Valentin tussen de Grenache

Valentin Valles leerden we kennen via zijn vriend David Teyssier, de wijnmaker van Gressac. Valentin is een nogal eigenzinnige wijnmaker. Na jaren in de leer bij  de legendarische Eric Pfifferling (l’Anglore, Tavel) maakt hij nu zelf wijn in Saint-Quentin-la-Poterie, in de Zuidelijke Rhône. Op en top vin naturel: biologisch, eigen gist, ongefilterd, geen sulfiet. Zijn wijnen zijn onstuimig, vol leven.

Valles maakt kleine oplages en zijn wijnen zijn zeer gewild. In Marseille, Nice, Parijs, Londen, Stockholm, Berlijn, Gent en Tokyo en dat betekent: meestal uitverkocht en soms hier en daar een fles. Plezier gegarandeerd.

 

 • Vin vivant, libre et naturel du Gard

  100% syrah in lichte, elegante primeur-stijl. Van het onnavolgbare fenomeen Valentin Valles, uit St Quentin-la-Poterie, dichtbij Uzès, in de Gard (F).

  Beperkt beschikbaar, maximaal 3 fles pp

   

   

 • Vin vivant, libre et naturel du Gard
  Grenache, cinsaut ruim een jaar op gebruikte houten vaten gerijpt. Sinds een paar maanden op fles. Van het ontembare, onberekenbare, onnavolgbare fenomeen Valentin Valles, uit St Quentin-la-Poterie, dichtbij Uzès, in de Gard (F).

  Vanaf dinsdag 16 maart weer beperkt en tijdelijk beschikbaar.

  Max 3 flessen per persoon