Biologische, biodynamische en natuurlijke witte wijn.

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk, aan de voet van de Mont Ventoux. Die indrukwekkende berg, ook wel ‘De reus van de Provence genoemd, zie je dan ook op het etiket, althans de wat kale, want bijna 2000 meter hoge, top ervan.

    Gemaakt van 100% clairette, ofwel clairette blanche, van een klein perceel witte klei op het noorden. Hand geplukt, spontane gisting. Gerijpt op grote honderd jaar oude amforen. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een een piepklein beetje toegevoegd enkele dagen voor de botteling.

    Het resultaat: een prachtige witte natuurwijn met verrassend mooie zuren. De laatste flessen van deze jaargang mogen in de aanbieding, omdat het lente is. Santé!

    Aanbieding!
  • Frisse, kraakheldere grüner veltliner uit Oostenrijk. Biodynamisch.

    Aanbieding!
  • Sauvignon blanc mét karakter, uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Grootvader Pierre richtte de appellatie Côtes de Duras bijna een eeuw geleden op.

  • Fris wit uit de Vaucluse, Zuid-Frankrijk.  1/3 vermentino, 1/3 roussanne en 1/3 grenache blanc. Hand geplukt, spontane gisting. Geen sulfiet tijdens vinificatie, een piepklein beetje bij botteling.

     

     

    Aanbieding!
  • Witte blend van sauvignon blanc (54%) en semillon (46%), met een fijne geur van kruisbes, limoen. Lange, zuivere finish.
    Geblend & gebotteld op het domein van Johan Reyneke aan de Polkadraairoad in Stellenbosch.

    Aanbieding!
  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant.
    Licht, ook qua alcohol. Neus doet denken aan de sauvignon blanc. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2017 nu courant, gebotteld in het najaar van 2018. Een zachte, biologische wijn van eigen bodem.

     

     

  • Klassieke 100% sauvignon blanc met mooie structuur van Damien & Coralie Delecheneau uit Amboise (Loire). Enige probleem van zo’n mooie wijn met dito prijs-kwaliteitverhouding is dat-ie elk half jaar uitverkocht is. We werken aan onze (jullie) allocatie.

    12,5% alcohol

  • Fris en dorstlessend is de nieuwe jaargang van Chaams Genoegen. Een mooie, droge witte wijn met frisse zuren.

  • Pinot blanc is een bescheiden druif die prettige, fruitige wijnen geeft. Deze heeft frisse citrus in de neus, wat honing, duidelijke mineraliteit. De goede proever ontwaart een tikkeltje restzoet (heus een droge wijn verder..!) Een biodynamische witte parel – voor een zachte prijs.

  • Mooie uitbreiding van de Organic range. Zachte chenin van Johan Reyneke & wijnmaakster Nuschka de Vos, gemaakt van grotendeels aangekocht biologisch fruit uit de nabije regio.

    Alc. 13,5%

  • Halfzoete wijn. Als aperitief, bij eendenlever, bij blauwe kaas.

  • Spaanse natuurwijn van 100% garnacha blanca (grenache blanc), spontane gisting met 5 dagen schilinweking. Gerijpt op amfoor. Aromatische wijn vol spanning & comfort. 11,5% alcohol.
    2019

    laatste flessen mogen met korting verkocht.

    Aanbieding!
  • Fruit, honing, lengte en mineraliteit van 100% handgeplukte biodynamische chenin blanc uit Paarl, Westkaap, Zuid-Afrika. De wijn mocht rijpen in  in qvevri’s, grote aardewerken kruiken die oorspronkelijk uit Georgië komen en ook in andere landen steeds meer worden gebruikt. Het aardewerk zorgt dat de wijn met z’n omgeving verbonden is, laat een heel klein beetje zuurstof door en geeft de wijn een rijk karakter.

    Avondale werd in 2005 nog een paar jaar door Daxivin geïmporteerd (Jonty’s Duck’ een van onze eerste bestsellers..), waarna het, na enkele omzwervingen, bij Coenecoop Wine Traders terecht kwam.

    De laatste flessen mogen er met een mooie korting uit.

    Aanbieding!
  • Zachtfris jong natuurwit van 100% semillon, geoogst in september 2020.

