Oranje

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

  • Vrolijke troebele oranje natuurwijn van pinot gris, gewürztraminer, welschriesling. Neus van rozen, mooie frisse zuren.
    Ongefilterd gebotteld met een kroonkurk.

     

    Meinklang is het biodynamische bedrijf van de familie Michlits in het oosten van Oostenrijk (Burgenland) vlak bij de grens met Hongarije. Op het domein groeien veel verschillende druiven temidden van  veel wilde kruiden en andere planten en volop dieren die zorgen voor een evenwicht waarin druiven geteeld kunnen worden zonder bestrijdingsmiddelen of andere ingrepen. De druiven worden met eigen, natuurlijke gisten gefermenteerd.

  • Oranje wijn van Portugese druiven siria, gouveio & viosinho, in 2016 gemaakt door Simon J. Woolf samen met Oscar Quevedo in de Douro vallei in Portugal. Simon is geen wijnmaker maar een schrijver, en Oscar vroeg hem of hij het wijnmaken niet eens zelf wilde proberen. Hoe dat ging is uitgebreid beschreven op The Morning Claret. En in Simon’s boek: The Amber Revolution.

    Naar aanleiding van deze ervaring in 2016 vroegen wij Simon in het voorjaar van 2017 te helpen bij de eerste jaargang van de oranje wijn die we wilden maken bij Wijngaard Dassemus, Ceci n’est pas un orange.
    The rest is history zeggen de Engelsen dan.

  • Vin orange. Spannende, bloemige, kruidige oranje wijn van pinot gris (Grauburgunder)

  • Spannende en oranje wijn met fijne structuur. Handgeplukte muscat à petits grains gaat in hele trossen 20 dagen in het vat om te gisten en wordt daarna pas geperst. De wijn heeft een jaar op grote houten vaten gerijpt. Bloemig (rozenblaadjes, geranium, vlierbloesem) en kruidig.

  • Spannende oranje wijn van 100% clairette uit de Hérault. De schilletjes van de witte druiven gisten 10 dagen mee, waardoor de wijn een prachtige koperen kleur en fijne structuur krijgt. Geen sulfieten toegevoegd.

  • De oranje wijn van Domaine Milan. Op foudre gerijpt.

    Chardonnay, muscat blanc à petits prains, vermentino, roussanne met zo’n vier weken schilcontact. Amber kleur, zachte tannines, gedroogde abrikozen, mooie complexiteit.

    Drink nu tot 2032

    Aanbieding!
  • Oranje wijn van 100% gewurztraminer. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 25 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

    Gewurz leent zich graag voor oranje wijn: het resultaat is expressief en aromatisch: rozen, rijpe bloedsinaasappels, specerijen. Fijne structuur met iets ziltigs. Bijzondere wijn, maar pas op: 14,5% alcohol.

  • Oranje wijn van 100% sylvaner. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen en pitten 30 dagen meegisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

    Met haar zachtoranje kleur, geurt de wijn naar amandelen en abrikoos. Fijne tanninestructuur en net als de andere oranje wijnen van Gross heeft ook deze iets ziltigs. Wat hem extra interessant maakt is dat er nog iets van het restsuiker van deze verder strakdroge wijn is doorgegist in de fles. Verwacht dus een zeer lichte mousse  bij opening. Dit verhoogt de drinkbaarheid.

     

     

  • Oranje wijn van 100% muscat. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 25 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 8 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld. Gastronomische wijn, zeer floraal met mooie zuren.

  • Mousserende oranje natuurwijn van 100% grauburgunder.

  • Oranje wijn van 100% chardonnay, 50 jaar oude wijnstokken op klei-kalkbodem. Handgeplukt, spontane gisting, vinificatie zonder toevoegingen, geen sulfiet of andere oenologische hulpmiddelen toegevoegd. De druiven gaan 11 dagen mee het vat in, met schil en de pitten. Het resultaat is een unieke wijn met een fijne oranje kleur, subtiele tannines en fraaie aroma’s van oa. gedroogd fruit.
    Perfect bij gevogelte (canard à la pêche) of bij fondant au chocolat.

  • Top vin orange van 100% gewürztraminer. Zes weken schilinweking, daarna rijping in oude houten vaten volgens solerasysteem.

    Zie de recensie van Simon Woolf.

     

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond