Biologische, biodynamische en natuurlijke rode wijn.

  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Kruidige, soepele Nederlandse rode wijn. Van onder andere rondo & cortis. Lijkt qua drinkbaarheid op cabernet franc / pinot noir. Wij zijn niet de enige die ‘m erg lekker vinden, op menig proeverij komt-ie als verrassing ‘boven drijven’. Wijngaard Dassemus heeft altijd gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en is biologisch gecertificeerd vanaf november 2013. En vanaf 2021 hoogstwaarschijnlijk zelfs biodynamisch (Demeter)!

  • Sappig, ongecompliceerd uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  30% carignan, 70% grenache. Deels maceration carbonique, waardoor de wijn veel fruit heeft. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch.

    89% syrah, 11% cabernet sauvignon

  • Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.

  • Natuurlijke grenache-syrah blend uit de Ardèche.

     

  • Rode natuurwijn uit Nederland. Handgeplukte rondo druiven van een prachtige wijngaard in Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie. Spontaan vergist, zonder sulfiet gebotteld. Montere, sappige rode wijn.

    Het diertje op het etiket is een wants, een onschuldig insect dat in de wijngaard leeft. Hij heet pyjamawants, vandaar de pyjamastreepjes op het etiket.

  • Cépagewijn van gamay uit de zuidelijke Beaujolais. Het kruis, ‘Croix’ slaat op het kruisbeeld in het wijnveld. Dit veld gamay ligt tussen de vinificatiekelder en het woonhuis van Nicolas. De gamay-stokken die hier staan zijn ruim 70 jaar oud. Houtgerijpt.

  • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

  • Kruidige rode vin nature van grenache en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Stoere geuren van de ‘garrigues’, de bossages met rozemarijn, olijfbomen, pijnbomen (hars!). Je hoort de krekels.. Très glouglou – heel fijne wijn.

    Bio, spontaan vergist (nogal wiedes), ongefilterd, nauwelijks sulfiet toegevoegd

  • Natuurlijke syrah-grenache blend uit de Ardèche.
    Spontaan vergist, geen toegevoegde sulfieten, ongefilterd. Soepel en spannend, aards en fruit met mooie zuren.

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Sappig rood van grenache en cinsault uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier.

  • Het rode vlaggenschip van Waterkloof Wines uit Somerset-West (SA). Gelaagd, complex, rijk. Drink nu tot 2025.

    Zie voor meer informatie & factsheets:
    http://www.waterkloofwines.co.za/wines/circle-of-life/red/2015-2/

  • Volle, sappige rode vin nature van merlot en carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergiste ongefilterd gebotteld.

  • Rode natuurwijn van zweigelt en st. Laurent

  • Zonnig, vol rood van grenache, cinsault, syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin très vivant!

  • Vin nature van syrah en grenache. Biologisch geproduceerd, ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet. Drink nu tot 2023.

    Perswijn mei 2016 (15,5 pnt): ‘zwoel, fruit, pruimen en kersen, krentjes, kruiden, olijven, zacht en intens, aards, rijpe tannine’

  • Vrolijke rode vin nature van Domaine Lous Grèzes –  Luc & Trees Lybaert uit de Zuid-Franse Cevennen.
    De wijn is gemaakt van de druiven syrah, grenache, merlot, tempranillo, gerijpt op gebruikte houten vaten. Er is tijdens de vinificatie noch voorafgaand aan de botteling iets aan deze wijn toegevoegd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Luc & Trees behoren tot de kleine club van Vins S.A.I.N.S. Zie voor meer informatie daarover: https://vins-sains.org.

    Het etiket is van Kamagurka, een Gentse vriend van de wijnmakers.

     

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten, natuurlijke vergisting en de afwezigheid van een filter bij het bottelen gerust & zeker naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

     

  • Biologische blend van grolleau en cabernet franc uit Anjou, Loire.

    Grolleau – cabernet franc uit Anjou. Vin naturel.

