waterkloofWaterkloof is een onafhankelijk familiebedrijf dat in 2004 werd aangekocht na een zoektocht van tien jaar door voormalig sommelier en wijnimporteur Paul Boutinot.
Waterkloof is een natuurlijk amfitheater van op de oceaan gerichte, zuidelijke wijngaarden hoog op de Schapenberg en op slechts 3,2 km van de Atlantische Oceaan. Het is woest en heeft abnormaal lage gemiddelde temperaturen en een verlengd groeiseizoen. Deze natuurlijke rijkdommen, gekoppeld aan biologische en biodynamische landbouw, resulteren in zeer lage opbrengsten (1-4 ton / hectare) van druiven doordrenkt met hun eigen natuurlijke balans en een duidelijk plaatsgevoel. Logischerwijs zijn die druiven vanaf de allereerste vintage in 2005 gemaakt in wijn zonder toevoeging van een kleine hoeveelheid zwavel.

 • Het rode vlaggenschip van Waterkloof Wines uit Somerset-West (SA). Gelaagd, complex, rijk. Drink nu tot 2025.

  Zie voor meer informatie & factsheets:
  http://www.waterkloofwines.co.za/wines/circle-of-life/red/2015-2/

 • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.

  Voor meer informatie en factsheets:
  http://www.waterkloofwines.co.za/wines/circle-of-life/white/2016

 • Door de oude ‘Bush Vines’ heeft deze wijn een uitgebalanceerde tanninestructuur en mooie lengte. De wortels van deze – ongeveer 50 jaar oude – wijnstokken reiken vaak zo’n 6 meter diep, daarom konden ze in dit extra droge jaar (2015) voldoende vocht en mineralen krijgen.
  In de neus geeft de wijn een combinatie van kersen, zoethout en kruiden aangevuld met aardse tonen. Een bijzondere wijn met veel complexiteit, licht gekoeld op z’n best.