Op zondag 28 mei organiseren we onze voorjaarsproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord.

De wijnmakers David Teyssier (Gressac, Frankrijk), Josef Lazarus (Lazanou, Zuid-Afrika) en Ron Langeveld (Dassemus, Noord-Brabant) zijn aanwezig om u alles te vertellen over hun nieuwste wijnen. Er is verse rosé, verfrissend wit en verkwikkend rood om de aanstaande zomer in te luiden. Ook schenken we diverse vin nature: loepzuivere, ongefilterde wijnen zonder toegevoegd sulfiet en andere kunstmatigheden. Wijnen waar je in alle opzichten vrolijk van wordt.

Ook van de huizen Reyneke, Waterkloof, Upland, Meinklang, La Grange Tiphaine, Hauts-de-Riquets, Joncier en Valentin Valles worden nieuwe vondsten geopend. Wij staan met ons team paraat om er een gezellige en informatieve salon de vins van te maken. De lijst van alle wijnen is hier alvast te vinden.

De entree bedraagt €10,- per persoon – en als u 6 flessen of meer bestelt is de toegang vrij.

Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook
Wees welkom en graag tot zondagmiddag 28 mei in Hotel de Goudfazant!

Hartelijke groeten,
Marnix Rombaut en Niels Huijbregts

  • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.
    Het resultaat: een grootse, rijke wijn.

  • Zeer mooie, kruidige syrah mourvèdre van het 5,5 hectare kleine domein van Josef Lazarus & Candice Stephanou in Wellington, Zuid-Afrika. Geur van donker fruit, braam, maar ook kruidig en witte peper. De tannines zijn mooi aanwezig, deze worden in de loop der jaren ronder. Drink nu tot 2020.

  • Volle witte estate-wijn van uitsluitend sauvignon blanc. Tonen van groene pruimen, kiezel en kruisbes.
    Bij Reyneke Wines worden alle druiven met de hand geplukt. Zo wordt er ook in de wijngaard goed geselecteerd. Gecertificeerd biodynamisch.

  • Reyneke Reserve White 2015

    Aparte klasse. Alleen de beste trossen sauvignon blanc worden voor deze wijn gebruikt. Spontane vergisting in nieuwe vaten van Frans eiken. Vervolgens 12 maanden in het vat (foudre) gerijpt op de droesem, gevolgd door twee maanden in de tank. Gebotteld au domaine, met de meest grove filter (‘rock filter’) om zoveel mogelijk smaak te behouden.

  • Avontuurlijke aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Een openbaring!
    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei over deze wijn: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • 100% aligoté. Op de schillen vergist na inweking van enkele weken, waardoor de mooie oranje kleur ontstaat.  Vin nature: zonder toevoegingen, geen filter bij botteling.

  • Verfijnde & feestelijke pét nat* uit de Loire, gemaakt van biodynamisch geteelde chenin blanc.

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.
    Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Volle witte vin nature van bourboulenc en clairette. Doet denken aan witte Chateauneuf-du-Pape. Mogelijk wat losse deeltjes in het glas. Niet van schrikken, komt gewoon van dat supergezonde fruit uit die paradijselijke wijngaard op die heuvel in de Gard. Waarom zou je dat wegfilteren? Dan was deze wijn net een tikkeltje minder lekker geweest. En da’s zonde.

     

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2015 met nieuw ontworpen etiket: een biologische prachtwijn van eigen bodem!

     

  • Frisse boerencider van diverse appelsoorten uit Noord-Brabant. Puur sap, geen water of suiker toegevoegd.

  • Door de oude ‘Bush Vines’ heeft deze wijn een uitgebalanceerde tanninestructuur en mooie lengte. In de neus een combinatie van kersen, zoethout en kruiden aangevuld met aardse tonen. Bijzondere wijn met veel complexiteit, licht gekoeld op z’n best.

  • Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade nicoise?
    Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

  • Ideale witte wijn, van drie druivenrassen chenin, chardonnay en viognier. Rond met frisse tonen van witte perzik en dan het bloemige, aromatische van de viognier. Wegens haar vermaarde prijs/kwaliteitverhouding weet deze estate wine zijn weg naar de betere restaurants in Nederland te vinden.
    Op de kleine wijngaard van Lazanou wordt volledig biologisch, en zoveel mogelijk zelf-voorzienend gewerkt.

  • De chenin blanc van Reyneke, van wijnstokken geplant in de zestiger jaren. Opbrengst is erg laag, 3000 l/ha. Gecertificeerd biodynamisch. Complex, tonen van geel fruit, muskus en honing.

  • Volfrisse sauvingnon blanc uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Opa Pierre Bireaud richtte de appellatie bijna een eeuw geleden op.