Biologische, biodynamische en natuurlijke zoete wijn.

  • Halfzoete wijn. Als aperitief, bij eendenlever, bij blauwe kaas.

  • Chenin blanc uit Anjou met 20 gram restsuiker. Da’s een beetje zoet. Biologisch. Spontaan vergist, ongefilterd.

     

     

  • Zoete, rode dessertwijn van zeer laat geoogste carignan-druiven van zeer oude stokken. De fijne tannines houden het zoet goed in balans. Tikkeltje volatiel, mooi spannend, vin vivant.

    Fles van 0,5l.

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • Zoete dessertwijn uit de Jura. De druiven worden na de oogst in houten kistjes op stro gedroogd in de droogschuur. Zo worden de suikers en aroma’s van de druiven zeer geconcentreerd. Na drie maanden drogen worden ze uitgeperst en gist het kostbare sap tot een zoete wijn van zo’n 14,5% alcohol is ontstaan. De wijn rijpt dan nog 3 jaar in kleine vaten.

    Deze wijn is een bijzondere Jura-specialiteit met complexe geur van kweepeer, karamel en gekonfijte vruchten.

    Gebotteld in een kleine fles van 37,5 cl.

  • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

  • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…