    Gemaakt door vriendinnen, ofwel wijffies (‘nénettes’), onder leiding van Léa Bireaud, vandaar de naam en het vrolijke etiket.

    Mooie wijn, zal wegens de zuren, en net als de meeste witte wijnen van dit domein, beter worden met een jaartje flesrijping. Gelukkig is er in de tussentijd ook nog, bijvoorbeeld, Amourette 2019 en Orchis 2018 🙂

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Was jarenlang ‘huiswit’ bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Anders dan andere verdejo’s, want: puurnatuurwijn.

  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist – zoals alle wijnen van Coralie & Damien.

  • Fijne, frisse biodynamische riesling van onze nieuwe producenten Remy & Vincent (vader & zoon) Gross, uit het Middeleeuwse dorpje Gueberschwihr, in de zuidelijke Elzas.

    Met in de neus groene appels, wat citrus en een hint van honing, in de mond fijne mineraliteit en mooie zuren.

  • Dé primeur van Bobinet. 2020, vers binnen.

    Spannende witte Loire van blauwe druiven – deze ongefilterde, troebele natuurwijn is een blanc de noir van 100% cabernet franc. De naam slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft 🙂

    Ook in magnum, zie hier: www.daxivin.nl/product/piak-magnum/

    En dit jaar voor het eerst ook in rode variant, van de grolleau-druif.
    Ook daarvan alleen nog de magnum op voorraad: www.daxivin.nl/product/piak-rood-magnum/

  • Levendige, frisse wijn van 100% colombard druiven uit de Gers (Zuidwest Frankrijk) van de wijngaard van Domaine Sebastien Fezas. Lisanne plukt de druiven zelf, perst ze ter plekke en vervoert het sap naar haar wijnmakerij in Noizay. Spontane gisting, low intervention, ongefilterd. Vin vivant!

  • Zachte witte vin nature van 100% bourboulenc

    Let op: klein domein, kleine voorraad.

  • De sauvignon blanc-druiven worden geheel geperst, waardoor de hoeveelheid oplosbare vaste stoffen in het sap wordt beperkt, omdat er geen bezinkingsenzymen worden gebruikt, voordat natuurlijke fermentatie optreedt in de 3e vulling en oudere Franse barrique. De wijn wordt 7 maanden gerijpt op de grove droesem, voordat de wijn uit het vat wordt gehaald en voorbereid voor het bottelen.

    Proefnotities
    Deze levendige Sauvignon Blanc geeft limoenschil, wat witte perzik en ananas in de mond, met een vleug oesterschelp op de neus. Het toont een mooie helderheid, een stevige zuurgraad en een niet gemakkelijk te omschrijven geur – typisch voor de Reynekewijnen. De wijn onthult meerdere lagen na opening in het glas, met rijke ondertonen en een grote complexiteit en een lange aanhoudende afdronk. Een harmonieuze wijn in alle opzichten die laat zien wat de sites van Reyneke Sauvignon Blanc kunnen produceren.

    Drink nu of geniet in de komende zeven jaar.

  • Droge witte wijn uit Eguisheim in de Elzas van 100% met de hand geplukte gewürztraminer (van een grand cru wijngaard). Gerijpt op oude eiken barriques. Vin très naturel: geen enkele toevoeging, spontaan vergist, ongefilterd. Kan een lichte mousse geven bij opening: de wijnen van Heidi & Hubert Hausherr immers altijd spannend.

     

     

    Aanbieding!
  • Altesse (ook ‘rousette’) is een lokale druivensoort in de Bugey. De druiven groeien op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Ze worden zeer zachtjes geperst, gisten en rijpen 9 maanden in betonnen cuve op de fijne lies. Delicate wijn waarin je ingemaakte peren en kweeperen kunt ontdekken, en de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.
    AOC Rousette de Bugey

    Aanbieding!
  • Terroirwijn van biodynamische sauvignon blanc en een klein beetje semillon. Ongefilterd, mooie spannende geur van vuursteen die vaak zo kenmerkend is voor de betere witte wijnen uit de noordelijke Bourgogne. En toch komt deze uit de Cotes de Duras. Een beetje geheimzinnigheid, pourquoi pas.

