Oranje

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

  • Oranje natuurwijn van pinot gris, gewürztraminer, welschriesling.

  • Aromatische vin orange van 100% biodynamisch geteelde chardonnay uit het hart van Rheinessen. Acht weken schilinweking, daarna 12 maanden op houten vaten en een jaar op fles gerijpt. Oranje voor een breed publiek.  Biodynamisch, vin nature, en dus, onder andere ungeschweifelt

    2017 courant

    Klik hier voor meer vin nature!

  • Oranje wijn van Portugese druiven siria, gouveio & viosinho, in 2016 gemaakt door Simon J. Woolf samen met Oscar Quevedo in de Douro vallei in Portugal. Simon is geen wijnmaker maar een schrijver, en Oscar vroeg hem of hij het wijnmaken niet eens zelf wilde proberen. Hoe dat ging is uitgebreid beschreven op The Morning Claret. En in Simon’s boek: The Amber Revolution.

    Naar aanleiding van deze ervaring in 2016 vroegen wij Simon in het voorjaar van 2017 te helpen bij de eerste jaargang van de oranje wijn die we wilden maken bij Wijngaard Dassemus, Ceci n’est pas un orange.
    The rest is history zeggen de Engelsen dan.

  • Vin orange. Spannende, bloemige, kruidige oranje wijn van pinot gris (Grauburgunder)

  • Spannende en oranje wijn met fijne structuur. Handgeplukte muscat à petits grains gaat in hele trossen 20 dagen in het vat om te gisten en wordt daarna pas geperst. De wijn heeft een jaar op grote houten vaten gerijpt. Bloemig (rozenblaadjes, geranium, vlierbloesem) en kruidig.

  • Spannende oranje wijn van 100% clairette uit de Hérault. De schilletjes van de witte druiven gisten 10 dagen mee, waardoor de wijn een prachtige koperen kleur en fijne structuur krijgt. Geen sulfieten toegevoegd.

  • Oranje wijn van 100% gewurztraminer. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 25 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

    Gewurz leent zich graag voor oranje wijn: het resultaat is expressief en aromatisch: rozen, rijpe bloedsinaasappels, specerijen. Fijne structuur met iets ziltigs. Bijzondere wijn, maar pas op: 14,5% alcohol.

  • Oranje wijn van 100% sylvaner. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 45 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

    Zachtoranje kleur, geurt naar amandelen en abrikoos.Fijne tanninestructuur en net als de andere oranje wijnen van Groos heeft ook deze iets lekker ziltigs. Bijzondere wijn, maar pas op: 14,2%.

  • Mousserende oranje natuurwijn van 100% grauburgunder.

  • Oranje wijn van chardonnay en nog een heleboel druiven die 10 dagen met hun schilletjes in het vat hebben gezeten. Het resultaat is een frisse oranje wijn waarin je heel veel kunt ontdekken.

  • Top vin orange van 100% gewürztraminer. Zes weken schilinweking, daarna rijping in oude houten vaten volgens solerasysteem.

    Zie de recensie van Simon Woolf.

     

  • 100% traminer, biodynamisch, gisting met de schilletjes in betonnen ei, orange wine; licht parfumé, fijn, vettig, complex, veel inhoud, complexe smaakbeleving, prachtig van opbouw, heel bijzondere traminer, grootse gastronomische wijn
    (Proefschrift, Jan van Lissum)

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond