Zomerproeverij DaxivinWe nodigen u graag uit voor onze zomerproeverij, op 14 juni van 15 tot 18 uur in Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Alle wijnen gaan open, we proeven onder andere de nieuwe wijnen van False Bay Vineyards, de heerlijkheden van Ron LangeveldJohan Reyneke en Josef Lazarus, de schitterende wijnen van WaterkloofUpland en Santa Tresa, en de nieuwe Champagne van Rolf Muntz!

Bovendien van de partij: Sardienen van La Perle des Dieux en
Chocolade van Chocolatemakers.

De entrée is gratis bij een bestelling van 6 flessen (anders €10,- p.p.), aansluitend gelegenheid tot diner.

Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook.

  • Droge witte wijn uit Eguisheim in de Elzas van 100% met de hand geplukte gewürztraminer (van een grand cru wijngaard). Gerijpt op oude eiken barriques. Vin très naturel: geen enkele toevoeging, spontaan vergist, ongefilterd. Kan een lichte mousse geven bij opening: de wijnen van Heidi & Hubert Hausherr immers altijd spannend.

     

     

    Aanbieding!
  • Ryan Mostert is een experimentele  natuurwijnmaker in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Zijn Smileys hebben een legendarische status en ze zijn superschaars dus we hadden bijna de hoop opgegeven dat we nog iets zouden ontvangen, maar hier zijn ze dan eindelijk. Helaas in zeer beperkte oplage, dus ‘op is op’.

    Max 2 fles pp

    Spesiale is een orange wine van chenin blanc.

    Aanbieding!
  • vin orange van Hubert & Heidi Hausherr uit Eguisheim (Elzas).

    Gewurztraminer (ruim 50%), pinot gris, auxerrois.

    Demeter gecertificeerd, geen sulfieten toegevoegd, geen tractor in de wijngaard, wel paard- of mankracht, druiven handmatig geperst.

    13,5% alc.

  • Vin orange. Spannende, bloemige, kruidige oranje wijn van pinot gris (Grauburgunder)

  • Vin vivant, libre et naturel du Gard
    Grenache, cinsaut ruim een jaar op gebruikte houten vaten gerijpt. Sinds een paar maanden op fles. Van het ontembare, onberekenbare, onnavolgbare fenomeen Valentin Valles, uit St Quentin-la-Poterie, dichtbij Uzès, in de Gard (F).

    Vanaf dinsdag 16 maart weer beperkt en tijdelijk beschikbaar.

    Max 3 flessen per persoon

  • Natuurwijn uit Saumur. Geconcentreerde cabernet franc in maceration carbonique: fruitig, sappig, ‘groen’ maar niet té.

  • Hèt standaardwerk over oranje wijn, door Simon J. Woolf.

    Uitgebreide uitleg, prachtige foto’s en een overzicht van belangrijke producenten en regio’s.

    ‘Onze’ oranje wijn Ceci n’est pas un orange, een samenwerking tussen Wijngaard Dassemus, Daxivin en Simon J. Woolf, staat er ook in, evenals de Portugese Moon Lagar 2016, de eerste wijn waarbij Simon direct betrokken was bij het maken.

    Aanbieding!
  • De top van het portfolio van Johan Reyneke. Eerste biodynamische wijn ter wereld die vijf sterren kreeg in de toonaangevende Platter’s guide.
    Overal uitverkocht, we bieden één fles aan voor de liefhebber.