Biologische, biodynamische en natuurlijke witte wijn.

  • Frisse, kraakheldere grüner veltliner uit Oostenrijk. Biodynamisch.

  • Natural wine uit het Swartland, Zuid-Afrika, 100% chenin blanc

    Aanbieding!
  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant.
    Licht, ook qua alcohol. Neus doet denken aan de sauvignon blanc. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2019 nu courant. Een zachte, biologische witte wijn van Brabantse bodem.

     

     

  • Fris en dorstlessend is de nieuwe jaargang van Chaams Genoegen. Een mooie, droge witte wijn met frisse zuren.

  • Witte blend van sauvignon blanc (54%) en semillon (46%), met een fijne geur van kruisbes, limoen. Lange, zuivere finish.
    Geblend & gebotteld op het domein van Johan Reyneke aan de Polkadraairoad in Stellenbosch.

    Tijdelijk uitverkocht, met enige vertraging leverbaar.

  • Mooie uitbreiding van de Organic range. Zachte chenin van Johan Reyneke & wijnmaakster Nuschka de Vos, gemaakt van grotendeels aangekocht biologisch fruit uit de nabije regio.

    Alc. 13,5%

  • Zachtfris jong natuurwit van 100% semillon, geoogst in september 2020.

    Gemaakt door vriendinnen, ofwel wijffies (‘nénettes’), onder leiding van Léa Bireaud, vandaar de naam en het vrolijke etiket.

    Mooie wijn, zal wegens de zuren, en net als de meeste witte wijnen van dit domein, beter worden met een jaartje flesrijping. Gelukkig is er in de tussentijd ook nog, bijvoorbeeld, Amourette 2019 en Orchis 2018 🙂

  • Witte natuurwijn uit Nederland. Handgeplukte solaris, souvignier gris en sauvignac uit Chaam, Noord-Brabant. Biologisch, in omschakeling naar biodynamie. Spontaan vergist, ongefilterd gebotteld. Frisse, zuivere witte wijn. De ijsvogel op het etiket wordt wel eens gezien in de wijngaard, hij pendelt dan tussen de Chaamse Beek en de poel bij Dassemus.

  • Opus is een assemblage van de verschillende witte druiven die rond het dorpje Gueberschwihr groeien: riesling, sylvaner, pinot gris, pinot auxerrois, chasselas en gewurztraminer. Vin vivant, zonder toevoegingen, in een literfles!

    We leveren 2019 uit en gaan daarna direct door met de vers gebottelde 2020 (1 juli 2021).

  • Halfzoete wijn. Als aperitief, bij eendenlever, bij blauwe kaas.

  • Blanc de noir (witte wijn van blauwe druiven) van cabernet franc en grolleau: Kabernet Grolleau Blanc. Biologisch, met een knipoog naar de Russen. Nastrovja!

     

     

  • Fijne, tikje funky witte Loirewijn gemaakt van de druiven grolleau gris (60%) en chenin. Levendig, fris, spanning.

     

  • Chenin blanc uit Anjou met 20 gram restsuiker. Da’s een beetje zoet. Biologisch. Spontaan vergist, ongefilterd.

     

     

  • Met de Circle of Life White brengt Waterkloof een eerbetoon aan haar wijngaarden. De wijn schept zichzelf, met minimaal ingrijpen: de wijnmaker kiest uiteindelijk alleen de blend die het karakter van de wijngaard het best tot uitdrukking brengen. De druiven worden vroeg in de ochtend geplukt, zodat ze nog koel zijn als ze geperst worden. Fermentatie zonder toegevoegde gisten, een deel van de druiven wordt in oude houten vaten vergist. De wijn is een blend van verschillende druiven, in een verhouding die de wijnmaker niet precies wil verklappen: “This wine is a unique blend of predominantly Sauvignon Blanc, Chenin Blanc with a lick of Semillon and a tickle of je ne sais quoi.