    Voor de liefhebbers van de 2016 van deze wijn:  De avondmarkt aan de De Wittenkade in Amsterdam-Westerpark heeft nog enkele flessen

  • Ongefilterde lichte chenin uit Saumur – vol spanning. Uit foudre, lichte toast en slechts 3 maanden, in die kalkstenen kelder / grot aan de Loire, 2 km stroomopwaarts van Saumur.

  • vin orange van Hubert & Heidi Hausherr uit Eguisheim (Elzas).

    Gewurztraminer (ruim 50%), pinot gris, auxerrois.

    Demeter gecertificeerd, geen sulfieten toegevoegd, geen tractor in de wijngaard, wel paard- of mankracht, druiven handmatig geperst.

    13,5% alc.

  • De 2019 Chenin Blanc is een combinatie van druiven uit twee aangrenzende blokken. De ene wijngaard werd begin jaren 70 aangeplant en bevindt zich nu in het derde jaar van de biologische conversie. De andere wijngaard werd geplant halverwege de jaren 60 en is het oorspronkelijke biodynamische ‘block’. De twee wijnvelden worden identiek gekweekt, zowel biologisch als volgens de biodynamische principes. De wijn is gemaakt met dezelfde minimale interventionistische manier, als met alle andere gecertificeerde wijnen. De druiven worden met de hele tros geperst. Na een lichte bezinking vindt natuurlijke gisting plaats in een combinatie van 300 l tweede vulling Franse eiken vaten en twee 2500 l foudre. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op zijn droesem met nog eens twee maanden rijping in roestvrijstalen tank vóór het bottelen.

    Proefnotities
    Deze wijn heeft een bleke stro-tint met een mooi boeket wit fruit. Geur van witte perzik en peer. In de mond een mooie frisheid met hints van kweepeer, kruiden en dunne tonen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

    Over de 2019 schrijft Perswijn in augustus 2020: ‘zuiver, puur, wit fruit, kruidig, zeer verfijnd, zilte zuren, lang, prachtig’ (17 pnt)

  • 100% oude chenin blanc die mocht groeien op de Mont Benault in de Anjou-streek, linkeroever van de Loire. Lichte houtrijping. Nu mooi zacht, wordt nog mooier met de jaren (wie niet zult u zeggen – maar da’s een ander verhaal).

     

  • Mousserende chardonnay volgens de méthode traditionnelle. De druiven worden langzaam en zachtjes geperst, rijpen na de gisting gedurende vier maanden in cuves en daarna nog 9 maanden op fles.

    Met advies van Patrick Charlin, de beroemde vorige eigenaar an de wijnstokken. Hij volgde zijn opleiding in de champagne en blijft betrokken om zijn in vele jaren opgebouwde kennis aan Florie en Adrien over te dragen.

  • Spannende riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

    Deze 2018 nog wat jong, wel te koop maar we adviseren nog een jaartje of twee te laten (tot ’22 / ’23) liggen alvorens te openen.

     

  • Verfijnde chenin blanc van 80 (!) jaar oude stokken uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Lange alcoholische vergisting in gebruikte eiken barrigues.

    Verkrijgbaar in fles en in magnum van 1,5 liter.

  • Biodynamische riesling en gewurztraminer, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant. In zo’n mooie, lange Elzas-magnum.

    Aanbieding!
  • Komt binnen op 1 maart – tot 3 maart in de aanbieding 🙂
    De Pétillant naturel
    van chardonnay en chenin uit Saumur (Loire)

  • Provencaals wit van grenache blanc, rolle, roussanne en marsanne. Zonder toegevoegd sulfiet. Vin vivant!

  • Op het etiket staat ‘Blonde’, maar dat is het niet, want het is een rosé pétillant naturel.

    Gemaakt van  handgeplukte, bio-syrah en -chardonnay van eigen wijngaard uit 2018. Er zijn slechts 180 flessen gemaakt. Op is op..

    En een weekje in de aanbieding.. Santé!

     

     

  • Vin vivant, libre et naturel du Gard
    Grenache, cinsaut ruim een jaar op gebruikte houten vaten gerijpt. Sinds een paar maanden op fles. Van het ontembare, onberekenbare, onnavolgbare fenomeen Valentin Valles, uit St Quentin-la-Poterie, dichtbij Uzès, in de Gard (F).

