Wit

Showing 1–12 of 68 results

  • Biologische witte wijn uit Sicilie. De druiven viognier & grillo zorgen voor een neus van tropisch fruit en vanille, gecombineerd met frisse zuren. Mooie prijs-kwaliteitverhouding, de wijn is geschikt als de betere huiswijn.

  • Witte blend van sauvignon blanc en semillon, met een fijne geur van kruisbes, limoen. Lange, zuivere finish.
    Geblend & gebotteld op het domein van Johan Reyneke aan de Polkadraairoad in Stellenbosch.

  • Volfrisse sauvignon blanc – semillon uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Opa Pierre Bireaud richtte de appellatie bijna een eeuw geleden op.

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant.
    Licht, ook qua alcohol. Neus doet denken aan de sauvignon blanc. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2017 nu courant, gebotteld in het najaar van 2018. Een zachte, biologische prachtwijn van eigen bodem.

     

  • Fris en dorstlessend is de nieuwe jaargang van Chaams Genoegen. Een mooie, droge witte wijn met frisse zuren.

  • Halfzoete wijn. Als aperitief, bij eendenlever, bij blauwe kaas.

  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cabernet franc en grolleau. Biologisch, met een knipoog naar de Russen. Jaargang 2018 vers binnen, iets meer gris dan ’17. Nastrovja!

     

     

  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist. Lichte filtering.

  • Een vergeten vat in de hoek van de kelder, 100% sauvignon blanc kreeg sinds 2009 de tijd om zich te ontwikkelen tot iets bijzonders. Notig, krachtig, voor bij een zachte kaas, bijvoorbeeld de blauwader uit Achel (B).

  • Prachtig zuivere chardonnay van de kalk-kleihellingen van de Bugey. Zeer natuurlijk en zeer precies, zoals Florie het verwoordt. De wijn heeft een uitgesproken frisheid en bijzondere mineraliteit, en ruikt zeer aangenaam naar citrus en ananas.

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Was jarenlang ‘huiswit’ bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Anders dan andere verdejo’s, want: puurnatuurwijn.

  • Wit van blauwe druiven – deze heerlijk ongefilterde, troebele natuurwijn is een blanc de noir van 100% cabernet franc. Serieuze wijn, maar vooral een zeer smakelijke doordrinkwijn. De naam slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft 🙂

Showing 1–12 of 68 results