    Voor meer informatie en factsheets:
    http://www.waterkloofwines.co.za/wines/circle-of-life/white/2016

  • Natuurlijke verdejo uit de Rueda. Geen sulfieten toegevoegd, ook niet bij botteling. Eigen gist, stoere geuren. Soms een lichte mousse. Sluiting van de fles met kurk en daarover bijenwas van eigen bijen. Slow-wine, vandaar de slak op het etiket.

    Was jarenlang ‘huiswit’ bij wijnbar Glouglou in Amsterdam. Anders dan andere verdejo’s, want: puurnatuurwijn.

  • Aromatische witte natuurwijn van Aline au Pays des Merveilles (Aline in Wonderland). Vooral muscat petits grains, verder macabeu, grenache gris en grenache.

    Sappig, florale neus (muscaat) licht volatiel, avontuurlijk doordrinkwit.

  • Zachte, frisse Loire-chenin, regio Amboise. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist – zoals alle wijnen van Coralie & Damien.

    Aanbieding!
  • Fijne, frisse biodynamische riesling van onze nieuwe producenten Remy & Vincent (vader & zoon) Gross, uit het Middeleeuwse dorpje Gueberschwihr, in de zuidelijke Elzas.

    Met in de neus groene appels, wat citrus en een hint van honing, in de mond fijne mineraliteit en mooie zuren.

  • Levendige, frisse wijn van 100% colombard druiven uit de Gers (Zuidwest Frankrijk) van de wijngaard van Domaine Sebastien Fezas. Lisanne plukt de druiven zelf, perst ze ter plekke en vervoert het sap naar haar wijnmakerij in Noizay. Spontane gisting, low intervention, ongefilterd. Vin vivant!

  • Zachte witte vin nature van 100% bourboulenc

    Let op: klein domein, kleine voorraad.

  • Licht troebele witte wijn met een spannend randje. 100% macabeu. Vin vivant.

    Vers binnen (juni 2021). Er is veel vraag naar de wijn. Koop gerust om niet mis te grijpen, maar laat de wijn gerust nog een paar weken, maanden doorrijpen. Het zal de smaak & beleving ten goede komen.

  • De sauvignon blanc-druiven worden geheel geperst, waardoor de hoeveelheid oplosbare vaste stoffen in het sap wordt beperkt, omdat er geen bezinkingsenzymen worden gebruikt, voordat natuurlijke fermentatie optreedt in de 3e vulling en oudere Franse barrique. De wijn wordt 7 maanden gerijpt op de grove droesem, voordat de wijn uit het vat wordt gehaald en voorbereid voor het bottelen.

    Proefnotities
    Deze levendige Sauvignon Blanc geeft limoenschil, wat witte perzik en ananas in de mond, met een vleug oesterschelp op de neus. Het toont een mooie helderheid, een stevige zuurgraad en een niet gemakkelijk te omschrijven geur – typisch voor de Reynekewijnen. De wijn onthult meerdere lagen na opening in het glas, met rijke ondertonen en een grote complexiteit en een lange aanhoudende afdronk. Een harmonieuze wijn in alle opzichten die laat zien wat de sites van Reyneke Sauvignon Blanc kunnen produceren.

    Drink nu of geniet in de komende zeven jaar.

  • Chardonnay van de kalk-kleihellingen van de Bugey. Zeer natuurlijk en zeer precies, zoals Florie het zelf ook verwoordt. De wijn heeft een uitgesproken frisheid en bijzondere mineraliteit, met een neus van citrus en peer. Heel zacht, met verschillende lagen.

     

  • Terroirwijn van biodynamische sauvignon blanc en een klein beetje semillon. Ongefilterd, mooie spannende geur van vuursteen die vaak zo kenmerkend is voor de betere witte wijnen uit de noordelijke Bourgogne. En toch komt deze uit de Cotes de Duras. Een beetje geheimzinnigheid, pourquoi pas.

