Biologische, biodynamische en natuurlijke rosé.

  • Dé rosé van Aline Hock uit de Roussillon.
    100% biodynamische syrah. Ongefilterd.
    Vrolijke Vin vivant.

    Aanbieding!
  • Vrolijke roze ‘picknickbubbel’ uit Oostenrijk. Demeter gecertificeerd (biodynamisch)

  • Tikkeltje zoete en zeer licht bruisende, donkere rosé uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en natuurlijk vergist. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag! Categorie crazy, funky & snel op.

    Deze 2020 vers binnen na een lange tijd de 2016 te hebben verkocht. En ipv cab. sauvignon nu cabernet franc. Verder veel fijne gelijkenis!

  • Lichtrood of een wat donkere rosé? Zeg het maar. Marie-Sophie noemt het clairet. Waarmee de wijn in een oude traditie staat. Lang geleden werd de wat lichtere rode Bordeaux zo genoemd. Claret of clairet. Juist van het woordje claire – wat helder betekent. Oftewel, rode wijn waar je doorheen kunt kijken.

    Licht verteerbaar, op het fruit gemaakt, om gekoeld te drinken en vrolijkheid te brengen. Zoals alle wijnen van la Combe au Mas hand geplukt, spontane gisting. Zes maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    80% grenache noir, 10% syrah, 10%grenache blanc met 24 uur schilinweking gerijpt op amfoor.

     

     

  • Haru betekent Lente. En die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept.
    Puur sap van grenache, syrah en merlot voor deze zachte 2019.

    ook in magnum.

  • Feestelijke rosé pétillant naturel uit de Loire, gemaakt van hand-geplukte grolleau, côt, cabernet franc en gamay.
    Door wijnmaker Damien Delecheneau in 3 woorden vrolijk samengevat: vin de piscine.

  • Rosé primeurwijn 2020 van Rafaël Raybois, van jonge grenache, cinsault en viognier uit de Gard

  • Super sappige, lichte rosé van chenin blanc en cabernet franc. De cabernet franc grotendeels direct geperst (blanc de noir), een klein deel met schilinweking, voor de rosé kleur en een beetje meer structuur.
    De naam PIAK! slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft. Of het geluid van een de klakkende tong – dat mag je er ook in horen. Ce sont des vins libres!

    Ook in magnum.

  • Spannende, fruitige, gastronomische rosé van 100% syrah uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier. Vin très vivant!

  • Fris & fruitige pétillant naturel rosé van Lisanne van Son uit de Loire.
    100% grolleau van de wijngaarden van haar vrienden Toby & Julie Bainbridge in de Anjou.

    Actiewijn voor sosfemmes49, een organisatie in Angers (F) die vrouwen helpt die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

  • Nieuwe jaargang van deze donkere, complexe rosé van grenache en cabernet sauvignon, pressurage direct, zonder schilinweking. Beetje restzoet, net als de 2018, maar aangenaam. Ongefilterd gebotteld met een kroonkurk. Op de fles het vrolijke etiket van vriend Kamagurka.

  • ‘Hey Marnix, you want a noir de blanc?’
    Alleen ‘Catouille’ kan zo’n vraag stellen. ‘You mean an orange wine?’ zeg ik nog. Maar nee. Het is sauvignon blanc. Maar dan geperst door de pers waar nog syrah in zat. of zoiets 🙂

    De helft van de sauvignon wordt direct na de pluk geperst, de andere helft gaat met schil en al vijf dagen het vat in om extra aroma’s aan de wijn te geven. Vlak voor het persen voegt Seb presse direct van syrah toe (zonder schilinweking dus). Het resultaat is uniek.  Dit fantastische nummer van The Alarm Clocks heeft zeker een rol gespeeld – waarmee naam en label van de wijn ook meteen zijn verklaard.

    Wijn moest even bijkomen van de reis en de botteling. Heeft zodoende het hele rosé-seizoen gemist. Nu met stip een van onze parels. Enjoy, Yeah!

  • Op het etiket staat ‘Blonde’, maar dat is het niet, want het is een rosé pétillant naturel.

    Gemaakt van  handgeplukte, bio-syrah en -chardonnay van eigen wijngaard uit 2018. Er zijn slechts 180 flessen gemaakt. Op is op..

     

     

  • Haru betekent Lente, en die heerlijke sfeer van ontluikend leven en bloeiende kersenbomen is precies wat deze wijn oproept. Puur sap, serieus vrolijke wijn. Om het feest compleet te maken: in magnum!

  • Fizzy rosé gemaakt van de druivensoort sankt laurent – een pinot noir-achtige. Direct geperst, gerijpt in betonnen ei. Über-fruitig, complex. Frisse wijn met laag alcoholpercentage: 10,5%.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • Stille rosé uit de Champagnestreek van 100% pinot meunier. Demeter gecertificeerd, oogstjaar 2018. Zeer kleine productie, plusminus 450 flessen per jaar.

  • Volle, donkere rosé van oude grenache, geplant in 1964 door de grootvader van Charles & Guillaume net buiten het dorpje Saint Hilaire d’Ozilhan op de grens Côtes du Rhône / Gard. Geplukt met de hand, geperst met ouderwetse houten handpers. Geen gebruik  van pompen. Langzame fermentatie op barrique. Fruit, eucalyptus en laurier, krachtig. Doet denken aan oranjewijn: rosé met beetje tannines.

     

  • UPDATE: we gaan begin juli nog een paar dagen door met deze box

    Zes echte daxi-wijnen, om de zomer te vieren met puur, vrolijk avontuur in het glas.

    €94,50 inc gratis levering in NL en België

    Uitgebreide info: zie hieronder ⬇️

    Aanbieding!
close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.