[vc_row][vc_column 0=””][vc_column_text]Op zondag 28 mei organiseren we onze voorjaarsproeverij in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord.

De wijnmakers David Teyssier (Gressac, Frankrijk), Josef Lazarus (Lazanou, Zuid-Afrika) en Ron Langeveld (Dassemus, Noord-Brabant) zijn aanwezig om u alles te vertellen over hun nieuwste wijnen. Er is verse rosé, verfrissend wit en verkwikkend rood om de aanstaande zomer in te luiden. Ook schenken we diverse vin nature: loepzuivere, ongefilterde wijnen zonder toegevoegd sulfiet en andere kunstmatigheden. Wijnen waar je in alle opzichten vrolijk van wordt.

Ook van de huizen Reyneke, Waterkloof, Upland, Meinklang, La Grange Tiphaine, Hauts-de-Riquets, Joncier en Valentin Valles worden nieuwe vondsten geopend. Wij staan met ons team paraat om er een gezellige en informatieve salon de vins van te maken. De lijst van alle wijnen is hier alvast te vinden.

De entree bedraagt €10,- per persoon – en als u 6 flessen of meer bestelt is de toegang vrij.

Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook
Wees welkom en graag tot zondagmiddag 28 mei in Hotel de Goudfazant!

Hartelijke groeten,
Marnix Rombaut en Niels Huijbregts

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  • Volfrisse sauvignon blanc uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Opa Pierre Bireaud richtte de appellatie bijna een eeuw geleden op.

  • De 2017 Chenin Blanc is een combinatie van druiven, uit onze twee aangrenzende blokken. De ene wijngaard werd begin jaren 70 aangeplant en bevindt zich nu in het derde jaar van de biologische conversie. De andere wijngaard werd geplant halverwege de jaren 60 en is het oorspronkelijke biodynamische ‘block’. De twee wijnvelden worden identiek gekweekt, zowel biologisch als volgens de biodynamische principes. De wijn is gemaakt met dezelfde minimale interventionistische manier, als met alle andere gecertificeerde wijnen. De druiven worden met de hele tros geperst. Na een lichte bezinking vindt natuurlijke gisting plaats in een combinatie van 300 l tweede vulling Franse eiken vaten en twee 2500 l foudré. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op zijn droesem met nog eens twee maanden rijping in roestvrijstalen tank vóór het bottelen.

    Proefnotities
    Deze wijn heeft een bleke stro-tint met een mooi boeket wit fruit. Geur van witte perzik en peer. In de mond een mooie frisheid met hints van kweepeer, kruiden en dunne tonen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

  • Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade nicoise?
    Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

  • Door de oude ‘Bush Vines’ heeft deze wijn een uitgebalanceerde tanninestructuur en mooie lengte. De wortels van deze – ongeveer 50 jaar oude – wijnstokken reiken vaak zo’n 6 meter diep, daarom konden ze in dit extra droge jaar (2015) voldoende vocht en mineralen krijgen.
    In de neus geeft de wijn een combinatie van kersen, zoethout en kruiden aangevuld met aardse tonen. Een bijzondere wijn met veel complexiteit, licht gekoeld op z’n best.

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2015 met nieuw ontworpen etiket: een biologische prachtwijn van eigen bodem!

     

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.

  • Vin orange. Spannende, bloemige, kruidige oranje wijn van pinot gris (Grauburgunder)

  • Volle witte vin nature van bourboulenc en clairette. Doet denken aan witte Chateauneuf-du-Pape. Mogelijk wat losse deeltjes in het glas. Niet van schrikken, komt gewoon van dat supergezonde fruit uit die paradijselijke wijngaard op die heuvel in de Gard. Waarom zou je dat wegfilteren? Dan was deze wijn net een tikkeltje minder lekker geweest. En da’s zonde.

     

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Een klassieker bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Onvergelijkbaar met andere verdejo’s: puurnatuurwijn.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit de Loire. Druiven komen dit jaar (2016) uit Vouvray wegens nachtvorst in Montlouis-sur-Loire. Mag de pret niet drukken, het is weer een echte & heel fijne ‘Nouveau-nez’!

  • 100% aligoté. Op de schillen vergist na inweking van enkele weken, waardoor de mooie oranje kleur ontstaat.  Vin nature: zonder toevoegingen, geen filter bij botteling.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms een lichte mousse.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • Reyneke Reserve White 2015

    Aparte klasse. Alleen de beste trossen sauvignon blanc worden voor deze wijn gebruikt. Spontane vergisting in nieuwe vaten van Frans eiken. Vervolgens 12 maanden in het vat (foudre) gerijpt op de droesem, gevolgd door twee maanden in de tank. Gebotteld au domaine, met de meest grove filter (‘rock filter’) om zoveel mogelijk smaak te behouden.

  • Onze Sauvignon blanc-druiven worden geheel geperst, waardoor de hoeveelheid oplosbare vaste stoffen in het sap wordt beperkt, omdat er geen bezinkingsenzymen worden gebruikt, voordat natuurlijke fermentatie optreedt in de 3e vulling en oudere Franse barrique. De wijn wordt 7 maanden gerijpt op de grove droesem, voordat de wijn uit het vat wordt gehaald en voorbereid voor het bottelen.

    Proefnotities
    Deze levendige Sauvignon Blanc barst van limoenschil, wat witte perzik en ananas, met een vleugje oesterschelp op de neus. Het gehemelte vertoont een mooie helderheid, een stevige zuurgraad en een niet gemakkelijk te omschrijven geur – typisch voor de Reynekewijnen. De wijn onthult meerdere lagen na opening in het glas, met rijke ondertonen en een grote complexiteit en een lange aanhoudende afdronk. Een harmonieuze wijn in alle opzichten die laat zien wat de sites van Reyneke Sauvignon Blanc kunnen produceren.

    Drink nu of geniet in de komende zeven jaar.

  • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.
    Het resultaat: een grootse, rijke wijn.

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][/vc_column][/vc_row]