• De 2017 Chenin Blanc is een combinatie van druiven, uit onze twee aangrenzende blokken. De ene wijngaard werd begin jaren 70 aangeplant en bevindt zich nu in het derde jaar van de biologische conversie. De andere wijngaard werd geplant halverwege de jaren 60 en is het oorspronkelijke biodynamische ‘block’. De twee wijnvelden worden identiek gekweekt, zowel biologisch als volgens de biodynamische principes. De wijn is gemaakt met dezelfde minimale interventionistische manier, als met alle andere gecertificeerde wijnen. De druiven worden met de hele tros geperst. Na een lichte bezinking vindt natuurlijke gisting plaats in een combinatie van 300 l tweede vulling Franse eiken vaten en twee 2500 l foudré. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op zijn droesem met nog eens twee maanden rijping in roestvrijstalen tank vóór het bottelen.

    Proefnotities
    Deze wijn heeft een bleke stro-tint met een mooi boeket wit fruit. Geur van witte perzik en peer. In de mond een mooie frisheid met hints van kweepeer, kruiden en dunne tonen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

  • – nieuwe jaargang: 2018!
    Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade nicoise?
    Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

  • Klassieke Bordeaux-blend van biodynamisch geteelde cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, 18 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw. Cornerstone staat voor de hoeksteen van dit wijnhuis: de hechte gemeenschap van medewerkers van Johan Reyneke: de opbrengst van de wijn draagt bij aan het Cornerstone fonds, ter stimulering van het eigen woningbezit. Zie voor meer informatie: The Cornerstone Project

    Stevig rood, mooie tannines. Drink nu tot 2025.

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

  • Lichte rode wijn uit de Siciliaanse zon. Fruitig en zoet geurend. Rood als aperitief. Ideaal bij pizza, bij kort gebakken vis. Bij voorkeur licht gekoeld te serveren, op zo’n 12-14 graden.

  • Feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms een lichte mousse.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • Biologische witte wijn uit Sicilie. De druiven viognier & grillo zorgen voor een neus van tropisch fruit en vanille, gecombineerd met frisse zuren. Mooie prijs-kwaliteitverhouding, de wijn is geschikt als de betere huiswijn.

  • Stoere rode vin nature van grenache, syrah en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Specerijen, leer, garrigue.

    Biologisch geproduceerd, ongefilterd en minimaal toegevoegd sulfiet (alleen bij botteling).

  • Onze Sauvignon blanc-druiven worden geheel geperst, waardoor de hoeveelheid oplosbare vaste stoffen in het sap wordt beperkt, omdat er geen bezinkingsenzymen worden gebruikt, voordat natuurlijke fermentatie optreedt in de 3e vulling en oudere Franse barrique. De wijn wordt 7 maanden gerijpt op de grove droesem, voordat de wijn uit het vat wordt gehaald en voorbereid voor het bottelen.

    Proefnotities
    Deze levendige Sauvignon Blanc barst van limoenschil, wat witte perzik en ananas, met een vleugje oesterschelp op de neus. Het gehemelte vertoont een mooie helderheid, een stevige zuurgraad en een niet gemakkelijk te omschrijven geur – typisch voor de Reynekewijnen. De wijn onthult meerdere lagen na opening in het glas, met rijke ondertonen en een grote complexiteit en een lange aanhoudende afdronk. Een harmonieuze wijn in alle opzichten die laat zien wat de sites van Reyneke Sauvignon Blanc kunnen produceren.

    Drink nu of geniet in de komende zeven jaar.

  • Feestelijke bubbelwijn van 100% chenin blanc, licht en fris. Inzetbaar voor alle gelegenheden. Gecertificeerd biologisch en fair trade.

  • Elegante biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Drink nu tot, bijvoorbeeld, 2024.

  • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.
    Het resultaat: een grootse, rijke wijn.