  • De 2019 Chenin Blanc is een combinatie van druiven uit twee aangrenzende blokken. De ene wijngaard werd begin jaren 70 aangeplant en bevindt zich nu in het derde jaar van de biologische conversie. De andere wijngaard werd geplant halverwege de jaren 60 en is het oorspronkelijke biodynamische ‘block’. De twee wijnvelden worden identiek gekweekt, zowel biologisch als volgens de biodynamische principes. De wijn is gemaakt met dezelfde minimale interventionistische manier, als met alle andere gecertificeerde wijnen. De druiven worden met de hele tros geperst. Na een lichte bezinking vindt natuurlijke gisting plaats in een combinatie van 300 l tweede vulling Franse eiken vaten en twee 2500 l foudre. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op zijn droesem met nog eens twee maanden rijping in roestvrijstalen tank vóór het bottelen.

    Proefnotities
    Deze wijn heeft een bleke stro-tint met een mooi boeket wit fruit. Geur van witte perzik en peer. In de mond een mooie frisheid met hints van kweepeer, kruiden en dunne tonen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

    Over de 2019 schrijft Perswijn in augustus 2020: ‘zuiver, puur, wit fruit, kruidig, zeer verfijnd, zilte zuren, lang, prachtig’ (17 pnt)

  • Pet nat van riesling, pinot blanc en pinot gris uit de Elzas, van Domaine Luc Faller. Hand geplukt in Itterswiller, gevinifieerd in de Elzas. Dit is een pétillant naturel: de wijn gaat de fles in voordat de gisting helemaal is afgerond. Doordat de wijn door gaat met gisten in de fles ontstaan de belletjes in de wijn. Levendig, fris, feestelijk. Vin très vivant!

     

    Oh en de naam? ‘Visla’ is het ras van de hond van Lisanne: een nobele jachthond met een zacht karakter, zie ook het plaatje op het etiket.

  • 100% oude chenin blanc die mocht groeien op de Mont Benault in de Anjou-streek, linkeroever van de Loire. Lichte houtrijping. Nu mooi zacht, wordt nog mooier met de jaren (wie niet zult u zeggen – maar da’s een ander verhaal).

     

  • Altesse (ook ‘rousette’) is een lokale druivensoort in de Bugey. De druiven groeien op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Ze worden zeer zachtjes geperst, gisten en rijpen 9 maanden in betonnen cuve op de fijne lies. Delicate wijn waarin je ingemaakte peren en kweeperen kunt ontdekken, en de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.
    AOC Rousette de Bugey

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant. In zo’n mooie, lange Elzas-magnum van 1,5 liter: eigenlijk 2 flessen dus.

    Aanbieding!
  • Spannende riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

    Deze 2018 nog wat jong, wel te koop maar we adviseren nog een jaartje of twee te laten (tot ’22 / ’23) liggen alvorens te openen.

     

  • Verfijnde chenin blanc van 80 (!) jaar oude stokken uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Lange alcoholische vergisting in gebruikte eiken barrigues.

    Verkrijgbaar in fles en in magnum van 1,5 liter.

  • Zoet wit van Patrick Charlin uit de Bugey. De druiven worden zeer laat geoogst, als ze zeer rijp zijn en door de wind en zon sterk ingedroogd. Zo is et suikergehalte van de druiven zeer hoog, wat resulteert in een zoete wijn met vrij hoog alcoholgehalte: 14%.

    De druiven groeiden op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Delicate wijn met de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey.

    Klein flesje: 37,5cl

  • Biodynamische riesling en gewurztraminer, handgeplukt, in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd.

    Deze 2018 een volledig nieuw etiket, ontworpen dochter Tina (instagram.com/arts.tina). Ook de fles ziet er anders uit, het is een doorzichtige, ‘gewone’ wijnfles. Dit mede omdat Hubert en Heidi uit de appellatie gestapt, en zodoende is dit een Vin de France.

