• De chenin blanc van Reyneke, van wijnstokken geplant in de zestiger jaren. Opbrengst is erg laag, 3000 l/ha. Gecertificeerd biodynamisch. Complex, tonen van geel fruit, muskus en honing.

 • Ideale witte wijn, van drie druivenrassen chenin, chardonnay en viognier. Rond met frisse tonen van witte perzik en dan het bloemige, aromatische van de viognier. Wegens haar vermaarde prijs/kwaliteitverhouding weet deze estate wine zijn weg naar de betere restaurants in Nederland te vinden.
  Op de kleine wijngaard van Lazanou wordt volledig biologisch, en zoveel mogelijk zelf-voorzienend gewerkt.

 • Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade nicoise?
  Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

 • Klassieke Bordeaux-blend van biodynamisch geteelde cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, 18 maanden gerijpt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw. Cornerstone staat voor de hoeksteen van dit wijnhuis: de hechte gemeenschap van medewerkers van Johan Reyneke: de opbrengst van de wijn draagt bij aan het Cornerstone fonds, ter stimulering van het eigen woningbezit. Zie voor meer informatie: The Cornerstone Project

  Stevig rood, mooie tannines. Drink nu tot 2025.

 • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

 • Feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

 • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.
  Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

 • Avontuurlijke aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Een openbaring!
  Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei over deze wijn: ‘het voorportaal van de hemel’.

 • Elegante rode vin nature van grenache, syrah en mourvèdre. Ongefilterd, zonder toevoegingen. Specerijen, leer, garrigue. Elegante dinerwijn.

  Biologisch geproduceerd, ongefilterd en sulfiet onder de 20 mg/liter.

 • Lichte rode wijn uit de Siciliaanse zon. Fruitig en zoet geurend. Rood als aperitief. Ideaal bij pizza, bij kort gebakken vis. Koel serveren op zo’n 12 graden.

 • Biologische witte wijn uit Sicilie. De druiven viognier & grillo zorgen voor een neus van tropisch fruit en vanille, gecombineerd met frisse zuren. Mooie prijs-kwaliteitverhouding, de wijn is geschikt als de betere huiswijn.

 • Volle witte estate-wijn van uitsluitend sauvignon blanc. Tonen van groene pruimen, kiezel en kruisbes.
  Bij Reyneke Wines worden alle druiven met de hand geplukt. Zo wordt er ook in de wijngaard goed geselecteerd. Gecertificeerd biodynamisch.

 • De jaargang 2013 kreeg vijf sterren in Platter’s South African Wine Guide. Deze nieuwe is minstens even spectaculair. Elegante, volle biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Gecertificeerd biodynamisch. Drink nu tot 2022.

 • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.
  Het resultaat: een grootse, rijke wijn.