Biologische, biodynamische en natuurlijke zoete wijn.

 • Zoete, rode dessertwijn van zeer laat geoogste carignan-druiven van zeer oude stokken. De fijne tannines houden het zoet goed in balans. Tikkeltje volatiel, mooi spannend, vin vivant.

  Fles van 0,5l.

 • Zuid-Afrikaanse ‘port’ van de eigenzinnige wijnmaker Edmund Oettle.

  De wijnoogst is 2010, het was een klein oogstjaar, opbrengst 1,2 ton per hectare. De wijngaard, cabernet sauvignon, is oud.
  Deze single vineyard-wijn is versterkt met een mix van brandy met organische alcohol. 80% één jaar, 20% zesjarig, gestookt van chenin blanc / crouchen. Gerijpt gedurende 3 jaar in kleine, eiken vaten, oud. Gebotteld zonder filtering en zonder sulfiet. Niet geklaard, het is een veganistische wijn.
  Niet te sterk, niet te zoet, mooi droog, precies goed!

 • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
  Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

 • Zoete vin muté, versterkte Jura-wijn. Gilles Wicky stookt sterke drank (marc) die hij na de oogst mengt met vers geperst druivensap, vooral chardonnay. Het resultaat is een zoete, versterkte wijn van 17% alcohol met krachtig aroma die zich zowel als aperitief als digestief goed laat combineren met desserts, taartjes en (berg-)kazen.

 • Zoete dessertwijn uit de Jura. De druiven (savagnin, chardonnay, poulsard) worden na de oogst in houten kistjes op stro gedroogd in de droogschuur. Zo worden de suikers en aroma’s van de druiven zeer geconcentreerd. Na drie maanden drogen worden ze uitgeperst en gist het kostbare sap tot een zoete wijn van zo’n 14,5% alcohol is ontstaan. De wijn rijpt dan nog 3 jaar in kleine vaten.

  Deze wijn is een bijzondere Jura-specialiteit met complexe geur van kweepeer, karamel en gekonfijte vruchten.

  Gebotteld in een kleine fles van 37,5 cl.

  Hilary Akers in het FD december 2021: Eerst een superopwindende wijn. Hij geurt intens en ruig: butterscotch, cantharellen, Leuko-plast, cederhout en de geur die loskomt als je over de schil van een bobbelig appeltje uit een verwilderde boom wrijft. In de mond is hij dikzoet maar niet plakkerig, droog en krachtig, wild en sappig. De smaak houdt eindeloos lang aan zonder vermoeiend te worden. Hij komt uit de Franse Jura, gemaakt door Christelle en Gilles Wicky. Het is een 2013 met 14 procent alcohol die zich niet voegt naar wat voor chocola dan ook, maar wel perfect bij alle chocola past, ook de Mexicaanse Zoque van 88 procent en de Peruaanse Cusco van 100 procent en die laatste is echt intens. O ja, het is een vin de paille, wat betekent dat de druiven na de oogst in kistjes op stro worden gedroogd, wat de suikers en aroma’s concentreert. (daxivin.nl, 39 euro, half flesje). 

 • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

 • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…