  • L’Adieu. Vaarwel, tot ziens. Na ruim veertig oogstjaren houdt Patrick Charlin het voor gezien. Hij heeft het stokje overgedragen aan Florie en Adrien van Domaine d’Ici la – met wie we nu met veel plezier samenwerken. Eind september bezochten we ze, daar in de Bugey. We hadden ook het genoegen Patrick te ontmoeten, een zeer vriendelijke, bedachtzame man met een haast boeddhistische glimlach. Hij liet ons deze wijn proeven, plus ook zijn andere, delicaat zoete dessertwijn. Er was nog wat van en ja, we mochten het kopen. Zo loop je zomaar ineens tegen twee parels van wijnen aan.

    De druiven groeiden op een steile helling, op kalk- en rotsgrond. Delicate wijn met de kenmerkende mineraliteit van het terroir van Bugey. Al mooi gerijpt (2017), nu op dronk tot.. 2030?
    AOC Rousette de Bugey

  • De Pétillant naturel van chardonnay en chenin uit Saumur (Loire)

  • Biodynamische riesling, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Een jaar gerijpt op gebruikte houten barrique gerijpt, daarna 11 jaar (!) op fles.

  • Provencaals wit van grenache blanc, rolle, roussanne en marsanne. Zonder toegevoegd sulfiet. Vin vivant!

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • Lichtzoete (26 gr/l restzoet) witte wijn van gewurtztraminer, pinot gris en riesling. Handgeplukt in de Elzas, net buiten het Middeleeuwse dorpje Eguisheim. Vin nature van Hubert & Heidi Hausherr: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Avontuurlijke wijn!

  • 100% chardonnay, die hier mag groeien op kalkrijke grijs-blauwe mergel. De wijnstokken zijn zo’n 50 jaar oud. Handgeplukt, spontane gisting. De wijn rijpt in oude houten vaten, die regelmatig worden bijgevuld (ouillé, in tegenstelling tot non-ouillé Jura-wijnen die onder een laagje gist rijpen en zo hun sherry-achtige aroma ontwikkelen). Fijne zuurgraad, ziltig, spanning.

    Ons advies: koop deze wijn nu, drink hem later (2022-2032)

  • Reyneke Reserve White 2017

    Aparte klasse. Alleen de beste trossen sauvignon blanc worden voor deze wijn gebruikt. Spontane vergisting in nieuwe vaten van Frans eiken. Vervolgens 12 maanden in het vat (foudre) gerijpt op de droesem, gevolgd door twee maanden in de tank. Gebotteld au domaine, met de meest grove filter (‘rock filter’) om zoveel mogelijk smaak te behouden.

  • Biodynamische riesling en pinot gris, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Twee jaar sous voile in een oud houten van gerijpt. De voile is een dun laagje schimmel, bij het maken van bijvoorbeeld sherry ‘flor’ genoemd. Het resultaat is een spannende, oxidatieve wijn met prachtige zuren en een nootachtige geur. Te lekker – dit willen we eigenlijk niet verkopen. Maar vooruit, we delen er één 🙂 Santé!

  • Hautes-Côtes de Beaune. 100% handgeplukte, biodynamisch geteelde chardonnay van Isabelle & Jean-Yves Vantey. Houtgerijpt, in gebruikte eiken vaten. Zacht, heel mooie balans. Drink deze jaargang 2018 nu tot 2030.

    Ook verkrijgbaar in magnum.

  • Mousserende witte wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven(>85% solaris) uit Chaam, Noord-Brabant. Tweede gisting op fles, volgens de klassieke champagne-methode. Met de hand gedraaid voordat de echte kurk erop werd gezet. Fris, met een fijne mousse. Lengte. Uit Nederland!

  • Prachtige terroir-sauvignon van silex bodem. Verfijnd, wordt de komende 8 jaar alleen maar beter. Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist.

  • Oranje wijn van 100% chardonnay, 50 jaar oude wijnstokken op klei-kalkbodem. Handgeplukt, spontane gisting, vinificatie zonder toevoegingen, geen sulfiet of andere oenologische hulpmiddelen toegevoegd. De druiven gaan 11 dagen mee het vat in, met schil en de pitten. Het resultaat is een unieke wijn met een fijne oranje kleur, subtiele tannines en fraaie aroma’s van oa. gedroogd fruit.
    Perfect bij gevogelte (canard à la pêche) of bij fondant au chocolat.

