart en blauwgrijze mergel, is rijk aan fossielen (rostrums en belémnites).
    Deze wijn biedt een elegante structuur met aromatische tonen. Zoete kruiden en rood fruit. 2018 nog wat jong.. te drinken nu tot 2032

  • Spannende rode wijn van 100% cinsault uit de Hérault. Oude stokken, lage opbrengst. Geen houtopvoeding, enkel beton, (o.a. ‘eieren’ van nomblot) en sinds 2018 ook amphora.

  • Magnum sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar rijpt in houten vaten. Vin nature.

  • Zachte, licht houtgerijpte natuurwijn uit Saumur van 100% cabernet franc – in magnum.

    Perswijn: kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****

    Proefschrift, maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • Stille rode wijn uit de Champagnestreek. 100%  Pinot meunier van stokken van zo’n 45 jaar oud, geoogst in 2014, 18 maanden gerijpt in eiken vaten.

  • Magnum Touraine-rood uit Amboise.
    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Kracht, elegantie, lengte.
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).

  • Magnum fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Vijf sterren in Platter’s wijngids 2017.
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
    Drink nu tot 2030.

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Échalier is ook gemaakt in oogstjaar 2014. Vraag ernaar via info@daxivin.nl.

    Ook verkrijgbaar in magnum.

    Zie ook deze post van Domaine Bobinet over de Échalier op insta

  • Zachte, fluwelige rode wijn van zeer oude stokken carignan (geplant in 1905). Lage opbrengst, hoge concentratie. De handgeplukte trossen gaan in hun geheel het vat in en worden zacht met voeten gekneusd. Na 10 dagen wordt de wijn geperst. 24 maanden opvoeding in houten vaten. Vin vivant, elegant en kruidig, zachte tannines. Kan goed enkele jaren rijpen.
    Drink 2022 – 2032.
    Alleen in magnum (1,5 liter).

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Op het fruit gemaakt, zonder houtrijping.

    Ook beschikbaar in magnum (1,5 liter).

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Jaargang 2012 beste syrah van Zuid-Afrika (Decanter, september 2015).
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
    Diepte, elegantie, complexiteit, lengte.
    97/100 punten (Decanter, aug 2015)
    Drink nu tot 2030.

  • Magnum natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma. 

    Cépagewijn van cabernet franc van ruim 50 jaar oude stokken. De druiven groeien op een bodem van rode klei, vuursteen en kalk. Zeer geconcentreerde wijn. De wijn rijpt 18 maanden in gebruikte houten vaten in de kalkstenen grot aan de linkeroever van de Loire iets ten oosten van Saumur.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Magnum diep rood van 100% grenache van de oudste wijnstokken van de broers Soulier. De naam Coulure slaat op het vallen van de bloemetjes voordat de druiven gevormd zijn. Als dat gebeurt heb je een zeer lage opbrengst (maar 7hl/ha). Dat levert een diepe, complexe wijn op met kruidigheid en en hint bittere sinaasappel. 10 maanden gerijpt in houten vaten, daarna 14 maanden op fles.

     

     

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Geen hout in de ‘opvoeding’, meest soepele, zachte rode cuvée van het wonderkind uit de Bourgogne.

  • Vin naturel, 100% pinot noir. Van een klein perceel Côte de Nuits Village vlakbij Nuits-Saint-Georges. Op het fruit gemaakt, zonder hout.

  • Vin naturel van 100% pinot noir (hand geplukt). De oude wijngaard voor deze wijn ligt op de berg van de abdij van Saint-Vivant de Vergy, een kilometer ten noord-oosten van Yann’s kelder in Messanges (Hautes-Côtes de Nuits).

    De hele trossen pinot noir vergisten 30 dagen in betonnen cuves. Daarna mag de wijn 24 maanden rijpen op eikenhouten vaten, 2e en 3e vulling. Door vaten te gebruiken waar al eerder wijn in heeft gerijpt krijgt de wijn alle ruimte om zich subtiel te ontwikkelen en aan structuur te winnen, zonder de uitgesproken smaak van nieuw eikenhout op te doen. Pinot voor fijnproevers, aromatisch en complex. Met slechts 11,5 % alcohol (in 2013 zelfs maar 10%).

  • Magnum Vin naturel van 100% pinot noir van de piepkleine 1er Cru wijngaard La Fussière, gelegen op het zuiden. 2018 nog jong.. te drinken nu tot 2032

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale drie-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele jéroboams van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 3 liter, gelijk aan vier ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

  • Saumur-Champigny. Cabernet franc in puurste vorm van kleine, oudste wijngaard, L’Échalier. Alles gericht op concentratie, zowel in de oude wijngaard met lage opbrengst als in de kelder met de rijping op oude houten vaten.

    Dit is een magnum 2016.

  • Vin naturel van 100% pinot noir van wijngaard Les Dames Huguettes (‘DH’), HautesCôtes de Nuits

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Pernand Vergelesses, klein perceel vlakbij Aloxe-Corton. Op het fruit gemaakt, zonder hout. Yann Durieux wil zich niet aan de regels van de appellation houden en mag de naam van de wijngaard daarom niet op z’n fles zetten. Vin de France dus, PV.

  • Vin nature van 100% gamay, van oude stokken, handgeplukt. Wijlen Marcel Lapierre – vader van huidige wijnmakers Matthieu en Camille – was één van de grondleggers van de vin naturel-beweging in Frankrijk. En dus: wijnen gemaakt van puur druivensap. Geen gisten toegevoegd, geen filtering. Jéroboam = vier keer zo lekker.

    Nog 1 jeroboam 2020 ook op voorraad (à €140), voor info mail info@daxivin.nl

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale zes-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele methusalems van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 6 liter, gelijk aan acht ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.