Zomerproeverij DaxivinWe nodigen u graag uit voor onze zomerproeverij, op 14 juni van 15 tot 18 uur in Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Alle wijnen gaan open, we proeven onder andere de nieuwe wijnen van False Bay Vineyards, de heerlijkheden van Ron LangeveldJohan Reyneke en Josef Lazarus, de schitterende wijnen van WaterkloofUpland en Santa Tresa, en de nieuwe Champagne van Rolf Muntz!

Bovendien van de partij: Sardienen van La Perle des Dieux en
Chocolade van Chocolatemakers.

De entrée is gratis bij een bestelling van 6 flessen (anders €10,- p.p.), aansluitend gelegenheid tot diner.

Aanmelden: info@daxivin.nl of via facebook.

  • Frisse boerencider van diverse appelsoorten uit Noord-Brabant. Puur sap, geen water of suiker toegevoegd.

  • Biologische witte wijn uit Sicilie. De druiven viognier & grillo zorgen voor een neus van tropisch fruit en vanille, gecombineerd met frisse zuren. Mooie prijs-kwaliteitverhouding, de wijn is geschikt als de betere huiswijn.

  • Lichte rode wijn uit de Siciliaanse zon. Fruitig en zoet geurend. Rood als aperitief. Ideaal bij pizza, bij kort gebakken vis. Koel serveren op zo’n 12 graden.

  • Rode vin de soif uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens zeer laag sulfietgehalte en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Volfrisse sauvingnon blanc uit de kleine appellatie Duras, ten oosten van Bordeaux.
    Van de familie Bireaud die daar al enkele generaties wijn maken. Opa Pierre Bireaud richtte de appellatie bijna een eeuw geleden op.

  • Stevige rode wijn met fijne tannines, uit de kelder van het domein van Johan Reyneke in Stellenbosch Zuid-Afrika. Met druiven uit het Swartland, gecertificeerd biologisch. In januari 2015 noteerde Perswijn 4 sterren voor deze wijn. Uistekende prijskwaliteit-verhouding, niet voor niets al jaren onze rode best-seller.

  • Witte blend van sauvignon blanc en semillon, met een fijne geur van kruisbes, limoen. Lange, zuivere finish.
    Geblend & gebotteld op het domein van Johan Reyneke aan de Polkadraairoad in Stellenbosch.

  • Frisse witte wijn van de Oostenrijkse druiven welshriesling, grüner veltliner en muscat ottonel.
    Biodynamisch geteeld en gemaakt, zwoel, elegant, lekker!

  • Ideale witte wijn, van drie druivenrassen chenin, chardonnay en viognier. Rond met frisse tonen van witte perzik en dan het bloemige, aromatische van de viognier. Wegens haar vermaarde prijs/kwaliteitverhouding weet deze estate wine zijn weg naar de betere restaurants in Nederland te vinden.
    Op de kleine wijngaard van Lazanou wordt volledig biologisch, en zoveel mogelijk zelf-voorzienend gewerkt.

  • Mooie, frisse, droge witte wijn uit Chaam, in het Zuid-Westen van Noord-Brabant. Ideale begeleider van asperges. Jaargang 2015 met nieuw ontworpen etiket: een biologische prachtwijn van eigen bodem!

     

  • Fris en dorstlessend is de nieuwe jaargang van Chaams Genoegen. Een mooie, droge witte wijn met frisse zuren en net genoeg restsuiker om een aangenaam rond mondgevoel te creëren. Bij jaargang 2014 noteren we tonen van verse walnoot.

  • Kruidige, soepele Nederlandse rode wijn. Voornamelijk van regent-druiven. Lijkt qua drinkbaarheid op cabernet franc / pinot noir. Wij zijn niet de enige die ‘m erg lekker vinden, weet op menig proeverij als favoriet ‘boven te drijven’. Wijngaard Dassemus heeft altijd gewerkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en is biologisch gecertificeerd vanaf november 2013.

  • Vrolijke roze picknickbubbel

  • Van biologisch geteelde syrah. Directe persing. Ongefilterd en zeer laag gehalte sulfiet (11 mg/l, vrije SO2 6 mg/l). Spontaan vergist. Opgevoed zonder hout: goede, sappige rode wijn.

  • Volle rode wijn uit de Cotes de Duras, ten oosten van Bordeaux. Biodynamisch, handgeplukt en wegens lage sulfieten en natuurlijke vergisting gerust naturel te noemen. Sappig, mooi fruit, nog een glas graag!

