Biologische, biodynamische en natuurlijke zoete wijn.

  • Fijne frisse, zoete dessertwijn van Menade. 100% sauvignon in fles van 50cl

    Aanbieding!
  • Halfzoete wijn. Als aperitief, bij eendenlever, bij blauwe kaas.

  • Zoete wijn van 100% syrah, versterkt met zelf gestookte alcohol om de fermentatie te stoppen voordat alle suiker is vergist. 16,5% alcohol.

  • Licht zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Zeer complexe aromatische wijn, perfecte balans tussen zoet en sprankelende zuren. Het is dat foie gras niet meer kan wegens dierenleed.
    Maar áls…! Dan dus deze wijn erbij.

  • Bijzondere, oude dessertwijn van 100% grenache. Heeft zich vele jaren in een houten vat ontwikkeld tot iets bijzonders. Vol, zoet, notig. Voor bij blauwe kaas. Vin nature: volledig zonder sulfiet, ongefilterd.

  • Zoete vin muté, versterkte Jura-wijn. Gilles Wicky stookt sterke drank (marc) die hij na de oogst mengt met vers geperst druivensap, vooral chardonnay. Het resultaat is een zoete, versterkte wijn van 17% alcohol met krachtig aroma die zich zowel als aperitief als digestief goed laat combineren met desserts, taartjes en (berg-)kazen.

  • Zoete dessertwijn uit de Jura. De druiven worden na de oogst in houten kistjes op stro gedroogd in de droogschuur. Zo worden de suikers en aroma’s van de druiven zeer geconcentreerd. Na drie maanden drogen worden ze uitgeperst en gist het kostbare sap tot een zoete wijn van zo’n 14,5% alcohol is ontstaan. De wijn rijpt dan nog 3 jaar in kleine vaten.

    Deze wijn is een bijzondere Jura-specialiteit met complexe geur van kweepeer, karamel en gekonfijte vruchten.

    Gebotteld in een kleine fles van 37,5 cl.

  • Halfzoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. Vin moëlleux wordt in Frankrijk graag als aperitief gedronken, we hopen in Nederland binnenkort ook!

  • Zoete chenin blanc uit Montlouis-sur-Loire. Bodem van zand, vuursteenklei en kalk. De druiven zijn ‘aangetast’ door botrytis, ook wel edele rot genoemd. Deze edelschimmel zorgt ervoor dat de druiven indrogen, waardoor het sap concentreert en het suikergehalte zeer hoog wordt. Nu al fenomenaal – en het kan fantastisch rijpen. Kopen, wegleggen, beetje vergeten…