    Mûrier is de Franse naam voor de boom ‘zwarte moerbei’, een boom die veel voorkomt in de streek Anjou. Zo’n 200 jaar geleden was er een kleinschalige zijde-productie in de regio. De bladeren van de zwarte moerbei werden gebruikt om de zijderupsen te voeren.
    De grolleau en cabernet franc voor deze cuvée komen van een wijngaard genaamd ‘Clos de Mûriers’.

     

     

  • Frisse, vrolijke doordrinkwijn van 100% pinot d’aunis (ook chenin noir genoemd). Deze druif geeft echt een totaal andere rode wijn dan de cabernet francs uit Saumur. Laat je verrassen door deze vin nature!

    De druiven zijn aangeplant in 2014 in een wijngaard genaamd Le Chatelet. Ook zijn er voor deze cuvée nog wat pineau d’aunis druiven aangekocht van een bevriende boer die zijn eveneens bio-gecertificeerde wijngaard ook vlakbij La Chatelet heeft liggen. De naam: La Ferme d’Aunis 🍇 🍇 🍇

  • Feestelijke, rode Tour de France: deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, met 6 dagen maceratie (schilinweking). De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte, ongefilterde, rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin très vivant!

  • Gamay van zeer oude stokken op de kleigrond in Montagnieu. Maceration carbonique gedurende 7 dagen, spontane gisting, ongefilterd. Aardbeien en net geplukte kersen.

  • Elegante biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Drink nu tot 2028.

  • Fruitige rode natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc.

    Ook in magnum, zie: www.daxivin.nl/product/hanami-magnum/.

  • In 1999 werden de stokken geplant voor deze cuveé, op Le Vallon: een wijngaard van Domaine Milan met een bodem van kalksteen met blauwe mergel. De grenache, syrah & cinsault voor deze wijn zijn samen gefermenteerd. De wijn mocht 12 maanden rijpen in oude vaten, in de kelder in St-Remy-de-Provence. Slechts 48 flessen bestemd voor de Nederlandse markt. De wijn is al mooi op dronk met veel fruit en vrij uitgesproken tannines. Over de jaren zal dit versoepelen. We verheugen ons op deze ontwikkeling. Drink nu tot 2030.

  • Zachte rode wijn van 95% merlot en 5% cabernet franc uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en laag sulfiet-niveau en ongefilterd: vin vivant!

  • Natuurlijke syrah uit de Ardèche

    21 dagen schilinweking. Gerijpt op vaak* gebruikte eiken vaten van 228 liter.

    *vaak: 4 tot 15 wijnen

  • Touraine – cab franc met bewaarpotentieel. Biodynamisch, handgeplukt, natuurlijk vergist.

    Klik hier voor meer vin nature !

  • Sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar mag rijpen in houten vaten. Inmiddels 9 maanden op fles vind deze wijn zijn plek aan de mooiste tafels. Wat een wijn!

  • Mouvedre van prachtig rijp fruit, door Niels met de voeten bewerkt.

  • Zuid-Afrikaanse ‘port’ van eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle.

    De wijnoogst is 2010, het was een klein oogstjaar, opbrengst 1,2 ton per hectare. De wijngaard, cabernet sauvignon, is oud.
    Deze single vineyard-wijn is versterkt met een mix van brandy met organische alcohol. 80% één jaar, 20% zesjarig, gestookt van chenin blanc / crouchen. Gerijpt gedurende 3 jaar in kleine, eiken vaten, oud. Gebotteld zonder filtering en zonder sulfiet. Niet geklaard, het is een veganistische wijn.
    Niet te sterk, niet te zoet, mooi droog, precies goed!

  • Wie zei dat cabernet franc groen en hard moest zijn? De ‘Ruben’ van Bobinet heeft 12 maanden gerijpt op oude barriques in een kalkstenen grot langs de Loire.  2018 was een mooi jaar met een lange zomer, het rijpe fruit zorgt voor een gulle wijn.

