Biologische, biodynamische en natuurlijke rosé.

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah en merlot voor de 2019 en cabernet sauvignon mouvrèdre voor oogstjaar 2018.

  • Dé rosé van Aline Hock.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

  • – nieuwe jaargang: 2018.
    Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade niçoise?
    Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

  • Gastronomische rosé van 100% syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin nature.

  • Zachte rosé, vin nature van 100% grenache.

    De rosé van Gressac was jarenlang dé zomerse rosé van wijnbar Glouglou. Toen onder de naam Alézan. Had soms wat mindere jaren. ’18 was niet top, bijvoorbeeld – deden we er met wat korting uit. En nu, 2019 weer echt een fantastisch jaar. Stoere geuren (waar Nicolaas Klei bij deze wijn al eens over schreef). Rosé voor avonturiers waar wij 100% achter staan. Druif is grenache, maar dat doet er in dit geval niet eens zoveel toe. Er ligt een boel grenache in de supermarkt… dit gaat om timing van plukken, de juiste wilde gisten, niet filteren, laissez faire. En dan soms, soms dan klopt alles.

    Santé!

    Let op: klein domein, kleine voorraad.

    Kom anders gerust eens langs om te proeven. Als er één wijn is die we graag opentrekken… bienvenue!

  • Rosé mousserend uit de Provence. Vrolijk, gul, feestelijk. Zonder sulfiet, vin nature.

  • ‘Hey Marnix, you want a noir de blanc?’
    Alleen ‘Catouille’ kan zo’n vraag stellen. ‘You mean an orange wine?’ zeg ik nog. Maar nee. Het is sauvignon blanc. Maar dan geperst door de pers waar nog syrah in zat. of zoiets 🙂

    De helft van de sauvignon wordt direct na de pluk geperst, de andere helft gaat met schil en al vijf dagen het vat in om extra aroma’s aan de wijn te geven. Vlak voor het persen voegt Seb presse direct van syrah toe (zonder schilinweking dus). Het resultaat is uniek.  Dit fantastische nummer van The Alarm Clocks heeft zeker een rol gespeeld – waarmee naam en label van de wijn ook meteen zijn verklaard.

    Wijn moest even bijkomen van de reis en de botteling. Heeft zodoende het hele rosé-seizoen gemist. Nu met stip een van onze parels. Enjoy, Yeah!

  • Donkere rosé, Tavel die niet zo mag heten. Vandaar ‘Levat’. 40% grenache, 40% cinsault, 20% clairette, picpoul, grenache blanc. In geheim recept van Sebastien Sebatillon. Grenache en cinsault van stokken van 70 – 90 jaar oud. De wijngaard ligt naast die van Tavel-legende Eric Pfifferling.

    Klik hier voor meer vin nature!

  • Zeer voordelige 5 liter BiB van deze fijne zomerse rosé uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  80% grenache, 20% syrah. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Volle, donkere rosé van oude grenache, geplant in 1964 door de grootvader van Charles & Guillaume net buiten het dorpje Saint Hilaire d’Ozilhan op de grens Côtes du Rhône / Gard. Geplukt met de hand, geperst met ouderwetse houten handpers. Geen gebruik  van pompen. Langzame fermentatie op barrique. Fruit, eucalyptus en laurier, krachtig. Doet denken aan oranjewijn: rosé met beetje tannines.

     

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.