  • Spannende, natuurlijke viognier-chardonnay blend uit de Ardèche, oogstjaar 2016, ruim twee jaar op gebruikte eikenhouten vaten gerijpt. Geen sulfiet toegevoegd.

  • Biodynamisch geteeld, handgeplukt, natuurlijk vergist. Les Epinays een deel van zeer oude wijngaard in Montlouis-sur-Loire. 100% chenin blanc

  • Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd. Heel goede zuren, soms zelfs een (zeer) lichte mousse. Stoere geur, enorme precisie.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • 100% Savagnin, typische witte Jura-druif die hier mag groeien op kalkrijke blauwe mergel. De wijnstokken zijn zo’n 50 jaar oud. Handgeplukt, spontane gisting. De wijn rijpt 18 manden in oude houten vaten, die regelmatig worden bijgevuld (ouillé, in tegenstelling tot non-ouillé Jura-wijnen die onder een laagje gist rijpen en zo hun sherry-achtige aroma ontwikkelen). De wijn wordt in zeer kleine oplage gemaakt.

    Ons advies: koop deze wijn nu, drink hem later (2022 – 2033)

     

  • Biodynamische pinot noir, handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Langdurig op hout gerijpt.

  • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

  • Vin naturel van de fantastische Isabelle & Jean-Yves Vantey uit Maranges, (100% chardonnay). Jaargang 2019. Iedere druppel een feest.

  • Zuid-Afrikaanse chenin, handgeplukt, spontane gisting. 12 maanden gerijpt in oude eiken vaten. Vol, zeer aromatisch (peer, perzik), zijdezacht.

  • natural old vine chenin, geplant in 1964. Paardeberg, Swartland, SA.
    Handgeplukt, hele trossen geperst, spontane gisting in RVS.  Na fermentatie gaat de wijn naar Nomblot eieren (670 liter), 12 maanden rijpen.
    Daarna nog een jaar rijpen in RVS voor de botteling.

  • 100% Bourgogne chardonnay van de vriendelijke en energieke Isabelle & Jean-Yves Vantey uit de wijngaarden van het idyllische Saint-Jean de Narosse / Santenay. Houtgerijpt, hoge kwaliteit witte natuurlijke Bourgogne met veel karakter.
    Uitstekende begeleider van diverse visgerechten.
    Jaargang 2018 is inmiddels goed op dronk en zal het komend decennium met ieder jaar flesrijping in de kelder nieuwe dimensies bereiken.

  • 55% meunier, 30% pinot noir, 15% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Geoogst in 2016, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2017, dosage 4g suiker per liter. Dégorge in 2019.

    Rijke, frisse champagne, goede balans tussen fruit en zuren.

  • Verfijnde & feestelijke pétillant naturel uit Montlouis-sur-Loire, gemaakt van biodynamisch geteelde chenin blanc. In Magnum (1,5l)!

  • Magnum licht troebele witte wijn van het mooie jaar 2019 met een randje volatiliteit. 100% macabeu. Vin vivant.

  • Stille wijn uit de Champagnestreek. Geen bubbels dus: deze 100%  chardonnay is ‘gewone’ witte wijn. Van stokken van zo’n 30 jaar oud, geoogst in 2011, 18 maanden gerijpt in eiken vaten.

  • Verfijnde, houtgerijpte chenin uit Montlouis-sur-Loire in magnum (1,5l).

  • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…

  • Droom-witte wijn van Provence-tovenaar Henri Milan. 100% roussanne 🍇, aangeplant in 1991 door de meester zelf.
    Sommigen zullen misschien denken: ‘Even serieus.. witte wijn uit de Provence..?’ Nou en of. De blauwe klei in combinatie met de beschutte ligging te noorden van de Alpilles bieden ideale omstandigheden voor deze witte druiven. We vertellen er graag meer over. Maar vooral.. proef de wijn eens: deze wijn spreekt eigenlijk voor zich. Een rijkere stijl wit komen we zelden tegen. En dan zie zuren.. Deze 2016 is nu fantastisch – en een extra jaar of tien in de juiste kelder zal nog meer finesse geven aan deze zeer bijzondere wijn.

