Biologische, biodynamische en natuurlijke rosé.

  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Dé rosé van Aline Hock uit de Roussillon.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

    Aanbieding!
  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

    Aanbieding!
  • Tikkeltje zoete en zeer licht bruisende, donkere rosé uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en natuurlijk vergist. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag! Categorie crazy, funky & snel op.

    Deze 2020 vers binnen na een lange tijd de 2016 te hebben verkocht. En ipv cab. sauvignon nu cabernet franc. Verder veel fijne gelijkenis!

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah, cinsaut en merlot voor deze zachte 2020.

    ook in magnum.

  • In 2017 begonnen we met de Ceci n’est pas un orange bij Wijngaard Dassemus. Sindsdien is wijnmaker Ron Langeveld in snel tempo meer wijnen op natuurlijke wijze gaan maken. Dat wil zeggen: zonder toevoegingen als sulfiet, gist of suiker. En ongefilterd gebotteld. Een Wilde Witte, Wilde Rode en nu deze Wilde Rosé zijn het gevolg. Het etiket is ontworpen door ‘onze’ Niels, we gebruikten het eerder voor de tweede jaargang van de Ceci, de 2018 (zie hier). In dat jaar kwam de wijn ineens met een sterk aan rosé denkende kleur uit het vat – waar we op oranje hadden gerekend. Vandaar dat we toen voor dit etiket kozen. Nu past het bij deze natuurlijk gemaakte rosé. Cabernet jura, monarch en cabernet cantor zijn de druivensoorten. En als je die niet kent: geen probleem, zo bekend zijn ze ook nog niet. Maar als er zoiets moois van gemaakt kan worden – en ze ook nog resistent zijn tegen meeldauw –  voorspellen wij ze een prachtige toekomst.

    Cheers!

  • Fris & fruitige pétillant naturel rosé van Lisanne van Son uit de Loire.
    100% grolleau van de wijngaarden van haar vrienden Toby & Julie Bainbridge in de Anjou.

    Actiewijn voor sosfemmes49, een organisatie in Angers (F) die vrouwen helpt die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

    Aanbieding!
  • Feestelijke rosé pétillant naturel uit de Loire, gemaakt van hand-geplukte grolleau, côt, cabernet franc en gamay.
    Door wijnmaker Damien Delecheneau in 3 woorden vrolijk samengevat: vin de piscine.

  • Rosé primeurwijn 2020 van Rafaël Raybois, van jonge grenache, cinsault en viognier uit de Gard

  • Spannende, fruitige, gastronomische rosé van 100% syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin très vivant!

  • Geconcentreerde, natuurlijke rosé van 100% grenache met stoere geuren en een spannend volatiel randje uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier.

    SAINT LAURENT DE CARNOLS

     

  • Nieuwe jaargang van deze donkere, complexe rosé van grenache en cabernet sauvignon, pressurage direct, zonder schilinweking. Beetje restzoet, net als de 2018, maar aangenaam. Ongefilterd gebotteld met een kroonkurk. Op de fles het vrolijke etiket van vriend Kamagurka.

  • ‘Hey Marnix, you want a noir de blanc?’
    Alleen ‘Catouille’ kan zo’n vraag stellen. ‘You mean an orange wine?’ zeg ik nog. Maar nee. Het is sauvignon blanc. Maar dan geperst door de pers waar nog syrah in zat. of zoiets 🙂

    De helft van de sauvignon wordt direct na de pluk geperst, de andere helft gaat met schil en al vijf dagen het vat in om extra aroma’s aan de wijn te geven. Vlak voor het persen voegt Seb presse direct van syrah toe (zonder schilinweking dus). Het resultaat is uniek.  Dit fantastische nummer van The Alarm Clocks heeft zeker een rol gespeeld – waarmee naam en label van de wijn ook meteen zijn verklaard.

    Wijn moest even bijkomen van de reis en de botteling. Heeft zodoende het hele rosé-seizoen gemist. Nu met stip een van onze parels. Enjoy, Yeah!

  • Haru betekent Lente, en die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept. Puur sap, serieus vrolijke wijn. Om het feest compleet te maken: in magnum!

  • Fizzy rosé gemaakt van de druivensoort sankt laurent – een pinot noir-achtige. Direct geperst, gerijpt in betonnen ei. Über-fruitig, complex. Frisse wijn met laag alcoholpercentage: 10,5%.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • Stille rosé uit de Champagnestreek van 100% pinot meunier. Demeter gecertificeerd, oogstjaar 2018. Zeer kleine productie, plusminus 450 flessen per jaar.

  • Volle, donkere rosé van oude grenache, geplant in 1964 door de grootvader van Charles & Guillaume net buiten het dorpje Saint Hilaire d’Ozilhan op de grens Côtes du Rhône / Gard. Geplukt met de hand, geperst met ouderwetse houten handpers. Geen gebruik  van pompen. Langzame fermentatie op barrique. Fruit, eucalyptus en laurier, krachtig. Doet denken aan oranjewijn: rosé met beetje tannines.

     

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.