    Vanaf dinsdag 16 maart weer beperkt en tijdelijk beschikbaar.

    Max 3 flessen per persoon

  • Biodynamische riesling, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Een jaar gerijpt op gebruikte houten barrique gerijpt, daarna 11 jaar (!) op fles.

  • Mousserend uit de Provence? Hadden wij ook niet direct verwacht. En al helemaal niet zo tintelfris en zuiver als deze. Indrukwekkende wijn met 0mg/l sulfiet. Vin nature.

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • 100% chardonnay, die hier mag groeien op kalkrijke grijs-blauwe mergel. De wijnstokken zijn zo’n 50 jaar oud. Handgeplukt, spontane gisting. De wijn rijpt in oude houten vaten, die regelmatig worden bijgevuld (ouillé, in tegenstelling tot non-ouillé Jura-wijnen die onder een laagje gist rijpen en zo hun sherry-achtige aroma ontwikkelen). Fijne zuurgraad, ziltig, spanning.

    Ons advies: koop deze wijn nu, drink hem later (2022-2032)

  • Reyneke Reserve White 2017

    Aparte klasse. Alleen de beste trossen sauvignon blanc worden voor deze wijn gebruikt. Spontane vergisting in nieuwe vaten van Frans eiken. Vervolgens 12 maanden in het vat (foudre) gerijpt op de droesem, gevolgd door twee maanden in de tank. Gebotteld au domaine, met de meest grove filter (‘rock filter’) om zoveel mogelijk smaak te behouden.

  • Jaargang 2018 100% chardonnay uit de Hautes-Côtes-de-Beaune. Très nature, très vivant  

  • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature.

    Door NRC geselecteerd als ‘beste van het beste’ in de wijnspecial 2020!

  • Prachtige terroir-sauvignon van silex bodem. Verfijnd, wordt de komende 8 jaar alleen maar beter. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist.

  • Spannende, natuurlijke viognier-chardonnay blend uit de Ardèche, oogstjaar 2016, ruim twee jaar op gebruikte eikenhouten vaten gerijpt. Geen sulfiet toegevoegd.

  • Biodynamische riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Twee jaar sous voile in een oud houten van gerijpt. De voile is een dun laagje schimmel, bij het maken van bijvoorbeeld sherry ‘flor’ genoemd. Het resultaat is een spannende, oxidatieve wijn met prachtige zuren en een nootachtige geur. Te lekker – dit willen we eigenlijk niet verkopen. Maar vooruit, we delen er één 🙂 Santé!

  • Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist. Les Epinays een deel van zeer oude wijngaard in Montlouis-sur-Loire. 100% chenin blanc

  • Magnum van dé primeur van Bobinet. 2020, vers binnen

    Spannende witte Loire van blauwe druiven – deze ongefilterde, troebele natuurwijn is een blanc de noir van 100% cabernet franc. De naam slaat op het smakkende geluid dat je lippen zullen maken als je een slok proeft 🙂

  • Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • 100% Savagnin, typische witte Jura-druif die hier mag groeien op kalkrijke blauwe mergel. De wijnstokken zijn zo’n 50 jaar oud. Handgeplukt, spontane gisting. De wijn rijpt 18 manden in oude houten vaten, die regelmatig worden bijgevuld (ouillé, in tegenstelling tot non-ouillé Jura-wijnen die onder een laagje gist rijpen en zo hun sherry-achtige aroma ontwikkelen). De wijn wordt in zeer kleine oplage gemaakt.

    Ons advies: koop deze wijn nu, drink hem later (2022 – 2033)

     

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms zelfs een (zeer) lichte mousse. Stoere geur, enorme precisie.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • 100% aligoté, de ‘andere’ witte druif uit de bourgogne. Verdwijnt meestal als aperitief in de kir, deze druif staat niet erg hoog in aanzien in Frankrijk. Maar in de handen van een meesterlijke wijnmaker is het een topdruif (zie ook Love & Pif van die andere meesterlijke wijnmaker). Alleen in magnum. Dubbel feest!

  • Biodynamische pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Langdurig op hout gerijpt.

  • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

  • Magnum natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Was jarenlang ‘huiswit’ bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Anders dan andere verdejo’s, want: puurnatuurwijn.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit Montlouis-sur-Loire, gemaakt van biodynamisch geteelde chenin blanc. In Magnum (1,5l)!

