In Gueberschwihr, vlakbij Colmar in de Elzas is het domein van Vincent Gross. Vincent werkt biodynamisch, met groot respect voor de natuur en voor de bodem in het bijzonder. Behalve druiven groeien er ook veel andere planten in zijn wijngaarden, dat is goed voor het natuurlijk evenwicht.

Hij maakt wijnen van typische Elzas-druiven: pinot blanc, gewurtztraminer, riesling, muscat, sylvaner en pinot noir, allemaal zeer geconcentreerd en precies. Zijn oranje wijnen zijn geweldig, ze laten zien wat een enorme aromatische kracht zijn druiven hebben.

 • Pinot blanc is een bescheiden druif die prettige, fruitige wijnen geeft. Deze heeft frisse citrus in de neus, wat honing, duidelijke mineraliteit. De goede proever ontwaart een tikkeltje restzoet (heus een droge wijn verder..!) Een biodynamische witte parel – voor een zachte prijs.

 • Bruiswijn van 80% pinot auxerrois en 20% riesling. De druiven worden met de hand geplukt en heel langzaam geperst. De wijn rijpt 8 maanden op de fijne droesem (sur lie) en wordt daarna met een lage dosage van 5 gr/l gebotteld in een champagnefles.  Zachte bubbel, mooi lichtgele wijn.

 • Pétillant naturel van 100% muscat. De wijn wordt gebotteld vlak voordat alle suikers vergist zijn. Daardoor gaat de gisting in de fles door, en krijgt de wijn z’n bubbels. 100% muscaat geeft een heerlijk aromatische, bloemige pet nat. Een feestje!

  Geen toevoegingen.

 • Fijne, frisse biodynamische riesling van onze nieuwe producenten Remy & Vincent (vader & zoon) Gross, uit het Middeleeuwse dorpje Gueberschwihr, in de zuidelijke Elzas. Met in de neus groene appels, wat citrus en een likje honing, fijne mineraliteit en mooie zuren.

 • Oranje wijn van 100% gewurztraminer. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 25 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

  Gewurz is een geweldige druif om oranje wijn van te maken: het resultaat is enorm expressief en aromatisch: rozen, rijpe bloedsinaasappels, specerijen. Fijne structuur en iets lekker ziltigs. Bijzondere wijn, maar pas op: 14,5%.

 • Oranje wijn van 100% sylvaner. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 45 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 10 maanden in oude houten foeders en wordt na een zeer lichte filtering gebotteld.

  Zachtoranje kleur, geurt naar amandelen en abrikoos.Fijne tanninestructuur en net als de andere oranje wijnen van Groos heeft ook deze iets lekker ziltigs. Bijzondere wijn, maar pas op: 14,2%.

 • Pinot noir cepagewijn. De druiven worden ontsteeld en gaan heel het vat in, waar de schillen 26 dagen meevergisten. Daarna wordt de most voorzichtig geperst. Na de fermentatie rijpt de wijn 12 maanden in barriques, waarvan een klein deel nieuw. De wijn wordt niet gefilterd en wordt zonder sulfiet gebotteld.

  Frisse rode wijn met heel veel kers in de neus. Gastronomische wijn.