  • Levendige, biologische champagne van 100% pinot meunier, stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru.

    Geoogst in 2013, spontane gisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Gebotteld in 2014, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • Rijke stijl bio-champagne van 70% pinot meunier, 25% pinot noir. Stokken van zo’n 40 jaar oud op klei- kalk- en zandgrond in het dorp Gueux, AOC Champagne.

    Geoogst in 2015, spontane gisting, 12 maanden gerijpt, deels in roestvrijstalen tanks en deels in eiken vaten. Gebotteld in 2016, dégorge in 2019. Dosage 2 g/l, extra brut.

  • Groots Provencaals wit. Delicate aroma’s, volle wijn. Mooie gelaagdheid met veel fruit, frisheid en mineraliteit, om langzaam te ontdekken. Vin nature. In dubbele dosis: magnum!

  • Vin naturel van Isabelle & Jean-Yves Vantey uit de Hautes-Côtes-de-Beaune, (100% chardonnay) in feestelijke Magnum (1,5l).

  • Magnum. Handgeplukte chenin van 50-80 jaar oude stokken ten oosten van Saumur, met zicht op de Loire, op een bodem van kalk en klei. Zeer lage opbrengst, 14 hl / ha. Presse directe, 18 maanden op deels nieuwe, deels gebruikte barriques. Natuurlijke malolactische gisting. Ongefilterd. Vin vivant!

    AOC Saumur Blanc

  • Sommige wijnen wil je eigenlijk niet verkopen. Die komen dan niet zo snel in de webshop. Die bewaar je voor een (kerst-)diner. Of voor de dorst, als er bijvoorbeeld ineens echt leuke vrienden langskomen. Dit is zo’n wijn. De laatste fles (magnum) zetten we nu toch online – we zijn hier immers ook om dingen te delen. Dus dan ook maar meteen in de aanbieding tot half maart.

    Vin naturel van de fantastische Isabelle & Jean-Yves Vantey uit Maranges, (100% chardonnay) in Magnum (1,5l). Iedere druppel een feest.

  • Loepzuivere aligoté van 40 jaar oude wijnstokken. Vin nature: zonder toevoegingen, ongefilterd.

    Of, aldus wijnschrijver Nicolaas Klei het zegt: ‘het voorportaal van de hemel’.

  • De eerste echte natural wine van Johan Reyneke. Druiven van oude stokken, spontane gisting, ongefilterd gebotteld zonder enig sulfiet toe te voegen. Een meesterwerk.
    Wine Spectator: 94 points

    quite-simply-one-of-the-best-chenin-blancs-tasted-in-2017/

  • Gemaakt van chardonnay van een veld oude stokken op een bijzondere plek daarvoor op de Hautes-Côtes de Nuits (zie hier op google maps).  24 maanden gerijpt op gebruikte eiken vaten. Deze cuvée is vernoemd naar de dochter van Yann & Christela: Manon.

  • Top chardonnay van Les Dames Huguettes, 500 meter van de wijngaarden Nuits Saint Georges 1er cru. 24 maanden op eiken gerijpt.

  • Jéroboam (3l) 34% meunier, 33% pinot noir, 33% chardonnay van stokken van zo’n 35 jaar oud op kalk- en zandgrond, Vrigny premier cru. Spontane vergisting, 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks en foudres, grote houten vaten. Oogstjaar 2017 (vintage), gebotteld in juli 2018, 30 maanden flesrijping ‘sur lie’. Dégorge oktober 2020.

    Deze Jéroboam wordt geleverd in een speciale houten kist.

    Er zijn totaal slechts 50 jeroboams gebotteld.

close
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet met anderen.
Lees onze Privacyverklaring.