  • 100% Bourgogne chardonnay van de vriendelijke en energieke Isabelle & Jean-Yves Vantey uit de wijngaarden van het idyllische Saint-Jean de Narosse / Santenay. Houtgerijpt, hoge kwaliteit witte natuurlijke Bourgogne met veel karakter.
    Uitstekende begeleider van diverse visgerechten.
    Jaargang 2018 is inmiddels goed op dronk en zal het komend decennium met ieder jaar flesrijping in de kelder nieuwe dimensies bereiken.

  • Zuid-Afrikaanse chenin, handgeplukt, spontane gisting. 12 maanden gerijpt in oude eiken vaten. Vol, zeer aromatisch (peer, perzik), zijdezacht.

  • natural old vine chenin, geplant in 1964. Paardeberg, Swartland, SA.
    Handgeplukt, hele trossen geperst, spontane gisting in RVS.  Na fermentatie gaat de wijn naar Nomblot eieren (670 liter), 12 maanden rijpen.
    Daarna nog een jaar rijpen in RVS voor de botteling.

  • Verfijnde, droge, licht houtgerijpte chenin uit Montlouis-sur-Loire. In Magnum (1,5l).

  • Droom-witte wijn van Provence-tovenaar Henri Milan. 100% roussanne 🍇, aangeplant in 1991 door de meester zelf.
    Sommigen zullen misschien denken: ‘Even serieus.. witte wijn uit de Provence..?’ Nou en of. De blauwe klei in combinatie met de beschutte ligging te noorden van de Alpilles bieden ideale omstandigheden voor deze witte druiven. We vertellen er graag meer over. Maar vooral.. proef de wijn eens: deze wijn spreekt eigenlijk voor zich. Een rijkere stijl wit komen we zelden tegen. En dan zie zuren.. Deze 2016 is nu fantastisch – en een extra jaar of tien in de juiste kelder zal nog meer finesse geven aan deze zeer bijzondere wijn.

  • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…

  • Vin naturel van Isabelle & Jean-Yves Vantey uit de Hautes-Côtes-de-Beaune, (100% chardonnay) in feestelijke Magnum (1,5l).

  • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature. In dubbele dosis: magnum!

  • Magnum. Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Sommige wijnen wil je eigenlijk niet verkopen. Die komen dan niet zo snel in de webshop. Die bewaar je voor een (kerst-)diner. Of voor de dorst, als er bijvoorbeeld ineens echt leuke vrienden langskomen. Dit is zo’n wijn. De laatste fles (magnum) zetten we nu toch online – we zijn hier immers ook om dingen te delen. Dus dan ook maar meteen in de aanbieding tot half maart.

    Vin naturel van de fantastische Isabelle & Jean-Yves Vantey uit Maranges, (100% chardonnay) in Magnum (1,5l). Iedere druppel een feest.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms een lichte mousse.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • De eerste echte natural wine van Johan Reyneke. Druiven van oude stokken, spontane gisting, ongefilterd gebotteld zonder enig sulfiet toe te voegen. Een meesterwerk.
    Wine Spectator: 94 points

    quite-simply-one-of-the-best-chenin-blancs-tasted-in-2017/

  • Gemaakt van chardonnay van een veld oude stokken op een bijzondere plek daarvoor op de Hautes-Côtes de Nuits (zie hier op google maps).  24 maanden gerijpt op gebruikte eiken vaten. Deze cuvée is vernoemd naar de dochter van Yann & Christela: Manon.

  • Top chardonnay van Les Dames Huguettes, 500 meter van de wijngaarden Nuits Saint Georges 1er cru. 24 maanden op eiken gerijpt.

  • Gemaakt van chardonnay van een veld oude stokken op een bijzondere plek daarvoor op de Hautes-Côtes de Nuits (zie hier op google maps). 24 maanden gerijpt op gebruikte eiken vaten. Deze cuvée is vernoemd naar de dochter van Yann & Christela: Manon.
    In magnum (1,5l)

  • Magnum top chardonnay van Les Dames Huguettes, 500 meter van de wijngaarden Nuits Saint Georges 1er cru. 24 maanden op eiken gerijpt.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.