  • Natuurlijke syrah-grenache blend uit de Ardèche

  • Prachtige witte wijn van Josef Lazarus uit Wellington, SA. De druivenstokken voor deze chenin blanc zijn aangeplant in 1987. Ze staan er dus al een poos en zijn mooi in balans met de natuurlijke omgeving. Ze geven een lagere opbrengst, mede door de zogeheten ‘groene oogst’. Daarbij worden minder rijpe of overtollige trossen verwijderd en zorgt het mooie dat via de diepe wortels naar boven komt voor extra rijpe druiven van hoge kwaliteit. Mooie zuren, licht romig mondgevoel. Geur van bijenhoning, geschilde peer, mandarijn, aldus H. Hamersma in NRCLUX van april ’15.

  • Zeer mooie, kruidige syrah mourvèdre van het 5,5 hectare kleine domein van Josef Lazarus & Candice Stephanou in Wellington, Zuid-Afrika. Geur van donker fruit, braam, maar ook kruidig en witte peper. De tannines zijn mooi aanwezig, deze worden in de loop der jaren ronder. Drink nu tot 2020.

  • Natuurlijke syrah-grenache blend uit de Ardèche

  • Feestelijke rosé pétillant naturel uit de Loire.
    Door wijnmaker Damien Delecheneau in 3 woorden samengevat: Vin de piscine…

  • Feestelijke spumante uit Sicilië. Zacht, rond en verfijnd, een heerlijke delicate wijn. Bloemig en citrus. Gemaakt van biologisch geteelde grillo, in het zuiden van Sicilië. Als aperitief – en mag daarna gezellig aan tafel blijven.

  • Bijzonder elegante rosé: loepzuiver, fris, combineert zowel met pittige gerechten als met het lekkers dat de zee te bieden heeft. Zit er niet ook ansjovis in een salade nicoise?
    Aan de mooie woorden van Jancis Robinson over deze wijn hebben we weinig toe te voegen: www.jancisrobinson.com/articles/circumstance-cape-coral-mourvedre-2014-stellenbosch. Santé!

  • De trossen van deze superieure sauvignon blanc groeien met zicht op de oceaan. Zeewind maakt de druiven klein, de schil sterk en stevig. Het sap complex en vol van smaak. Geur van citroen, limoen, een toets van vuursteen. Als aperitief, maar de fles mag zeker mee aan tafel, liefst bij schaal & schelpdieren of bij een romige pasta. Drink nu tot 2020.

  • Door de oude ‘Bush Vines’ heeft deze wijn een uitgebalanceerde tanninestructuur en mooie lengte. In de neus een combinatie van kersen, zoethout en kruiden aangevuld met aardse tonen. Bijzondere wijn met veel complexiteit, licht gekoeld op z’n best.

  • Vrolijke, dorstlessende rode wijn. Koel drinken

  • De jaargang 2013 kreeg vijf sterren in Platter’s South African Wine Guide. Deze nieuwe is minstens even spectaculair. Elegante, volle biodynamische syrah van wijnmaker/surfer/filosoof Johan Reyneke. Specerijen, bloemen, zwarte bes, peper. Gecertificeerd biodynamisch. Drink nu tot 2022.

  • Fruitige natuurwijn uit Saumur-Champigny, 100% cabernet franc.

  • Zachte rosé, ongefilterde vin nature van grenache, clairette rosé en cinsault. We kunnen er alles over schrijven (doen we niet), maar eigenlijk hebben we slechts een advies: proef! Dit is de rosé die zo lekker is dat-ie ook graag buiten de bekende seizoenen gedronken wordt. Aperitief bij een kerstdiner? Heerlijk! Witte vis in januari met deze rosé aan tafel? Oui, merci!
    Maar let op: klein domein, kleine voorraad.

    PS niemand schreef er mooier over dan Karin Leeuwenhoek, of het moest Nicolaas Klei zijn: http://vinoblogie.nl/gressac-alezan-rose/

  • Volle witte vin nature van bourboulenc en clairette. Doet denken aan witte Chateauneuf-du-Pape. Mogelijk wat losse deeltjes in het glas. Niet van schrikken, komt gewoon van dat supergezonde fruit uit die paradijselijke wijngaard op die heuvel in de Gard. Waarom zou je dat wegfilteren? Dan was deze wijn net een tikkeltje minder lekker geweest. En da’s zonde.

     

  • Zuivere, dorstlessende wijn, gemaakt van de beste grenache-druiven. De stokken mochten hun lange leven wortelen in de vrije natuur onder de Zuid-Franse zon. Wij, jaloers op een wijnstok? Ehm..inderdaad.