    Perswijn: ‘kruiden en pruimen, kersen, paprika, aards, boers, sappig, stevige tannine. ****’
    Proefschrift (Jan van Lissum), maart 2020: ‘veel kleur, heel lichte structuur, goede zuren, elegant en evenwichtig, interessante wijn’

  • 100% Syrah, geconcentreerd en fris. Kenmerkende tonen van eucalyptus van Lous Grezes. Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • 100% Syrah, fluwelen zachtheid en precieze kracht. Kenmerkende tonen van eucalyptus van Lous Grezes.  Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • Touraine-rood uit Amboise.
    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)
    Ook in Magnum, zie: clef-de-sol-rouge-magnum

  • Zachte, ronde cabernet franc van zeer oude stokken (50 jaar+). Deze wijn heeft in alle rust kunnen groepen: langezame gisting, twee jaar gerijpt in eikenhout, daarna nog jaren op fles. Delicate tannines, delicate wijn.

  • Mondeuse van een steile helling van kalksteenpuin. De druiven worden met de hand geplukt, 1/3 gaat als hele trossen het vat in, 2/3 wordt ontsteeld. De schillen weken 9 dagen mee tijdens de spontane gisting. Ongefilterd, zonder sulfiet.

    Sappige, soepele en kruidige rode wijn.

  • Klassieke Bordeaux-blend van biodynamisch geteelde cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, 18 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw. Cornerstone staat voor de hoeksteen van dit wijnhuis: de hechte gemeenschap van medewerkers van Johan Reyneke: de opbrengst van de wijn draagt bij aan het Cornerstone fonds, ter stimulering van het eigen woningbezit. Zie voor meer informatie: The Cornerstone Project

    Stevig rood, mooie tannines. Drink nu tot 2025.

  • Spannende rode wijn van 100% cinsault uit de Hérault. Oude stokken, lage opbrengst. Geen houtopvoeding, enkel beton, (o.a. ‘eieren’ van nomblot) en sinds 2018 ook amphora.

    Nu ook in magnum (1,5l).

  • Stoere rode vin nature van grenache, syrah en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Specerijen, leer, garrigue.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd en minimaal toegevoegd sulfiet (alleen bij botteling).

  • Fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Levendig rood van grenache, syrah en cinsault. Van Les Frères Soulier, ook wel de ‘Avant-GARDe’ uit de Gard.

    Handgeplukt, hele trossen, macération carbonique, 9 maanden op gebruikte houten barriques. 4 maanden flesrijping voor transport. Geen sulfiet toegevoegd. Oude stokken (1954), op noorden gelegen. Bio & biodynamie.

  • Pinot noir cepagewijn. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 26 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 12 maanden in barriques, waarvan een klein deel nieuw. De wijn wordt niet gefilterd en wordt zonder sulfiet gebotteld.

    Frisse rode wijn met heel veel kers in de neus. Gastronomische wijn.

  • Licht, krokant rood van oude grenache, geplant in 1964 door de grootvader van Charles & Guillaume. Geplukt met de hand, geperst met ouderwetse handpers. Geen gebruik  van pompen. Langzame fermentatie op barrique. Fruit, eucalyptus en laurier, krachtig.

  • Natuurlijke merlot-viognier blend uit de Ardèche

  • Natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in optima forma.

    Perswijn: pruimen, kersen, vleug paprika, vanille, stevig en sappig, zwoel, hout, lengte ****(*)

  • Duurzaam en lang houdbaar: Bag in Box (Bagnum) 3 liter. Vrolijke, dorstlessende vin naturel van 100% tannat.

  • Indrukwekkend rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  Kan zich meten met een goede Chateauneuf-du-Pape. Cinsault, syrah en carignan. De druiven groeien volledig wild: de grond wordt niet bewerkt of bemest en de druivenplanten zijn al jaren niet gesnoeid waardoor het echte lianen zijn geworden. Zeer laag rendement (5 hl/hectare) Hand geplukt, met de voeten geplet, spontane gisting. Opgevoed op beton. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Heidi & Hubert Hausherr maken ieder jaar één rode wijn van hun pinot noir. Handgeplukt, dan macération carbonique, persen met de prachtige handpers en vervolgens de wijn verdelen over twee houten vaten, goed voor zo’n 850 flessen.
    Bij onze eerste bestelling witte en oranje wijnen mochten we het nog niet afnemen. Bij een bezoek aan de kelder in Eguisheim in 2018 mochten we proeven, uit het vat. Bij een derde bezoek gingen we ook de pinot-noir-wijngaarden in. Het was begin augustus. Te vroeg voor de oogst, maar vroeg genoeg om de suikers in de druiven te mogen proeven. Het was na de véraison, de verkleuring van de druif aan de stok. Een feest. Alles zo groen.

