Rood

Resultaat 1–12 van de 91 resultaten wordt getoond

  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

    Heerlijke wijn, laatste flessen in de aanbieding.

     

     

    Aanbieding!
  • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch.

    98% syrah, 2% cabernet sauvignon

  • Cépagewijn van gamay uit de zuidelijke Beaujolais. Het kruis, ‘Croix’ slaat op het kruisbeeld in het wijnveld. Dit veld gamay ligt tussen de vinificatiekelder en het woonhuis van Nicolas. De gamay-stokken die hier staan zijn ruim 70 jaar oud. Houtgerijpt.

  • 50% cabernet, 50% merlot. Een derde van de druiven komt van de eigen Reyneke-wijngaard in Stellenbosch, de rest van bevriende hoogstaande bio-gecertificeerde wijngaarden uit de Westkaap.

    De druiven worden gesorteerd en ontsteeld, vergisting vindt plaats in betonnen en stalen fermentatievaten. Rijping daarna zo 10 maanden op gebruikte houten vaten en foudres, waarna de assemblage en botteling plaatsvindt.

    Soepel en toegankelijke rode, met lichte tannines. Heel mooi in balans.

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit ooit druivensap getransformeerd in een spannende, ronde, zachte  rode wijn.

  • Le Beaujolais primeur est arrivé! De eerste wijnen van het nieuwe jaar, traditioneel vanaf de derde donderdag van november beschikbaar, zijn vrolijk, licht verteerbaar en bedoeld om direct op te drinken. Deze van Bourgognehuis Sarnin-Berrux is precies dat. Natuurwijn van 100% gamay, zonder enige toevoeging. Met olala-etiket. Al weer bijna op, dus wees er snel bij!

  • Biologische ‘rouzé’: tussen lichtrood en donkere rosé in.  50 % grolleau noir 50 grolleau gris %.
    Deel direct geperst, deel maceration carbonique. Afzonderlijk gevinifieerd en in februari (2021) geblend en gebotteld. Snelle macération carbonique (een week) om de aroma’s te behouden en lichte tannines te creëren. De direct geperste wijn geeft veel fruitaroma’s met licht vegetale tonen.

    Het idee: fles gekoeld op tafel als aperitief, om zo tijdens de maaltijd, te mogen blijven staan, met iets meer structuur. Het doordrinken zal vanzelf gaan.

    1 gram sulfiet in het vat bij botteling om de ‘souris‘ te vermijden.

    Et voilà: grolleau rouzé nature 🍷

     

  • Vrolijke rode natuurwijn van zweigelt en st. laurent uit het Burgenland op de grens Oostenrijk & Hongarije.

    We hebben allemaal weinig tijd… maar ga voor deze recensie gerust eens goed zitten: https://www.jancisrobinson.com/articles/meinklang-roter-mulatschak-2018-osterreich

    en zoek het woord ‘krumping’ 🙂

    Enige detail dat onbesproken blijft in de verder prachtige recensie is een verklaring van de naam ‘mulatschak’. Welnu, als we het goed hebben begrepen is dat het ‘dansje’ dat de koeien doen zodra ze na een lange winter op stal voor het eerst weer de weide in mogen. Zie ook de bewegende koe op het etiket: très vivant!

    Cheers,

  • Carignan-stokken die onder de hete Zuid-Franse zon 100 jaar mogen worden hebben niet alleen karakter, maar ook een verhaal. Wijnmaker Erik Gabrielson luistert ernaar – en begeleidt het mooie fruit jaarlijks naar zijn kelder, een paar honderd meter verderop. Zo ook in 2016.
    Hij laat het spontaan vergisten op beton, voegt niks toe (waarom zou je) en mag trots zijn op het resultaat. Dat zijn wij ook. Een feest om mee te mogen werken.

  • Sappig, spannend lichtrood van grenache en macération en syrah presse-direct uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

    Best te drinken op een temperatuur van rond de 14 graden.

  • Natuurlijke blend van grenache & cinsaut uit de Gard. Ongefilterd, zonder toegevoegde zwavel. Van wijnmaker David Teyssier, die we kennen van oa Gressac en de PRIME.

Resultaat 1–12 van de 91 resultaten wordt getoond