Rood

Resultaat 1–12 van de 79 resultaten wordt getoond

  • Rode vin de soif uit de Côtes de Duras, ten oosten van Bordeaux.

    Biodynamisch (demeter), handgeplukt, spontaan vergist. Ongefilterd. Resultaat: een heerlijke, spannende, sappige rode wijn.

  • Sappig, ongecompliceerd uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  30% carignan, 70% grenache. Deels maceration carbonique, waardoor de wijn veel fruit heeft. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch.

    89% syrah, 11% cabernet sauvignon

  • Vrolijke, dorstlessende vin naturel van jonge syrah en clairette. Na de maceration carbonique van 14 dagen verder gemengd met tannat, grenache en cinsault. Zeven maanden in cuves gerijpt, plus inmiddels 2 jaar op fles: mooi in balans.

  • 50% cabernet, 50% merlot. Fijne volle rode wijn uit Zuid-Afrika.

  • Rode natuurwijn uit Nederland. Handgeplukte rondo en baron druiven uit Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie (demeter). Spontaan vergist, jaar gerijpt op gebruikte eiken barriques. Zonder sulfiet gebotteld. Montere, sappige rode wijn.

    Het diertje op het etiket is een wants, een onschuldig insect dat in de wijngaard leeft. Hij heet pyjamawants, vandaar de pyjamastreepjes op het etiket.

     

  • Cépagewijn van gamay uit de zuidelijke Beaujolais. Het kruis, ‘Croix’ slaat op het kruisbeeld in het wijnveld. Dit veld gamay ligt tussen de vinificatiekelder en het woonhuis van Nicolas. De gamay-stokken die hier staan zijn ruim 70 jaar oud. Houtgerijpt.

  • Merlot – carignan blend van twee jaargangen: de rijpe stevige 2017 is gemengd met de frissere 2018, samen vormen ze een vrolijke rebelse rode wijn.

  • Volle, sappige rode vin vivant van 50% merlot en 50% carignan uit de Hérault, het hart van de Languedoc. Zonder enige toevoeging, 100% spontaan vergist en ongefilterd gebotteld. Met een paar jaar extra flesrijping is dit een volle, ronde wijn voor bij een stevige maaltijd.

  • Kruidige rode vin nature van grenache en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Stoere geuren van de ‘garrigues’, de bossages met rozemarijn, olijfbomen, pijnbomen (hars!). Je hoort de krekels.. Très glouglou – heel fijne wijn.

    Bio, spontaan vergist (nogal wiedes), ongefilterd, nauwelijks sulfiet toegevoegd

  • Vol rood van de voet van Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk.  30% zeer oude grenache (stokken van 70+ jaar), syrah en carignan.  Hand geplukt, spontane gisting, alle druiven samen. Twee maanden gerijpt in amfora. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

  • Sappig rood van grenache en cinsault uit de Gard, van wijnmaker David Teyssier.

Resultaat 1–12 van de 79 resultaten wordt getoond