    Ik was verkocht. En mocht een paar dozen bestellen, Rouge de Fête 2017. Yes! Onbewoond-eiland-wijn. Die ene fles die je mag meenemen. Als de zee er zo’n 15 graden celsius is kun je hem daar het beste in koelen, voor het openen.

    Lichte stijl zeer goed verteerbaar. Finesse en fruit. Pinot noir op haar best.

    Inmiddels is er ook de Rouge Baiser 2018.

     

  • Spetterend levendig diodynamisch fris rood van 100% pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Klik hier voor meer vin nature!

  • Mooie vin naturel van 100% pinot noir van oude stokken (1934).

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

  • Magnum van deze feestelijke, rode Tour de France. Deze wijn is gemaakt van handgeplukte druiven die Lisanne heeft ingekocht in Anjou, (bij Toby Bainbridge), de Elzas (bij Luc Faller) en Montlouis-sur-Loire (bij Domaine Croix Mellier). De grolleau gris gist in hele trossen, 6 dagen maceratie. De muscat rouge wordt direct na de pluk geperst. De cabernet sauvignon ondergaat maceration carbonique gedurende 3 weken. Daarna worden de wijnen geblend en rijpen ze samen.

    Deze vrolijke mengelmoes levert een lichte rode wijn op met bloesem en fruit in de neus en een hoge doordrinkfactor. Vin nature.

  • Magnum fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc.

  • Mooie ronde vin naturel van 100% pinot noir.

  • Natuurwijn uit Saumur-Champigny. Cabernet franc van kleine, oude wijngaard.

  • Spannende rode wijn van 100% cinsault uit de Hérault. Oude stokken, lage opbrengst. Geen houtopvoeding, enkel beton, (o.a. ‘eieren’ van nomblot) en sinds 2018 ook amphora.

  • Magnum sappig, fruitig rood van druiven van Domaine Pintray in Lussault-sur-Loire. Lisanne ontsteelt de druiven met de hand, laat ze 14 dagen inweken in het vat en maakt er een elegante wijn van die na vinificatie nog een jaar rijpt in houten vaten. Vin nature.

  • Magnum Touraine-rood uit Amboise.
    Perswijn: volle geur, goed fruit, lichte hint van pyrazine, vulling, sap, pittig, groene toets, opwekkend en fris ****(*)

  • Vin naturel van 100% pinot noir van de piepkleine 1er Cru wijngaard La Fussière, gelegen op het zuiden.

  • Magnum fluweelzachte natuurwijn uit Saumur. Cabernet franc in prachtvorm.

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Kracht, elegantie, lengte.
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Vijf sterren in Platter’s wijngids 2017.
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
    Drink nu tot 2030.

  • Het vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke. Jaargang 2012 beste syrah van Zuid-Afrika (Decanter, september 2015).
    Biodynamisch gecertificeerd (Demeter).
    Diepte, elegantie, complexiteit, lengte.
    97/100 punten (Decanter, aug 2015)
    Drink nu tot 2030.

  • Aromatische, aardse grenache van oude wijnstokken (1956). In magnum! Biodynamische natuurwijn uit de Gard.

     

     

  • Dikke magnum diep rood van 100% grenache van de oudste wijnstokken van de broers Soulier. De naam Coulure slaat op het vallen van de bloemetjes voordat de druiven gevormd zijn. Als dat gebeurt heb je een zeer lage opbrengst (maar 7hl/ha). Dat levert een diepe, complexe wijn op met kruidigheid en en hint bittere sinaasappel. 10 maanden gerijpt in houten vaten, daarna 14 maanden op fles.

     

     

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Van een klein perceel Côte de Nuits Village vlakbij Nuits-Saint-Georges. Op het fruit gemaakt, zonder hout.

