Zomerproeverij DaxivinWe nodigen u graag uit voor onze zomerproeverij, op 14 juni van 15 tot 18 uur in Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Alle wijnen gaan open, we proeven onder andere de nieuwe wijnen van False Bay Vineyards, de heerlijkheden van Ron LangeveldJohan Reyneke en Josef Lazarus, de schitterende wijnen van WaterkloofUpland en Santa Tresa, en de nieuwe Champagne van Rolf Muntz!

Bovendien van de partij: Sardienen van La Perle des Dieux en
Chocolade van Chocolatemakers.

De entrée is gratis bij een bestelling van 6 flessen (anders €10,- p.p.), aansluitend gelegenheid tot diner.

Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook.

  • Droge witte wijn van 100% gewürztraminer. handgeplukt, in de Elzas (Eguisheim). Vin nature: geen toegevoegd sulfiet, spontaan vergist, ongefilterd. Kan een lichte mousse geven bij opening, zie het als een cadeautje van moeder natuur.

     

     

  • Ongefilterde natuur-chenin uit Saumur, de Loire. Van Sébastien & Emeline en de rest van het mooie team daar net ten oosten van Saumur. Gerijpt op foudre, een groot houten vat met lichte toasting. Oogstjaar 2019, in magnum (1,5l).

  • Droom-syrah van Mark Kent en wijnmaker Callie Louw uit het Swartland.
    Bijnaam: The Cape-Cornas..

    Vinificatie van hele trossen rijpe syrah, 60% in grote houten vaten, de rest in Nomblot-eieren. Deze betonnen, ei-vormige wijnvaten houden door hun vorm de wijn in beweging tijdens het gistingsproces. Zeer goed gebalanceerde, intense wijn met geur van zwarte kersen en een heel mooie frisheid. Op het fruit gemaakt, met duidelijke kracht en stevige tannines, de wijn zal zich de komende 10 tot 15 jaar goed ontwikkelen.

    Perfecte score van 100 punten & ‘Red Wine of the Year’ (Tim Atkin MW)