  • Wijnmaker Ron Langeveld goes wild: een pakket met alle natuurwijnen van zijn Wijngaard Dassemus. Het pakket bevat 1 fles Ceci n’est pas un Orange (laatste kans, deze wijn is uitverkocht), 1 fles Wilde Rosé, 2 flessen Wilde Witte en 2 flessen Wilde Rode. Dit zijn de Wilde Ronnies.

    Handgeplukte druiven van een prachtige wijngaard in Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie. Spontaan vergist, ongefilterd en zonder sulfiet gebotteld. Nederlandse vin vivant 🍷

    €75,- inclusief verzending

  • Vin naturel van 100% pinot noir (hand geplukt). De oude wijngaard voor deze wijn ligt op de berg van de abdij van Saint-Vivant de Vergy, een kilometer ten noord-oosten van Yann’s kelder in Messanges (Hautes-Côtes de Nuits).

    De hele trossen pinot noir vergisten 30 dagen in betonnen cuves. Daarna mag de wijn 24 maanden rijpen op eikenhouten vaten, 2e en 3e vulling. Door vaten te gebruiken waar al eerder wijn in heeft gerijpt krijgt de wijn alle ruimte om zich subtiel te ontwikkelen en aan structuur te winnen, zonder de uitgesproken smaak van nieuw eikenhout op te doen. Pinot voor fijnproevers, aromatisch en complex. Met slechts 12 % alcohol (in 2013 zelfs slechts 10%).

  • Nieuw vlaggenschip van ‘vinehugger’ Johan Reyneke, Reserve van 100% biodynamische cabernet.
    Van de meest koele wijngaard ‘Willow Springs’, gelegen op het zuiden, gericht op False Bay.

    Van deze cabernet sauvignon-druiven werd tot 2010 de Red Reserve gemaakt, met verder vooral syrah. Daarna is besloten deze cabernet een eigen reserve cuvée te gunnen. Het duurde nog 3 jaar voordat wijnmaker Rudiger Gretschel echt tevreden was over de kwaliteit. En nog eens 4 jaar voordat de wijn werd vrijgegeven voor de markt. Toen had de wijn inmiddels 22 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten. Geen enkele toevoeging op een beetje sulfiet na. De wijn is licht gefilterd bij botteling. Daarna inmiddels nog een ruim jaar flesrijping in eigen kelder, en daar gaat de wijn na het transport naar Nederland gerust nog jaren mee door. En ja, dat mag wat ons betreft ook in uw kelder.
    Er zijn geen 1000 flessen van gemaakt – en slecht een paar houten kistjes beschikbaar voor de Nederlandse markt.

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc, geoogst in 2019, gerijpt op beton, gebotteld in februari 2020 in speciale drie-liter-fles.

    Met de Hanami van Bobinet werken we inmiddels zo’n drie jaar, sinds mei 2017.

    Dit is het eerste jaar dat er enkele jéroboams van zijn gebotteld. De inhoud hiervan bedraagt 3 liter, gelijk aan vier ‘gewone’ flessen. Een echte feestwijn, kortom. Mag gerust nog even rijpen. Drink nu tot 2027.

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Pernand Vergelesses, klein perceel vlakbij Aloxe-Corton. Op het fruit gemaakt, zonder hout. Yann Durieux wil zich niet aan de regels van de appellation houden en mag de naam van de wijngaard daarom niet op z’n fles zetten. Vin de France dus, PV.

  • Magnum top pinot noir voor fijnproevers, van 40 jaar oude stokken. Vin nature, zonder toevoegingen, 100% op eigen gist, ongefilterd. Deze wijn van oogstjaar 2014 is prachtig, enkele jaren flesrijping maakt de wijn nóg zachter, de tannines ronder.
    Kopen, wegleggen, naar kijken, aaien, en heel soms een fles openen en serveren op een temperatuur van een graad of 16 in een fijn, groot bourgogne glas.

  • Vin naturel van 100% pinot noir. Uit Gevrey-Chambertin, maar Yann Durieux wil zich niet aan de regels van de appellation houden en mag daarom die naam niet op z’n fles zetten. Vin de France dus, GC.